Banca Goldman Sachs și-a avertizat clienții că SUA ar putea intra în incapacitate de plată

Banca Goldman Sachs și-a avertizat clienții despre faptul că Congresul, probabil, nu va rezolva problema plafonului datoriilor, fapt care poate provoca primul faliment din istoria SUA, informează televiziunea CNN.

Se pare că Congresul nu va reuși să se ocupe de problema plafonului de îndatorare și există un risc real că nu va întreprinde acțiuni necesare”, se spune într-o scrisoare a economiștilor băncii, adresată clienților săi.

Postul de televiziune subliniază că avertizarea a fost distribuită clienților băncii după ce liderul minorității republicane în Senat, Mitch McConnell, a declarat că pentru evitarea primului crah al SUA, partidul lui nu se va opune prelungirii limitei datoriei de stat.

Așa cum și-a avertizat clienții Goldman Sachs, „pierderea atribuțiilor pentru contractarea noilor împrumuturi reprezintă un risc real”, însă conform aprecierilor economiștilor, acesta va fi unul de scurtă durată.

Administrația americană îndeamnă congresul să ridice sau să anuleze plafonul de îndatorare și avertizează că în caz contrar, deja pe 18 octombrie vor fi epuizate toate posibilitățile de a deservi angajamentele financiare.

Mai devreme, Ministrul de Finanțe al SUA, Janet Yellen, a avertizat că este posibil ca SUA riscă să intre în incapacitate de plată, în cazul în care Congresul nu va vota pentru majorarea limitei datoriei de stat.

Senatul examinează un proiect de lege cu privire la anularea limitelor pentru împrumuturile de stat până la finele 2022, însă mai devreme republicanii au amenințat cu blocarea aprobării inițiativei, aprobată cu ceva timp în urmă de Camera Reprezentanților.

Aceștia se pronunță împotriva noilor inițiative socio-economice ale democraților, care presupun cheltuieli de mai multe trilioane de dolari și îndeamnă menținerea datoriei de stat în limitele anterioare.

Citiţi şi:
Caracatiţele financiare ale lumii: GOLDMAN SACHS
Goldman Sachs ne vrea bolnavi cronici pentru ca piaţa medicamentelor să aducă ușor și «pe vecie» profituri uriaşe

yogaesoteric
18 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More