Ungaria: Instituţiile UE urmăresc, prin extinderea ascunsă de competenţe şi fără modificarea tratatelor, să retragă de la statele membre competenţe care nu au fost transferate niciodată la Bruxelles

Instituţiile UE sunt obligate să respecte identitatea naţională a statelor membre

Recent prim-ministrul Viktor Orbán a semnat o Hotărâre a Guvernului care salută decizia Curţii Constituţionale poloneze cu privire la relaţia dintre legislaţia naţională şi legislaţia Uniunii Europene şi invită, de asemenea, instituţiile UE să respecte suveranitatea statelor membre, a anunţat Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al premierului ungar, în comunicatul remis agenţiei ungare de presă MTI.

Hotărârea de Guvern constată că decizia Curţii Constituţionale poloneze a fost determinată de practicile greşite ale instituţiilor Uniunii Europene care nu iau în considerare principiul delegării competenţelor.

Instituţiile UE urmăresc, prin extinderea ascunsă de competenţe şi fără modificarea tratatelor, să retragă de la statele membre competenţe care nu au fost transferate niciodată Uniunii Europene.

Primatul dreptului UE poate exista numai în domeniile în care Uniunea Europeană are competenţă, iar cadrul acestuia este stabilit în tratatele UE, se arată în comunicat.

Hotărârea Guvernului ungar precizează că instituţiile UE sunt obligate să respecte identitatea naţională a statelor membre care este parte inseparabilă a sistemului lor politic şi constituţional.

În plus, pe lângă instituţiile UE, organele de aplicare a legii din statele membre, în special instanţele şi curţile constituţionale, au dreptul să examineze sfera şi limitele competenţelor Uniunii Europene, se mai arată în document.

În Hotărârea de Guvern, semnată de Viktor Orbán, Guvernul ungar solicită instituţiilor UE să respecte suveranitatea statelor membre în activitatea lor, a scris Bertalan Havasi

Citiţi şi:
Scandal mondial: Ungaria acuzată răspunde fulminant, indicând spre SUA și Marea Britanie
Manifest publicat de guvernul lui Viktor Orban în mai multe ziare de dreapta europene: „Noi spunem NU imperiului european”
Viktor Orban, un lider naționalist autentic

 

yogaesoteric
18 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More