Banca Japoniei s-a alăturat FED și BCE în lansarea unei monede digitale

Mai întâi au fost Banca Centrală Americană (Federal Reserve System-FED), apoi BCE (Banca Centrală Europeană) și acum BOJ (Banca Japoniei): băncile centrale ale lumii se pregătesc în liniște să dezlănțuie monede digitale asupra unei populații nebănuitoare, într-o ultimă încercare finală de a declanșa inflația și de a elimina sistemul monetar actual, care a nu a reușit să ridice condițiile de viață ale populației.

La 9 octombrie, Banca Japoniei s-a alăturat FED și BCE, când a spus că va începe experimentarea modului de operare a propriei sale monede digitale, renunțând să se limiteze doar la o cercetare conceptuală, așa cum a făcut-o până acum.

Digitalizarea a avansat în diferite domenii, atât în țară, cât și în străinătate, pe baza dezvoltării rapide a tehnologiei de comunicare a informațiilor. Există posibilitatea creșterii cererii publice de Monedă Digitală a Băncii Centrale (MDBC) în viitor, având în vedere dezvoltarea rapidă a inovației tehnologice. În timp ce Banca Japoniei nu are în prezent niciun plan de a emite MDBC, din punctul de vedere al asigurării stabilității și eficienței sistemelor generale de plăți și decontări, Banca consideră că este important să se pregătească temeinic pentru a răspunde modificărilor de circumstanțe într-un mod adecvat.

Banca a explicat că ar putea furniza MDBC cu scop general dacă numerarul în circulație scade „semnificativ” și banii digitali privaţi nu sunt suficienți pentru a înlocui funcțiile numerarului, promițând în același timp să furnizeze numerar fizic atâta timp cât există cerere publică pentru acesta.

Mişcarea, conform rapoartelor Reuters, a venit în tandem cu un anunț al unui grup de șapte bănci centrale majore, inclusiv BOJ, despre ceea ce ei consideră caracteristici de bază ale unei monede digitale a băncii centrale (MDBC), cum ar fi stabilitatea și un cadru legal clar. De asemenea, se încadrează în concordanță cu eforturile noului premier japonez Yoshihide Suga pentru promovarea digitalizării și a reformei administrative pentru a spori competitivitatea țării.

Citiți și:

Sistemul bancar capitalist se află acum la baza dezastrului economic mondial

Criptomoneda – o escrocherie care va duce la înrobire totală

Desfiinţarea banilor cash dorită de liderii capitalişti în lupta lor pentru control şi crearea pârghiilor de îmbogăţire a unui grupyogaesoteric

17 noiembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More