Barbarie cu profit de milioane de euro

Afaceri bănoase prin noua lege a eutanasierii

 
de Andrei Popescu

 

Noul raport despre legea eutanasierii câinilor fără stăpân al Comisiei de Administraţie Publică a fost votat pe ascuns şi trimis Plenului. Deputaţii au votat pe articole această lege, deşi nu se afla pe ordinea de zi şi conţine o serie de greşeli incalificabile, fără a mai pune la socoteală că este şi anticonstituţională. De exemplu, lăsarea gestionării câinilor la latitudinea „adunărilor de cartier” sau a „sondajelor”. Votul final al acestei legi va avea loc la sfârşitul lunii.

„Cea mai importantă hotărâre a fost cu privire la consultarea cetăţenilor, deci autorităţile locale sunt îndreptăţite să ia orice măsură cred de cuviinţă, inclusiv de eutanasiere după consultarea cetăţenilor din localitatea respectivă”, a declarat deputatul PDL Vasile Gherasim. El a precizat că această consultare a cetăţenilor în privinţa eutanasierii câinilor „se va face prin diverse metode, inclusiv cercetări, sondaje de opinie, inclusiv referendum, adunări pe cartiere, fiecare cum crede de cuviinţă”.

Conform dicţionarului EUTANASÍE = s.f. 1. moarte uşoară, fără dureri. 2. provocare de către medic a morţii unui bolnav incurabil, pentru a-i curma suferinţele. 3. sacrificare, prin procedee rapide, nedureroase, a animalelor bolnave. (< fr. euthanasie, gr. euthanasia).
Înţelegem aşadar, că toţi maidanezii sunt bolnavi. Sau mai bine spus, înţelegem că în loc de „eutanasiere” ar trebui să folosim termenul de „ucidere”.

[Pervertirea principiilor morale în epoca noastră nu cunoaşte limite. În 2007, aşa-zisul artist vizual Guillermo Vargas Habacuc a luat un căţel, l-a legat de un perete într-o galerie de artă şi l-a lăsat să moară de foame şi de sete. Dacă el ar putea fi catalogat drept scelerat, ce putem spune despre cei care au asistat la actul său total nejustificat de cruzime? În tot acest timp, vizitatorii galeriei nu au făcut nimic pentru căţel.]

Afaceri de milioane de euro, prin noua lege a eutanasierii

Deşi la prima vedere consultarea cetăţenilor ar putea părea o variantă rezonabilă, sondajele de opinie sunt un instrument de manipulare mai puternic decât îşi imaginează majoritatea oamenilor. Cu întrebări de tipul „Mai vreţi să fie muşcaţi copii voştri?”, „Mai vreţi câini în acest parc?” sau „Vreţi să ţinem aceşti câini într-un adăpost cu banii cu care v-am putea subvenţiona căldura?” decizia este ca şi luată…

Consilierii locali din Braşov au hotărât să fie eutanasiaţi pe loc câinii bolnavi. Cei sănătoşi vor fi ucişi (eutanasiaţi) după 7 zile de la data la care au fost duşi în adăposturi, dacă nu vor fi adoptaţi de nimeni. În alte localităţi acest „termen de graţie” este mărit până la două săptămâni sau o lună.

Între anii 2001-2007 primăriile oraşelor au făcut publice următoarele cifre, reprezentând sumele cheltuite cu eutanasierea:

Slatina – 218 euro/eutanasia unui câine, 242.500 euro cheltuiţi;
Braşov – 200 euro/ eutanasia unui câine, 2.000.000 euro cheltuiţi;
Arad – 103 euro/ eutanasia unui câine, 308.048 euro cheltuiţi;
Constanţa – 75 euro/ eutanasia unui câine, 1.500.000 euro cheltuiţi;
Bucureşti – 62 euro/ eutanasia unui câine, 9.000.000 euro cheltuiţi; etc.

Ne întrebăm, cum este posibil ca în urma acestor cheltuieli fabuloase, rezultatul să rămână acelaşi?

Precizăm faptul că, pe lângă costul eutanasierilor trebuie plătită o taxă între 15 şi 25 de euro/câine ucis, firmelor de incinerare.

În zona Bucureştiului există în jur de 300.000 de patrupede fără stăpâni; rezultă că s-ar plăti minim 4,5 milioane de euro pentru incinerarea lor. În total, în cazul în care nu se va mai majora preţul unei eutanasieri (ucideri), în Bucureşti se vor cheltui minim 13,5 milioane de euro.
Acesta este preţul (doar în Bucureşti) unui act de barbarie!

Asociaţiile pentru protecţia animalelor susţin că uciderea unui câine aduce un profit de până la 200 de euro, ceea ce face din legea eutanasierii o afacere foarte profitabilă pentru toţi cei implicaţi.

Costul unei castrări/sterilizări este maxim 75 de euro. Aplicarea castrărilor/sterilizărilor până acum, ar fi rezolvat problema câinilor vagabonzi.
Organizaţiile non-guvernamentale propun sterilizarea câinilor deoarece aceasta ar duce la dispariţia lor în câţiva ani (fapt demonstrat de altfel, de unele ţări europene). Oamenii de ştiinţă care se ocupă de cazul câinilor fără stăpâni susţin că în maxim 6 ani, problema ar fi rezolvată dacă s-ar aplica sterilizarea acestora.
Dacă din anul 2001 cu banii cheltuiţi pe eutanasierea unui număr mare de câini (conform legii eutanasierii impuse de Băsescu), ar fi fost sterilizaţi şi mai mulţi câini, atunci altfel ar fi stat treaba în momentul de faţă.
Dată fiind această situaţie, nu putem decât să deducem că înalt-demnitarii noştri, au nevoie de bani şi, pe spatele comisarilor primăriilor, îi vor obţine.

„Putem rosti cuvinte ca manipulare şi dezinformare în legătură cu ceea ce ni se spune despre legea prin care se introduce eutanasierea câinilor. Nu aşa se rezolvă problema. […] Autorităţile sunt cele care vor câini pe stradă, pentru că este o afacere minunată”, explică Delia Pârvu, reprezentanta Asociaţiei GIA.

Iulian Urban, avocatul care a decis să dea în judecată primăria datorită câinilor de pe stradă, în urmă cu trei ani, a declarat: „Vreau să demonstrez că şi în acest domeniu sunt băieţi deştepţi care profită de pe urma câinilor. Maidanezii sunt o sursă de profit”.

Celebra susţinătoare a drepturilor animalelor, fosta actriţă Brigitte Bardot a trimis deputaţilor români o scrisoare deschisă cu privire la eutanasierea maidanezilor:
„Domnilor deputaţi, următorul vot al Parlamentului, cu privire la situaţia animalelor fără stăpâni, va avea o influenţă considerabilă atât asupra viitorului a milioane de câini, cât şi al României. Cu această ocazie, toţi concetăţenii dumneavoastră şi opinia publică internaţională îşi vor da seama dacă în ţara dumneavoastră domnia sângeroasă a fostului dictator va ieşi din nou la suprafaţă. Deoarece câinii fără stăpâni din România sunt o tristă consecinţă a acelui regim, iar votarea pentru eutanasiere aminteşte de hotărârile dictatoriale ale trecutului, care încă mai fac victime în rândul nevinovaţilor”.
Fosta actriţă susţine în continuare că cea mai bună soluţie pentru diminuarea numărului de maidanezi este sterilizarea şi nu eutanasierea lor pe care o consideră „o crimă, un genocid animal”.

Citiți și:

Lege marţială în România?

Raport secret CIA: Război în România!

yogaesoteric
28 octombrie 2011


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More