Reeditarea mărturiei cutremurătoarea a lui Albert Vigneau

de Mihai Vasilescu
 

Editura franceză du Trident a republicat recent cartea lui Albert Vigneau, „Loja masonică”. Această carte a fost scrisă şi publicată în 1934, an marcat în Franţa de o puternică criză care a pornit de la afacerea Stavisky (atunci, dezvăluirile despre afacerile corupte ale politicienilor francezi masoni au dus la violente mişcări de stradă care revendicau, printre altele, desfiinţarea francmasoneriei). Albert Vigneau, fost membru al Marii Loje a Franţei, se numără printre politicienii francezi patrioţi care au demascat din interior adevărata faţă şi adevăratele scopuri ale francmasoneriei. El a rupt orice legătură cu diferitele loji şi obedienţe masonice şi a făcut dezvăluiri şocante despre faptul că francmasoneria este în realitate o sinistră sectă satanică, iar membri ei, dincolo de pretenţiile lor de emancipare şi elitism, ajung să fie nişte fiinţe de o jalnică mediocritate şi tristă depravare.

Fiind un mare patriot, este firesc să ne întrebăm ce căuta Vigneau în masonerie de la bun început? Cum a ajuns acolo? Imediat după Primul Război Mondial, căutând un ideal care să transceandă monotonia vieţii cotidiene, autorul mărturiseşte că a fost entuziasmat de lucrarea unui oarecare Ragon care prezenta Masoneria, în ciuda „denigrărilor” aduse de duşmanii săi, ca pe o „instituţie apolitică, tradiţională, filantropică şi progresivă (!), animată de oameni oneşti, liberi şi devotaţi”. Pornind de aici, el relatează experienţa sa de peste 15 ani în sânul Marelui Orient al Franţei, Ritul Scoţian. Violenţa rechizitoriului este pe măsura speranţei spulberate.

În ciuda neştiinţei sale, ritualul de iniţiere i-a părut neofitului pe cât de impresionant, pe atât de bizar şi emfatic, pe măsura grandilocvenţei discursului. Dar „idealul” predicat de „Maeştri” părea atât de elevat, că a hotărât să lase pentru mai târziu elucidarea acestor bizarerii. Pe măsură ce a urcat în ierarhie, a început să pătrundă obiectivele secrete ale „Copiilor Văduvei”, iar accesul la gradul 33 al Supremului Consiliu i-a dezvăluit „arcanele”, adevăratele scopuri urmărite de Francmasonerie: anihilarea Bisericii Catolice pentru a răzbuna Templierii, stabilirea Republicii laice universale, suprimând frontierele, distrugerea familiei.

Suficient de edificat în ce priveşte uneltirile malefice ale aceste secte (căreia, în naivitatea sa, a încercat să îi reformeze tradiţiile pervertite) care s-a găsit mereu în culisele fiecărei lovituri aduse Franţei (separarea Bisericii de Stat, rol pernicios în timpul Primului război mondial, puternică implicare în afacerea Stavisky, propagandă antipatriotică virulentă etc.), Albert Vigneau a publicat această mărturie cutremurătoare în 1934, după ce s-a retras de sub orice obedienţă. Nobilul spirit de toleranţă într-o atmosferă de bună înţelegere la nivel mondial afişat de Fraţi a fost şi rămâne un miraj. Denunţul lui Vigneau este uneori de-a dreptul profetic.

Şcoală a minciunii, Loja masonică îşi urmează în mod evident cariera otrăvitoare şi în zilele noastre, îmbolnăvind orice societate tradiţională, iar reeditarea acestei cărţi este foarte binevenită. Nimic nu s-a schimbat în obiectivele şi metodele francmasoneriei mondiale, care sunt total contradictorii faţă de pretinsele idealuri pe care şi le arogă.

Citiţi fragmente din această carte aici:
Mărturiile unui fost francmason, Albert Vigneau

Citiți și:
Strania mentalitate masonică – un articol de MIRCEA ELIADE
Confesiunile zguduitoare ale unui mason de rang înalt ce este învins de boală

 

yogaesoteric
28 octombrie 2011

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More