Bărbatul şi femeia – manifestarea a două principii diferite

Studiile de specialitate afirmă că bărbaţii ating culmea puterii sexuale în jurul vârstei de 18 ani şi că femeile ajung la această culme în jurul vârstei de 28 de ani. Acest fapt contribuie foarte mult la apariţia unor diferenţe între comportamentele sexuale specifice bărbaţilor şi cele specifice femeilor. Luând în considerare aceste aspecte foarte importante ale sexualităţii umane, calea tantrică a adoptat o serie de tehnici, comportamente şi atitudini în vederea unei echilibrări a celor două energii diferite (masculină şi feminină) şi potenţarea fiecărui principiu în parte.

Bărbaţii tineri au tendinţa de a căuta relaţii sexuale mai devreme decât o fac femeile de aceeaşi vârstă cu ei. Desigur că, fiind la început, ei sunt oarecum neîndemânatici şi exagerat de dornici de a-şi dovedi bărbăţia. Comportamentul sexual al bărbaţilor aflaţi în perioada adolescenţei tinde să fie agresiv şi insensibil iar femeile, în special cele tinere, în general nu îl apreciază. Iată de ce, în cadrul culturilor tribale matriarhale, bărbaţii tineri sunt în mod obişnuit iniţiaţi în secretele sexuale, de către femei mai în vârstă. O dată ce au asimilat aceste secrete, ei pot să-şi aleagă o parteneră de vârsta lor sau chiar una mai tânără.

În general, femeile nu trăiesc o satisfacţie sexuală totală, până nu ajung la maturitate – aceasta e reprezentată în general de vârsta de aproximativ 28-29 de ani. O femeie tânără care face dragoste cu un bărbat tânăr poate fi cu uşurinţă dezamăgită atât din punct de vedere sexual cât şi spiritual datorită lipsei de experienţă a acestuia. Acesta este unul dintre motivele pentru care în cadrul multora dintre comunităţile tribale femeile tinere sunt iniţiate în misterele sexualităţii de către bărbaţi mai în vârstă şi care sunt mai experimentaţi şi totodată mai maturi emoţional şi mai conştienţi din punct de vedere spiritual.

În mod tradiţional, Tantra utilizează în mod creativ diverse scenarii, anumite ritualuri şi iniţieri sexuale care sunt realizate astfel încât aceste diferenţe naturale dintre bărbat şi femeie să fie atenuate şi echilibrate. Tantra susţine – şi studiile fiziologice confirmă acest lucru – că la bărbat capacitatea orgasmică este foarte limitată, în timp ce la femeie ea este foarte mare. În general, în cazul unei persoane sănătoase, sunt necesare 5 până la 30 contracţii musculare pentru a putea fi atinsă starea de orgasm. Bărbaţii ating orgasmul mai repede şi au mai puţine contracţii decât femeile.

Tehnicile amorului spiritual au fost astfel create încât să echilibreze şi aceste aspecte: alegerea posturilor sexuale în care femeia are rolul dominat îi permite bărbatului să-şi comute atenţia de pe trăirea fizică pe cea spirituală, ajutându-l să-şi amâne ejacularea. Utilizarea tehnicilor yoga de blocare – bandhas, de respiraţie, de vizualizare, presarea anumitor puncte, repetarea mantrelor (anumite sunete subtile secrete care favorizează punerea în rezonanţă cu energii benefice din univers), toate acestea îl ajută pe bărbat să-şi amâne ejacularea. Pentru ca aceste tehnici să dea rezultate cât mai bune, este important ca femeia să le înţeleagă şi ea şi să contribuie la o realizare corectă a lor.

În cadrul amorului tantric, preludiul şi postludiul, în cadrul cărora se apelează la trup, vorbire şi minte, sunt extrem de importante. Complimentele şoptite uşor la ureche, “poruncile”, zgomotele iubirii, reprezintă toate părţi componente ale unui scenariu erotic orchestrat cu mare atenţie şi care necesită atenţie atât din punct de vedere mental cât şi fizic. Toate aceste elemente îmbunătăţesc şi potenţează actul sexual. Tehnicile sexuale specifice amorului tantric cu continenţă includ metode prin care bărbatul îşi poate domoli graba de a atinge orgasmul, iar femeia îşi poate manifesta din plin uriaşul potenţial sexual şi se deschide complet către misterele sexualităţii oculte.

Şi în acest caz este evidentă diferenţa dintre fiziologia bărbatului şi cea a femeii. Femeile au nevoie să înveţe să atingă orgasmul mai des şi mai uşor. Ele pot să realizeze aceasta cel mai bine având o atitudine de libertate totală în explorarea puterii lor sexuale naturale, copleşitoare. Descoperirea propriilor zone erogene, autoerotismul, capacitatea de a trăi plăcerea fără a avea vreun sentiment de vinovăţie, precum şi faptul de a fi tratate ca nişte zeiţe şi adorate de către iubitul ei – iată doar câteva dintre modalităţile prin care femeia poate ajunge să trăiască experienţa orgasmelor spirituale, oceanice.

De asemenea, este foarte bine dacă înainte de a face dragoste cei doi iubiţi discută şi prezintă fiecare aşteptările pe care le are vizavi de jocul amoros care va urma. Ei ar trebui să încerce să cadă de acord asupra “meniului”, stabilind anumite semne sau cuvinte prin care celălalt să fie înştiinţat că trebuie fie să încetineacă ritmul, fie să-l accelereze. Într-o accepţiune ideală, amorul spiritual necesită alocarea unui timp destul de îndelungat. Numai atunci cei doi iubiţi vor putea cu adevărat să ajungă împreună la o împlinire a fericirii depline.

yogaesoteric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More