Bashar al-Assad: Trump este marioneta «statului profund» din SUA

„Americanii mint când spun că am folosit arme chimice, așa cum au mințit și în 2003 când au acuzat Irakul că are arme de distrugere în masă”


Donald Trump a trebuit să-și schimbe retorica din campanie deoarece se află la mâna altor structuri care dictează în mod eficient politica americană, a afirmat președintele sirian Bashar Assad într-un interviu pentru Telesur.

Dovada acestei teze, spune liderul sirian, ar fi recentele declarații ale lui Trump referitoare la Siria și ordinul de a bombarda baza aeriană siriană.

„Nu este nici prima nici ultima dată. Asta înseamnă că dacă vrei să faci politică în Statele Unite trebuie să fii un mincinos. Asta este ceea ce caracterizează politicienii americani: mint, în fiecare zi spun ceva și apoi fac exact contrariul”, a spus președintele sirian.

Assad susține că în lupta lor pentru hegemonia globală, politicienii americani deformează metodic faptele iar mass-media occidentală îl descrie pe el drept un „ucigaș” al propriului său popor.

Donald Trump nu are „nicio politică”, dar implementează decizii luate de „agențiile de informații, de Pentagon, de marii fabricanți de arme, de companiile petroliere și de instituțiile financiare”, a acuzat liderul de la Damasc. „După cum am văzut în ultimele săptămâni, el și-a schimbat complet discursul și s-a supus termenilor statului profund sau regimului american profund”, a precizat Assad.

„De aceea este nerealist și o pierdere totală de timp să se facă o evaluare a politicii externe a președintelui american, pentru ceea ce spune, deoarece în cele din urmă el face ceea ce îi dictează aceste instituții. Este o politică care se practică de zeci de ani”, a continuat președintele sirian.

La 7 aprilie, Statele Unite au atacat Siria, lansând zeci de rachete de croazieră asupra unei baze aeriene a regimului de la Damasc, ca răspuns la un presupus atac chimic al armatei siriene asupra localității Khan Sheikhoun, în care 58 de oameni ar fi murit după ce au fost expuși gazului sarin. Atac pe care Donald Trump l-a catalogat drept o „rușine pentru umanitate”, dând vina pe președintele Assad, dar despre care regimul de la Damasc spune că a fost opera insurgenților.

Președintele sirian afirmă că guvernul său a cerut o anchetă independentă în cazul atacului cu arme chimice, despre care spune că a fost o înscenare pusă la cale de guvernul SUA și aliații acestuia.

„Am cerut Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice să trimită misiuni specializate pentru a investiga ceea ce s-a întâmplat. De fiecare dată însă Statele Unite au obstrucționat aceste investigații sau au împiedicat trimiterea unor astfel de misiuni pentru anchetă”, a precizat Assad.

Acuzat din toate direcțiile, președintele sirian spune, în final, că oficialii americani mint când susțin că Siria are arme chimice și le reamintește occidentalilor că același sistem al minciunii s-a folosit și în 2003, înainte de invadarea Irakului. Atunci când fostul secretar de stat Collin Powell a spus fără să clipească, în fața ONU, că regimul irakian deține arme de distrugere în masă.


Citiți și:

Noua Ordine Mondială în era Trump. Posibilitatea unei noi Yalte şi a destrămării UE declanşate?

Donald Trump este, de fapt, omul globaliștilor!

 

yogaesoteric
23 mai 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More