Beijingul şi Moscova desfăşoară teste secrete pentru blocarea comunicaţiilor

 

China şi Rusia – ambele având relaţii tensionate cu SUA – au făcut echipă pentru a desfăşura experimente controversate în spaţiu, care ar putea bloca dispozitive de comunicare vitale precum GPS, televiziune şi radio. De asemenea, testează noi tehnologii şi examinează modul în care acestea pot afecta atmosfera Pământului, potrivit Express.co.uk.

Cele două puteri au desfăşurat o serie de teste deasupra Europei, timp de lună. Într-unul dintre teste, au modificat atmosfera unei regiuni tot atât de mare cât jumătate din teritoriul Marii Britanii. Testele au generat temeri că cele două ţări se pregătesc pentru un potenţial conflict viitor cu Occidentul.

Express mai precizează că aceste exerciţii ştiinţifice comune au loc la un nivel neobişnuit de cooperare între China şi Rusia.
Profesorul Guo Lixin de la Facultatea de Fizică şi Inginerie Optoelectronică a Universităţii Xidian din China, a afirmat: „O astfel de cooperare internaţională este foarte rară pentru China. Tehnologia implicată este prea sensibilă”.

Potrivit rapoartelor, experimentele ce urmăresc să modifice atmosfera Pământului, în unele cazuri, în acest fel fiind blocate transmisiile radio şi unele radare, pot provoca izolarea unor ţări.

Progresele înregistrate în tehnologia militară de către China şi Rusia îngrijorează naţiunile occidentale, care se tem de creşterea nivelului pericolului pe care îl reprezintă ţările comuniste.

Au trecut peste 25 de ani de la prăbuşirea Zidului Berlinului, însă rămân în vigoare suspiciunile şi temerile legate de planurile preşedintelui rus Vladimir Putin de a dezvolta armata ţării, în procesul de reclădire a Rusiei ca putere mondială.

Între timp, China a promis că va creşte capabilitatea sa militară în următorii ani. Anul trecut, preşedintele comunist chinez Xi Jinping a afirmat: „Forţele armate ale poporului vor fi transformate într-o armată de clasă mondială până la mijlocul secolului 21”.

Totuşi, în ciuda testelelor secrete neobişnuite desfăşurate de cele două puteri mondiale, acestea au negat că plănuiesc să îşi folosească cercetările pentru atingerea unor obiective militare. Dar acest gen de asigurări, în ziua de astăzi, nu mai liniştește pe nimeni.

Citiți și:

Rușii au construit o rachetă care atinge viteza de 9 km/secundă și care nu poate fi doborâtă de sistemele antirachetă!

China, Rusia şi SUA sunt într-o cursă a înarmării cu armament militar dotat cu inteligenţă artificială

 

yogaesoteric
28 ianuarie 2019

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More