Germania: Un val de falimente va lovi gigantul financiar al UE în 2019

 

Germania ar putea fi ţinta unui val de falimente în 2019, o serie de industrii fiind vulnerabile la o prăbuşire financiară, potrivit Express.co.uk.Cei 11 îngeri care anunţă, cu goarne, Judecata de Apoi. Vatican

Experţii financiari se tem că numărul falimentelor corporatiste din Germania ar putea creşte din nou din cauza încetinirii creşterii economice şi din cauza creşterii ratelor dobânzilor. Manfred Stamer, expert economist la Euler Hermes, o firmă de asigurări pentru credite, a declarat că numărul falimentelor în 2018 a crescut deja în rândul firmelor de construcţii şi furnizorilor de servicii. Pentru 2019, cele mai expuse industrii germane la riscul falimentului sunt transporturile, textilele, metalele şi energia, a precizat ziarul Frankfurter Allgemeine.

Stamer a menţionat, de asemenea, riscurile în creştere pe principalele pieţe de export precum Marea Britanie, Franţa, China şi SUA.

Conform firmei Euler Hermes, după nouă ani de declin, insolvabilităţile companiilor s-ar putea stabiliza iniţial, însă posibilitatea creşterii numărului falimentelor nu poate fi exclusă începând cu 2020.

Pe lângă încetinirea creşterii economice, predicţia privind numărul de companii falimentare a fost făcută pe fondul temerilor legate de perspectiva creşterii ratelor dobânzilor pe piaţa creditelor.

Agenţia de creditare Creditreform prezice pentru 2019 o creştere a numărului de companii falimentare cu aproximativ 100 de cazuri la 20.000.

În ciuda creşterii numărului de companii care se confruntă cu falimentul, unii experţi au indicat faptul că multe dintre aceste companii nu şi-au încetat activitatea deşi sunt pe roşu.

De asemenea, Creditreform anticipează o creştere cu 500 de falimente la 24.000, în alte cazuri de insolvabilităţi, precum asociaţiile.
Totuşi, în cazul aşa numitelor falimente ale consumatorilor, agenţia de credite se aşteaptă la un declin suplimentar de aproximativ 2.600 de cazuri la 66.000.
Aceasta înseamnă doar o uşoară scădere a numărului total de falimente cu aproximativ 2.000 la circa 110.000 de cazuri.

În 2018, reducerea numărului de companii insolvente a slăbit considerabil comparativ cu anii precedenţi. Anul trecut, falimentele companiilor au scăzut cu doar 1,2%, la 19.900 de cazuri, și aproximativ 198.000 de locuri de muncă au fost pierdute ca urmare a falimentelor.
În luna noiembrie 2018, s-a raportat că economia germană a scăzut pentru prima dată în 3 ani, ultimul declin având loc în primul trimestru al anului 2015.
PIB-ul german s-a contractat cu 0,2% în trimestrul trei comparativ cu trimestrul doi, conform Biroului Federal pentru Statistici.

Citiți și:

Germania şi falsa ei siguranţă

Planul secret al Germaniei şi Franţei, demascat de televiziunea poloneză de stat


 

yogaesoteric
28 ianuarie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More