Big Pharma pregătește deja vaccinuri pentru următoarea pandemie globală

Acum, când Pfizer și Moderna au demonstrat cât de profitabilă poate fi o afacere cu vaccinuri în timpul unei pandemii, companiile farmaceutice din întreaga lume se grăbesc să se pregătească pentru un nou virus, deoarece dr. Anthony Fauci și alții recunosc că SARS-CoV-2 ar fi putut scăpa dintr-un laborator chinez, în loc să apară din natură.

Într-un raport publicat de Bloomberg, se subliniază eforturile GlaxoSmithKline, care investește în activitatea sa de producție de vaccinuri pentru a devansa următoarea pandemie, continuând în același timp să dezvolte următoarea generație de vaccinuri covid-19 (întrucât capacitățile sale de producție internațională i-ar putea oferi un avantaj în ceea ce privește aprovizionarea țărilor în curs de dezvoltare).

Acesta este doar unul dintre indicii pentru faptul că sprijinul președintelui Biden pentru o propunere a OMC de renunțare la proprietatea intelectuală pentru vaccinurile împotriva covid este în mare parte un simplu discurs și că industria farmaceutică va face tot ce îi este în putere (considerabilă) pentru a o opri.

Mai mult, GSK este în discuții cu guvernul britanic pentru a transfera mai multe dintre capacitățile sale de dezvoltare și cercetare în domeniul vaccinurilor, alături de producție, potrivit lui Roger Connor, șeful departamentului de vaccinuri al companiei. Aceste laboratoare vor fi echipate cu „tehnologii de vaccinare pentru a aborda virusurile mortale ale viitorului”, a declarat acesta într-un interviu. În prezent, principalele centre de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor ale Glaxo se află în Belgia, Italia și SUA.

Atunci când fiecare guvern va face o analiză a acțiunilor ulterioară acestei pandemii, va începe  se gândească la fabricarea vaccinurilor în interiorul granițelor sale sau cel puțin în propria regiune”, a declarat Connor. Dorim să „creăm o capacitate de producție în interiorul țării și de dezvoltare a vaccinurilor pentru viitor”.

GSK și finanțatorii săi din fonduri speculative, printre care se numără și Elliott Management al lui Paul Singer, sunt în curs de a desprinde divizia de sănătate a consumatorilor și de a lăsa divizia biofarmaceutică și cea de vaccinuri, afaceri pe care Connor le descrie ca fiind „bijuteriile coroanei” ale companiei.

Indiferent dacă următoarea pandemie va fi gripa aviară sau ebola, Connor susține că GSK va fi pregătită: „Avem una dintre cele mai largi game de platforme tehnologice dintre toate companiile producătoare de vaccinuri”, a spus el. Pentru a te pregăti pentru o viitoare pandemie, „este necesar  ai finisaje de umplere, ai vrac, ai opțiuni tehnologice, este necesar  ai un motor de cercetare și dezvoltare care se conecteze foarte bine cu mediul academic, cu monitorizarea guvernamentală a evoluției virusurilor, iar GSK aduce toate acestea”.

Da, sunt alții care câștigă mai mult din covid pe termen scurt”, a spus Connor. „Cu toate acestea, când ne uităm la portofoliul general, la inovația și la activele actuale pe care le deținem, credem  sunt mai puternice decât al oricui și or subapreciate în acest moment.”

Chiar și înainte de covid, veniturile din vaccinuri ale companiei erau în creștere, după ce au urcat cu 50% într-o perioadă de patru ani. Vaccinul Shingrix împotriva herpesului zoster este unul dintre cele mai de succes produse ale companiei, iar Connor spune că există și alte produse de succes în curs de realizare, inclusiv vaccinurile împotriva virusului respirator sincițial pentru adulții în vârstă și pentru mamele însărcinate, ambele în stadii avansate de testare.

Citiți și:
Basmele covid-ului: Pfizer cel Voinic și Vaccinurile de Aur
Big Pharma are profituri uriașe în Europa de Est

 

yogaesoteric
20
ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More