Bild sperie poporul cu putinitizorul: „Rusia va ataca Germania și NATO până în vara lui 2025. 9 pași până la al Treilea Război Mondial”

Germania s-ar pregăti pentru ca forțele Rusiei lui Vladimir Putin să atace NATO în 2025, potrivit unor „planuri secrete” care ar fi fost dezvăluite, scrie Daily Mail, conform unui articol publicat de Bild.

„Documente secrete” ale Ministerului german al Apărării dezvăluie un ghid apocaliptic pas cu pas despre cum Rusia va escalada conflictul din Ucraina până la un război total în doar 18 luni.

Planurile scurse, publicate de ziarul german Bild, ar dezvălui în detaliu calea către un al Treilea Război Mondial, Putin folosind Belarusul ca rampă de lansare pentru o invazie ‒ așa cum a făcut în februarie 2022 pentru războiul din Ucraina.

Cei 9 pași până la al Treilea Război Mondial

Publicarea documentelor terifiante vine la doar câteva zile după ce ministrul suedez al apărării civile a avertizat că țara sa s-ar putea confrunta în curând cu perspectiva unui război și a îndemnat cetățenii să se alăture organizațiilor de apărare voluntară pentru a se pregăti pentru un atac rusesc.

Și liderii din domeniul apărării din Germania iau în serios amenințarea Moscovei, Bundeswehr-ul pregătindu-se pentru un atac hibrid al Rusiei asupra flancului estic al NATO până în vara anului 2025.

Documentul secret „Alliance Defence 2025” detaliază modul în care Rusia va mobiliza încă 200.000 de soldați înainte de a lansa o ofensivă împotriva forțelor ucrainene în primăvara acestui an.

Până în iunie, pe fondul diminuării sprijinului și armamentului occidental, Rusia ar urma să obțină succes pe câmpul de luptă și să facă progrese semnificative prin Ucraina, potrivit documentelor care au făcut obiectul unor scurgeri de informații.

Profitând de acest succes, Putin va lansa în iulie atacuri cibernetice în țările baltice, concomitent cu incitarea la violență în Estonia, Letonia și Lituania, susținând că minoritățile etnice rusești sunt vizate.

Această tactică a fost deja folosită de acoliții lui Putin pentru a-și justifica atacul asupra Ucrainei în 2014 și din nou în 2022, când Rusia a lansat operațiunea militară la scară largă.

În Estonia, Letonia și Lituania vor avea loc ciocniri ca urmare a intervenției Rusiei, iar Putin va folosi aceasta ca scuză pentru a lansa un exercițiu pe scară largă cu 50.000 de soldați ruși trimiși în Belarus și în vestul Rusiei până în septembrie.

O lună mai târziu, Putin ar face un pas mai departe și ar muta trupe și rachete cu rază medie de acțiune în exclava rusă Kaliningrad, care este situată între Polonia și Lituania.

În același timp, Putin și acoliții săi ar continua să afirme că NATO se pregătește să atace Rusia și că reprezintă o amenințare la adresa securității lor naționale.

Dar obiectivul principal al lui Putin va fi să atace o fâșie îngustă de pământ cunoscută sub numele de Suwalki Gap.

Polonia și Lituania s-au luptat pentru controlul zonei, dar astăzi aceasta face parte din Polonia și este singura graniță terestră între Europa continentală și statele baltice.

Chiar și un mic atac asupra acestei zone ‒ situată între Polonia, Lituania și Kaliningrad ‒ ar putea cauza probleme uriașe pentru NATO și ar putea duce la un al Treilea Război Mondial.

Temerile legate de o invazie baltică au crescut de la începutul războiului din Ucraina, iar dacă Putin ar încerca să o facă, atunci blocarea Suwalki Gap ar fi probabil prima sa mișcare, așa cum este detaliat în documentele secrete scurse.

Deși mii de soldați NATO, inclusiv soldați britanici, sunt în prezent desfășurați în țările baltice, aceștia sunt destinați doar ca o forță de tip „tripwire”. Rolul lor este de a reține orice forță invadatoare până când armata principală a NATO poate ajunge.

Până în luna decembrie a acestui an, Moscova ar urma să răspândească propaganda falsă privind un conflict la frontieră și „revolte cu numeroși morți” în Suwalki Gap, potrivit documentelor.

Și profitând de haosul care va urma dacă președintele Joe Biden va fi învins în alegerile prezidențiale, SUA rămânând fără lider timp de câteva săptămâni, Putin ar începe atacul pe teritoriul NATO.

La scurt timp după aceea, în timpul unei reuniuni extraordinare a Consiliului de Securitate al ONU, Moscova acuză Occidentul că se pregătește să atace Rusia, potrivit documentelor.

Conform scenariului apocaliptic, NATO ar convoca o reuniune specială în ianuarie 2025, la care Polonia și statele baltice ar raporta o amenințare rusă în creștere și ar pleda pentru ajutor.

Dar Rusia ar profita de această ocazie și, până în martie 2025, Kremlinul ar muta și mai multe trupe spre țările baltice și Belarus.

Până la sfârșitul lunii, Putin ar fi acumulat 70.000 de soldați în cadrul a două divizii de tancuri, o divizie de infanterie mecanizată și un comandament de divizie.

Două luni mai târziu, în mai 2025, NATO se va reuni din nou pentru a discuta despre amenințarea tot mai mare a Rusiei la adresa securității sale și pentru a decide „măsuri de descurajare credibile”, în tentativa de a opri orice atac rusesc asupra Suwalki Gap din direcția Belarus și Kaliningrad.

La o dată nedezvăluită, numită „Ziua X”, NATO ar urma să desfășoare 300.000 de soldați ‒ inclusiv 30.000 din Germania ‒ pe flancul său estic pentru a se apăra împotriva unui atac rusesc iminent, potrivit documentelor care au făcut obiectul unor scurgeri de informații.

Din documente nu reiese clar dacă Rusia ar fi descurajată de desfășurarea forțelor NATO, deoarece scenariul se încheie la 30 de zile după Ziua X.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a afirmat pentru Bild că nu a dorit să comenteze scenariul specific de apărare al NATO, dar a declarat: „În principiu, pot să vă spun că luarea în considerare a diferitelor scenarii, chiar dacă sunt extrem de improbabile, face parte din activitatea militară de zi cu zi, în special în cadrul antrenamentelor”.

Publicarea acestor documente vine în contextul în care premierul estonian a avertizat că Europa are între trei și cinci ani pentru a se pregăti pentru momentul în care Rusia va reveni ca o amenințare militară serioasă pe flancul estic al NATO.

Kaja Kallas, premierul Estoniei, a declarat pentru The Times: „Serviciile noastre de informații estimează că va dura între trei și cinci ani, iar acest fapt depinde în mare măsură de modul în care ne gestionăm unitatea și ne menținem poziția față de Ucraina”.

Pentru că ceea ce vrea Rusia este o pauză, iar această pauză este pentru a-și aduna resursele și forța. Slăbiciunea îi provoacă pe agresori, așa că slăbiciunea provoacă Rusia”, mai consemnează sursele citate.

Citiți și:
NBC News: Rusia ar putea câștiga războiul în câteva săptămâni
Rusia ‒ Occident, alt război de 100 de ani (I)

 

yogaesoteric
28 ianuarie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More