Bill Gates, cel mai mare proprietar de terenuri agricole din America

Portofoliul Gates cuprinde aproape 270.000 de acri de terenuri, respectiv 1088,54 km2

Chiar dacă a fost detronat din vârful clasamentului celor mai bogați oameni din lume, Bill Gates își poate revendica un nou titlu: acela de rege al terenurilor agricole ale Americii, scrie New York Post.

Co-fondatorul Microsoft a devenit cel mai mare proprietar de terenuri agricole din Statele Unite cumpărând, pas cu pas, parcele impresionate de pe teritoriul SUA, se arată într-un nou raport.

Portofoliul Gates cuprinde aproximativ 242.000 de acri de terenuri agricole și aproape 27.000 de acri de alte terenuri în 19 state, potrivit The Land Report, o revistă pentru investitorii de terenuri care urmărește cei mai mari proprietari americani. 

Un acru are aproximativ 4.000 de mp, astfel că: 
268.984 acri = 1.088,54 km2. 
Adică terenurile deţinute de Bill Gates însumate reprezintă de aproape 5 ori suprafața Bucureștiului (228 km2).

Cele mai mari și numeroase din exploatațiile Gates se află în Louisiana și Arkansas, unde deține 69.071 acri și, respectiv, 47.927 acri. În plus, magnatul american ar deține aproximativ 16.000 de acri în statul său natal, Washington, inclusiv 14.500 de acri în regiunea Horse Heaven Hills, care a fost cumpărat pentru aproape 171 de milioane de dolari.

Terenul este deținut atât direct, cât și indirect, de Cascade Investment, firma din zona Seattle pe care Gates, acum cel de-al treilea cel mai bogat om din lume, cu o valoare netă de 132 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, a înființat-o pentru a-și gestiona averea masivă, potrivit The Land Raport.

O aluzie la imensele exploatații agricole ale lui Gates a apărut încă din 2014 în Wall Street Journal. Se spunea atunci că firma lui Bill Gates deține „cel puțin 100.000 de acri de teren agricol în California, Illinois, Iowa, Louisiana și alte state – sau o zonă de șapte ori mai mare decât Manhattan”.

Nu este sigur de ce Gates a investit în atât de multe terenuri agricole sau cum sunt utilizate în prezent.

Agricultura este, de asemenea, un domeniu esențial pentru Fundația Bill & Melinda Gates. Fundația își propune să „sprijine transformarea agricolă incluzivă din Africa subsahariană și Asia de Sud”, potrivit site-ului său.

Gates nu este totuși este cel mai mare proprietar de terenuri din America. Coroana îi aparține președintelui Liberty Media, John Malone, care are 2,2 milioane de acri, mulţi dintre ei situaţi în zone sălbatice, de pădure, potrivit The Land Report.

Citiţi şi:

Zuckerberg, Bill Gates sau Elon Musk se cred Supraoameni – Studiu științific

Eugeniştii care ne vor vaccinaţi

yogaesoteric

24 februarie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More