Bill Gates: nu credeți în guvern, credeți în mine

Bill Gates este indiscutabil unul dintre oamenii momentului. Promotorul vaccinării şi sponsorul principal al OMS, el nu se sfieşte să iasă în faţă şi să conteste preşedinţi, guverne, instituţii publice, dintr-o poziţie de aşa-zis expert.

Într-un interviu pentru Bloomberg, fondatorul Microsoft și președintele Fundaţiei Gates a pus sub semnul întrebării credibilitatea agenției pentru medicamente a guvernului Statelor Unite, spunând că nu mai crede că Food and Drug Administration (FDA) este „cea mai importantă autoritate din lume în domeniul sănătății publice”. Această remarcă reitera atacurile la adresa fostului președinte Trump, pe care l-a acuzat de imixtiune politică în activitatea agenției guvernamentale menţionate.

Mai mult, Gates a spus că nu mai are încredere nici în Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC), deoarece credibilitatea centrului „a căzut victimă unei președinții care a minimalizat sau infirmat știința și medicina cu scopul de a obține beneficii politice”. „Am văzut asta în declarațiile total confuze legate de plasma celor infectați cu covid, atunci când cei din FDA au fost forțați să spună aspecte optimiste. FDA și-a pierdut mult din credibilitate în acel moment. Din punct de vedere istoric, așa cum CDC era privită ca cea mai bună instituție mondială în domeniu, FDA avea aceeași reputație. Însă au fost unele fisuri în ceea ce ei au transmis”, a spus Gates.

Cu alte cuvinte, Bill Gates spune ca lumea să nu mai asculte de instituţiile abilitate, ci să aibă încredere în el. Bill Gates a mai arătat că toate aşa-zisele teorii ale conspirației legate de implicarea sa în mai multe campanii de vaccinare din întreaga lume sunt „nebunești” și a acuzat platformele sociale pentru că permit răspândirea acestor informații.

În octombrie 2019, cu câteva săptămâni înainte de izbucnirea epidemiei din China, John Hopkins Center for Health Security a organizat, în parteneriat cu Fundația Bill și Melinda Gates și Forumul Economic Mondial, exercițiul Event 201, care pleca de la scenariul apariției unui nou coronavirus care urma să cauzeze 65 de milioane de decese în primele 18 luni. Recomandările după această simulare au fost: cooperare internațională și pregătire pentru gestionarea unei pandemii.

Este de notat că Bill Gates a criticat CDC, instituție condusă de doctorul Anthony Fauci, după ce fostul președinte Trump l-a numit pe doctorul Scott Atlas consilier prezidențial pentru combaterea covid-19. Neurologul Scott Atlas a scris mai multe articole în care a criticat abordarea pandemiei. Într-un articol publicat de The Hill, Atlas cerea „încetarea panicii și a izolării totale”. Ce spunea Scott Atlas? Marea majoritate a populaţiei nu prezintă risc de deces din cauza covid-19; vârstnicii să fie protejați, pentru a nu supraaglomera spitalele; izolarea totală împiedică imunizarea și prelungește pandemia; oamenii mor pentru că sistemul nu se mai ocupă de alte boli, concentrându-se pe proiecții ipotetice ale pandemiei.

Totuși, Bill Gates a lăudat inițiativa administrației Trump de a pompa miliarde de dolari în parteneriatele public-privat pentru cercetare și producerea vaccinului. Numai că Gates a criticat guvernul SUA pentru că nu a avut aceeași abordare și în ce privește producerea vaccinului, adică nu a investit miliarde de dolari în lanțuri de distribuție și producție permanente în toată lumea occidentală. Gates susține că o investiție de miliarde de dolari în acest moment ar putea duce la economisirea a mii de miliarde de dolari în anii care vin.

Gates a atras atenția asupra inegalităților pe care criza pandemiei le accentuează. „Fie că este vorba despre inegalitatea dintre cetățenii unei țări, clasa de mijloc versus clasa muncitoare, negrii care au rate mai mari de îmbolnăvire decât alții, că este vorba despre țările mai sărace care nu pot să împrumute bani și să cheltuiască așa cum fac SUA și alte țări bogate. Toate dimensiunile inegalității au fost accentuate”, a spus Gates.

Gates a renunţat la funcţia de preşedinte al Microsoft Corp în 2014 şi a angajat cel puţin 1,75 miliarde de dolari pentru răspunsul global la pandemia covid-19. Suma include asistenţă pentru unii producători de vaccinuri, diagnostice şi tratamente potenţiale.

Într-un interviu acordat Reuters, Gates i-a lăudat pe Fauci şi pe Francis Collins, şeful Institutului Naţional al Sănătăţii din SUA, ca fiind „oameni deştepţi” şi „minunaţi”. În timpul mandatului lui Donald Trump, a spus Gates, a simţit uneori că Fauci şi Collins ar fi fost „singurii oameni sănătoşi din guvernul SUA”.

Gates a spus că este, de asemenea, mulţumit că, sub Biden, Statele Unite s-au alăturat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Citiți și:
Zuckerberg, Bill Gates sau Elon Musk se cred Supraoameni – Studiu științific
Bill Gates controlează statisticile mondiale despre Coronavirus și totodată recomandă cartea: «Cum să minți folosind statisticile»
 

 

yogaesoteric
24 aprilie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More