Cum puteți salva o viață cu un simplu ac, în caz de AVC

Un simplu ac poate salva viața unei persoane care suferă un accident vascular cerebral (AVC). Acest sfat este dat de un profesor chinez, care susține că putem interveni în cel mai scurt timp, când vedem că o persoană suferă un AVC, scrie doctorulzilei.ro.

Conform sursei, dacă observați simptomele unui accident vascular cerebral, apelați 112 și chemați ambulanța, dar până la sosirea medicilor, puteți folosi tehnica acului. Păstrarea calmului este esențială, iar victima nu trebuie să fie mișcată din loc. Se poate folosi un ac obișnuit dar sterilizat în flacără sau acul unei seringi.

Iată care sunt pașii de urmat, conform sursei:

  • Țineți acul deasupra unei surse de foc pentru a-l steriliza și utilizați-l apoi pentru a înțepa vârfurile degetelor de la mâini.
  • Nu este nevoie să cunoașteți principii ale acupuncturii, este necesar să existe o distanță de câțiva milimetri între unghie și locul înțepăturii.
  • Înțepați astfel încât sângele să înceapă să curgă.
  • Dacă sângele nu începe să picure, întindeți și presați pentru a-l face să curgă.
  • Când toate cele 10 degete sângerează, așteptați câteva minute. Veți observa că victima își va reveni.
  • Dacă gura victimei este încleștată, masați-i urechile până când se înroșesc.
  • Înțepați cu acul zona moale a urechilor, astfel încât să curgă două picături de sânge din fiecare ureche. Câteva minute mai târziu, gura victimei va reveni la normal, scrie sursa precizată.

Citiți și:
Leacuri rapide. Cum scapi de durerea de măsea în 5 minute!
Reflexologia, o metodă naturală străveche, simplă şi eficientă, ce este destinată atât prevenirii, cât şi menţinerii sau refacerii stării de sănătate

 

yogaesoteric
24 aprilie 2021

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More