Biografie

Gregorian Bivolaru este mentorul spiritual al Mişcării pentru Integrare Spirituală în Absolut. Superficial privind lucrurile, am putea spune că el este una dintre personalităţile extrem de controversate din România. Gregorian Bivolaru a fost de multe ori ţinta sarcasmului, a ironiei şi nu mai puţin a calomniilor presei. Categoric, el este persoana cea mai calomniată şi insultată din România, persoana care a fost cel mai des şi mai vehement atacată în presă. Şi totuşi, adevărul despre cine este Gregorian Bivolaru, ce face şi de ce, îl cunoaşte puţină lume.

La o privire mai atentă, observăm cel puţin un paradox în ceea ce priveşte imaginea publică a lui Gregorian Bivolaru. El a fost acuzat, nu o dată, de cele mai năstruşnice sau mai cumplite lucruri, dar niciuna dintre aceste acuzaţii nu s-a dovedit până la urmă fondată. Pe baza imaginii create de mass-media, putem presupune că există poate sute de mii de oameni care s-au lăsat sugestionaţi şi, fără a fi avut şansa de a-l cunoaşte, chiar îl detestă şi îl urăsc. Însă majoritatea covârşitoare a celor care au avut şansa să îl cunoască personal pe Gregorian Bivolaru, care au participat la cursurile sau conferinţele lui, îl apreciază şi îl respectă pe acesta pentru cunoştinţele sale enciclopedice, pentru talentul pedagogic de excepţie, pentru ajutorul plin de generozitate şi pentru prezenţa sa plină de umor.

Site-ul nostru, Yogaesoteric, poate fi pe drept cuvânt considerat chiar o carte de vizită a sa, pe care citindu-l, o persoană înzestrată cu bun simţ îşi poate da seama cu uşurinţă că Grieg (aşa cum îi spun cei apropiaţi) este o persoană specială, cu înzestrări cu mult peste normalitate, având o orientare spirituală profund benefică şi al cărui scop este acela de a contribui la îndreptarea fiinţelor umane către adevărurile universal divine.

Gregorian Bivolaru s-a născut la 12 martie 1952 în Tărtăşeşti, un sat mic, aproape de Bucureşti. Când era copil, avea frecvent vise despre el însuşi ca fiind maestru tibetan, cu înalte realizări spirituale. Ca rezultat al acestor vise, el şi-a reamintit multe tehnici yoga pe care a început să le practice cu rezultate remarcabile. Evenimente sincronizate în mod uimitor au legat evenimentele din visele sale cu evenimentele din viaţa sa de zi cu zi. Treptat, Grieg a învăţat să recunoască semnificaţia acestor evenimente şi să le lege într-un sistem coerent al adevărurilor spirituale fundamentale, de proporţii uriaşe. Astfel, a reuşit să dobândească, în foarte scurt timp, practicând singur, o întreagă serie de aptitudini care, în general, sunt considerate paranormale. Toate aceste experienţe au culminat la vârsta de 19 ani, când el a obţinut rezultatul final şi a atins starea de supremă conştiinţă.

În paralel cu experienţele sale yoghine, a studiat cu asiduitate învăţăturile orientale pline de înţelepciune (analizate deja în profunzime de yoghinul de faimă internaţională, Mircea Eliade) şi a descoperit în aceste texte multe confirmări a ceea ce el experimentase în practica sa. Grieg a aprofundat din ce în ce mai mult practica yoga şi a studiat textele sacre yoghine, ca şi experienţele unor înţelepţi contemporani, cum ar fi Ramakrishna, Shivananda şi Yogananda, şi a practicat la rândul său cu succes ceea ce a citit.

Înfiinţarea şcolii de yoga s-a bazat pe propria sa experienţă practică a metodelor străvechi de autorealizare. El a început să predea yoga practică în Bucureşti în anul 1978 şi, încă de la început, abordarea sa a fost recunoscută ca extrem de eficientă. Practic, a creat o nouă deschidere pentru practica yoga în România, ţinând cont că la acele timpuri, românii ştiau foarte puţine lucruri despre yoga. El a colaborat cu Ministerul Sănătăţii şi cu Asociaţia de Medicină psihosomatică din Bucureşti şi a ajutat mulţi oameni să se vindece singuri de boli considerate incurabile, cu ajutorul practicii yoga.

După câţiva ani, mentalitatea comunistă împotriva oricărei forme de organizare non-guvernamentală a început să se manifeste virulent, iar activitatea lui Grieg a început să devină tot mai incomodă şi nedorită. Ca urmare a scandalului Meditaţiei Tanscedentale, Ceauşescu a interzis cursurile de yoga, meditaţia transcedentală şi a desfiinţat facultatea de psihologie. Aceasta face ca România să devină singura ţară din lume în care yoga a fost scoasă înafara legii (această lege care interzicea yoga nu mai este valabilă astăzi).

Grieg a continuat însă să predea yoga, chiar dacă acest fapt era atunci interzis. În anii care au urmat, Securitatea l-a supravegheat, i-au fost instalate microfoane, a fost supus  percheziţionărilor, a fost arestat şi torturat, atât el, cât şi câţiva dintre discipolii săi apropiaţi. Grieg a petrecut aproape 2 ani în închisoare, doar pentru că era profesor de yoga. El a reuşit să evadeze spectaculos din Penitenciarul Rahova, ca o formă de protest, dând astfel naştere unor istorii despre neobişnuitele lui capacităţi yoghine paranormale.

După decembrie 1989, practica yoga a fost din nou permisă şi Grieg a înfiinţat M.I.S.A. – Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut. Românii, însetaţi de libertate, atât interioară cât şi exterioară, pur şi simplu au luat cu asalt cursurile de yoga susţinute de el, astfel încât în scurt timp numărul discipolilor săi a atins ordinul miilor.

În perioada 1990-2004 Gregorian Bivolaru a continuat activitatea de dezvoltare a şcolii de yoga al cărei fondator şi mentor spiritual este. Peste 35.000 de oameni au urmat cursurile acestei şcoli cu rezultate remarcabile. MISA este membră a Federaţiei Internaţionale de Yoga, care reuneşte în rândurile sale peste 300 de milioane de practicanţi yoga din întraga lume.

Gregorian Bivolaru a scris sute de articole despre yoga, spiritualitate, parapsihologie etc, peste 20 de cărţi, a tradus zeci de volume fundamentale în domeniul spiritualităţii, a susţinut un număr foarte mare de conferinţe publice.

În paralel a continuat şi activitatea de supraveghere a lui Gregorian Bivolaru; chiar dacă aparent conducerea politică a României s-a schimbat şi Securitatea comunistă a devenit Serviciul Român de Informaţii. Indiferent de regimul politic aflat la putere, Gregorian Bivolaru este considerat un om incomod datorită activităţii sale extrem de eficiente de trezire a conştiinţelor, de dezvoltare a spiritualităţii şi de dezvăluire a unor secrete incomode.

După 18 martie 2004 atacurile împotriva lui Gregorian Bivolaru au devenit de-a dreptul exacerbate. Deşi nu a fost găsit niciodată vinovat de nimic, el este – conform declaraţiilor oficiale şi conform speculaţiilor presei – considerat a fi „pericolul public nr. 1”. Faptul că acest site este practic singurul loc unde puteţi găsi şi vresiunea noastră asupra evenimentelor spune multe despre modul în care este respectată în România deontologia profesiei de jurnalist.

În martie 2005 Gregorian Bivolaru a cerut azil politic în Suedia. Datorită faptului că autorităţile române au emis un mandat de urmărire prin Interpol, el a fost reţinut pe 4 aprilie 2005 de forţele de poliţie din Malmo, Suedia. România a formulat o cerere de extrădare a lui Gregorian Bivolaru, care a fost respinsă de Curtea Supremă din Stockholm în luna octombrie 2005. După ce a fost reţinut mai mult de 6 luni în custodia Poliţiei din Malmo, Gregorian Bivolaru a fost eliberat necondiţionat pe 20 octombrie 2005, şi cererea de extrădare formulată de România a fost respinsă definitiv şi irevocabil. În prezent, Gregorian Bivolaru se află în Suedia, avand azil politic.

Citiţi un rezumat semnificativ al abuzurilor la care a fost supus Gregorian Bivolaru în

Memoriul adresat Preşedintelui României.

Vă recomandăm de asemenea articolul

Câteva dintre recondurile autorităţilor române în cazul lui Gregorian Bivolaru

.

yogaesoteric

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More