Biologia bate ideologia: Noile cărți de identitate românești vor reda informațiile despre sexul persoanei din certificatul de naștere

În urmă cu un an, în presă se anunța că noile cărți de identitate lansate de statul român vor menționa „genul” persoanei, în loc de „sexul” acesteia, așa cum a fost dintotdeauna.

Imediat, această dezvăluire a stârnit temerea că statul român se pregătește pentru revoluția sexuală, mai precis pentru acceptarea ideologiei de gen (gender). Conform activiștilor LGBT, o persoană poate fi de orice „gen”, indiferent de sexul biologic al acesteia.

Recent, a apărut informația că de fapt noile buletine de identitate nu vor permite persoanelor să-și declare genul dorit, ci acesta se va înscrie în documente conform sexului biologic menționat în certificatul de naștere.

Într-un răspuns la o solicitare a R3media, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) a explicat că „genul” de pe noile cărți de identitate, va fi atribuit conform informațiilor legate de sex și locul nașterii, de pe certificatele de naștere.

La întrebarea „Care este procedura instituției dvs. în cazul în care o persoană de sex «masculin», conform certificatului de naștere, dorește să aibă menționat genul «feminin» (sau viceversa) în noua carte de identitate electronică sau simplă?”, DEPABD – prin dl. chestor de poliție Aurel-Cătălin Giulescu – a răspuns astfel:

Potrivit dispozițiilor art.131 alin (2) și (3) din Metodologia cu privire la aplicarea unitară a dispozițiilor în materie de stare civilă aprobată prin Hotărârea Guvernului nr.64/2011, cu modificările și completările ulterioare, atribuirea CNP se face pe baza datelor înscrise în actul de naștere referitoare la sex și data nașterii. CNP atribuit unei persoane nu poate fi schimbat decât în cazurile în care se modifică, potrivit legii, datele despre sex și data nașterii ori când a fost atribuit în mod eronat.

Conform art.19 alin (1) lit (i) din OUG nr.97/2005, republicată, cu modificările și completările ulterioare, serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor eliberează un nou act de identitate în cazul schimbării sexului.

Astfel, prevederile art.20 lit d) din Normele Metodologice aprobate prin H.G. nr.295/2021, statuează un nou CNP care se atribuie aceleiași persoane dacă solicitantul și-a schimbat sexul. În aceste condiții, ofițerul de stare civilă va elibera un nou certificat de naștere unde se va înscrie noul CNP.

Ca să fie și mai clar, chestorul Aurel-Cătălin Giulescu a explicat că niciun lucrător de la starea civilă nu poate fi forțat să ignore legea, indiferent de presiunile care s-ar exercita asupra sa.

Prin urmare, în cartea electronică de identitate se înscriu datele în concordanță cu informațiile din documentele prezentate, lucrătorii de evidență a persoanelor nu se pot erija legiuitorului, astfel încât să creeze norme juridice favorabile unei anumite persoane, ci le revine obligația legală de a respecta și aplica întocmai dispozițiile actelor normative în vigoare”, a concluzionat șeful DEPABD.

Reamintim că anul trecut, ofițerii de la Poliția de Frontieră au fost acuzați de către lobby-ul LGBT că nu au „respectat” un bărbat care se credea de genul feminin. Evident, șeful DEPABD se referă la posibilitatea ca o persoană să se prezinte la starea civilă, cerând acte neconforme cu documentele de la naștere, pentru că așa „se simte” respectivul sau respectiva. În acest caz, ofițerii este necesar să respecte legea și nu „sentimentele” unuia sau altuia, după cum a explicat chestorul de poliție.

Tot pe tema noilor buletine (cărți) de identitate, R3media a anunțat că steagul României se va întoarce pe documente.

De asemenea, buletinele electronice nu vor fi obligatorii, așa cum a arătat R3media citând DEPABD.

Citiți și:
Italia: Vicepremierul Salvini anunță că pe cărțile de identitate se întorc «mama» și «tata». Dispare neutrul «părinți»
Ministrul olandez al Educaţiei, Culturii şi Ştiinţei: Cetăţenii olandezi să nu mai aibă menţionat sexul pe cărţile de identitate

 

yogaesoteric
9 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More