Italia: Vicepremierul Salvini anunță că pe cărțile de identitate se întorc «mama» și «tata». Dispare neutrul «părinți»

 

Pe cărțile de identitate italiene se întorc „mama” și „tata” și dispare neutrul „părinți”, anunță Il Messaggero, care afirmă totodată că modificarea a apărut deja în Monitorul Oficial al Italiei.

Prevederea, semnată de Ministrul de Interne Matteo Salvini, de cel al Administrației Publice și cel al Economiei, consemnează dispariția neutrului „părinți” și revenirea fireștilor „mama” și „tata”. Înlocuirea termenilor „mama” și „tata” cu „părinți” a fost o măsură luată în 2015 pentru a nu leza sensibilitățile cuplurilor homosexuale.

Deși persoane din interiorul coaliției de guvernământ, precum primărița orașului Torino (Mișcarea 5 stele), s-au opus revenirii la normalitate, executivul a mers înainte cu măsura, pe care o promisese încă din campania electorală.

Pe contul său de Instagram, ministrul Salvini a comentat astfel: „Pe cărțile de identitate se întorc «mama» și «tata», dispare «părinte 1» și «părinte 2». Recuperăm un pic de BUN-SIMȚ”.


Citiți și:

Suntem în plin război mondial. Un război de cotropire ideologică în care popoarele fac eforturi disperate să reziste năvălitorilor…  
De necrezut: judecător britanic suspendat pentru intenția de a favoriza familia naturală în raport cu cuplurile gay 

 

yogaesoteric
13 mai 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More