BioNTech: Covid 19 – precunoaștere, prefinanțare și profit din criză

Compania farmaceutică BioNTech a avut o ascensiune fulminantă în 2021, iar numele ei este cunoscut în întreaga lume.

În timp ce în 2019 compania a înregistrat o pierdere de 181 de milioane de euro, în 2021 a obținut un profit de 10,3 miliarde de euro. Nu ar fi interesant să cercetăm mai atent rețeta lor de succes? La urma urmei, cine nu și-ar dori să aibă aceeași ascensiune fulgerătoare?

În raportul anual 2019 al BioNTech, care poate fi accesat şi de către public, indicația „covid-19” poate fi găsită la „Clasa de medicamente: ARNm” sub numele de produs „BNT162”. Aceasta înseamnă că vaccinul pentru tratamentul covid-19 era finalizat încă din 2017 sau cel târziu până la sfârșitul anului 2018. La momentul raportului anual, faza de testare preclinică și chiar jumătate din faza de testare 1 fuseseră deja finalizate în totalitate.

Prin urmare, un consultant în management a întrebat conducerea BioNTech: „Cum a fost posibil ca firma dvs. să dezvolte o terapie care a finalizat deja testele preclinice până la sfârșitul anului 2019, când virusul a apărut abia în decembrie 2019?

Nu a primit niciodată un răspuns. Ulterior, directoarea executivă, Türeci, a recunoscut cu reticență în fața presei că a fost informată în prealabil. Dacă BioNTech cerceta deja un vaccin pentru o boală care nu exista încă, ce înseamnă asta în afară de faptul că pandemia era planificată cu mult timp înainte?! Merită să investigăm mai atent acest fapt. De unde provin informațiile prealabile?

Anual, întrunirea mondială a sănătății (WHS) are loc la Berlin. În octombrie 2018, acolo s-au întâlnit, printre alții, Angela Merkel, Bill Gates, prim-ministrul Norvegiei, directorul OMS și antreprenorul BioNTech, până atunci necunoscut și fără succes financiar, pe nume Uğur Șahin.

Încă din august 2018, BioNTech a semnat un acord cu Pfizer pentru a dezvolta vaccinuri pe bază de ARNm pentru prevenirea gripei. Pfizer a investit 305 milioane de dolari americani în 2018, adică într-un moment în care BioNTech nu cunoscuse încă niciun succes.

Fundația Bill & Melinda Gates este principalul finanțator al autorității britanice de reglementare a medicamentelor și produselor medicale, MHRA. În septembrie 2019, chiar înainte de izbucnirea pandemiei de covid-19, această fundație a cumpărat acțiuni BioNTech în valoare de 55 de milioane de dolari. Banca Europeană de Investiții (BEI) a promis, de asemenea, 50 de milioane de euro pentru BioNTech. „Singurul vaccin care, dacă totul merge perfect, ar putea obține aprobarea pentru utilizarea de urgență până la sfârșitul lunii octombrie (2020) ar fi Pfizer”, a declarat la acea vreme Bill Gates.

Interesant este că MHRA, finanțată de Gates, a prelungit aprobarea de urgență a vaccinului cu ARNm al Pfizer/BioNTech în Marea Britanie, ca acesta să poată fi administrat copiilor cu vârste între 12 și 15 ani începând cu 4 iunie 2021. Cine mai este surprins de ascensiunea fulminantă a BioNTech?

Înainte de pandemie, în 2019, anul cu cele mai mari pierderi de până atunci, BioNTech a majorat salariile membrilor consiliului de administrație și ai consiliului de supraveghere cu aproape 1.000%. Exprimat în cifre: salariul anual anterior al directorului general Șahin a fost majorat de la 653.000 EUR la 7.000.064 EUR. Investiția acestor finanțatori într-o companie care era deja puternic îndatorată de ani de zile, precum și creșterea uimitoare a salariilor, sugerează că cei implicați știau cu siguranță că în curând se vor înregistra profituri de miliarde.

Este încă o piesă din puzzleul care demască faptul că această așa-zisă „pandemie” a fost de fapt o „plandemie”, în care Bill Gates este o figură cheie, crucială. Rețineți: o plandemie înseamnă o criză planificată anterior, provocată artificial, din care planificatorii și investitorii câștigă, atât în perioada premergătoare crizei cât și în timpul ei, bani în prostie. Desigur, în detrimentul publicului larg.

Nu ar fi cazul să spunem: dați banii înapoi!? Și nu ar fi necesar să fie interzise, din principiu, profiturile din criză și confiscate averile câştigate din crize, pentru a înăbuși din fașă astfel de modele de afaceri criminale?

Citiți și:
Directorul BioNTech a estimat că în 2022 ar putea fi nevoie de un vaccin îmbunătățit
Război între giganții farmaceutici: Moderna dă în judecată Pfizer și BioNTech, acuzându-le că i-au copiat tehnologia ARNm, patentată în 2010, pentru a-și dezvolta propriile vaccinuri anti-covid
Decizie șoc în UE. Vaccinurile anti-covid nu mai au nevoie de studii clinice

 

yogaesoteric
5 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More