Biserica Suediei le oferă copiilor LGBT un ghid pentru reinterpretarea Bibliei

 
Dieceza Västerås a Bisericii Naţionale a Suediei a creat recent un „ghid de supravieţuire” pentru copiii și tinerii LGBT, care definește diferite concepte și orientări sexuale potrivit ideologiei LGBT, oferind o interpretare atipică istoriilor biblice, informează site-ul de știri suedez Nya DagBladet.

Biserica Suedeză a publicat pe site-ul său ghidul, sub mottoul sugestiv: „Sub curcubeu nu ești singur!”, explicând într-o scurtă prezentare care sunt motivele din spatele acestui ghid.

Colecţia de informaţii a fost realizată prin colaborarea dintre dieceza Västerås și Swedish Church Young Camelot’s Rainbow Camp și își propune să vină în ajutorul tinerilor creștini, pentru a-i ajuta să-și susţină credinţa creștină printre membrii comunităţii LGBT, dar și orientarea lor sexuală în cadrul comunităţilor creștine din care fac parte.

Ghidul respinge ideea unei condamnări biblice a homosexualităţii, susţinând că termenul „homosexualitate” nu apare în Biblie și acolo unde se crede că ar exista o atitudine de condamnare a legăturilor homosexuale ar fi vorba, de fapt, de respingerea exploatării sau violului dintr-o astfel de relaţie.

Broșura are 17 pagini și definește termeni precum „sexul biologic”, „identitate de gen” sau „homosexualitate”, precizând că fiecare persoană are dreptul de a-și decide sexul în conformitate cu ceea ce simte că este.

Scris de tineri „pentru a veni în ajutorul tinerilor”, acest ghid conţine câteva interpretări teologice pentru persoanele gay care voiau să se regăsească în relatările biblice, „deși nu susţine că aceste interpretări sunt singurele posibile”.
În mod cert, aceste interpretări se despart de tot ceea ce au susţinut până acum creștinii conservatori. Astfel, printre personajele care ar fi avut o relaţie homosexuală sau ar fi nutrit o iubire ieșită din modelul heterosexual sunt amintite David și Ionatan sau Rut și Naomi.

Ghidul susţine că Maria, sora lui Lazăr, a avut curajul „să se despartă de normele sexuale tradiţionale ale societăţii patriarhale”, încurajată de Iisus, care îi ia apărarea în faţa Martei. Autorii Îl etichetează pe Iisus cu termenul „queer” (excentric, original, aiurit), pe care ghidul pretinde că societatea LGBT l-a recuperat, dându-i mai multe sensuri. În esenţă, este vorba de a fi diferit și de a-ţi defini genul într-o societate cu norme heterosexuale.

Autorii ghidului spun că Iisus S-a distanţat de normele societăţii Sale, nu a susţinut familia tradiţională și a îndemnat la dragostea care acceptă toate diferenţele.

În cele din urmă, scopul acestui material conceput de Biserica Suediei ar fi să încredinţeze tinerii LGBT că „sunt iubiţi infinit într-o lume care adesea așează limite iubirii nelimitate”.

Biserica Suediei și-a revizuit în 2017 regulamentul privind diferite aspecte ale liturghiei, îndemnând clerul să renunţe la termeni precum „Domn” sau la pronumele masculine („El”) atunci când se referă la Divinitate, alegând în schimb termeni mai neutri din perspectiva genului.

Unul dintre criticii schimbării, Christer Pahlmblad, profesor asociat la Universitatea din Lund, a spus că această decizie va avea ca urmare subminarea doctrinei Trinităţii și ruperea relaţiilor cu bisericile creștine. „Nu este o mișcare atât de inteligentă, dacă Biserica Suediei se face cunoscută ca una care nu respectă moștenirea cunoscută a teologiei”, a afirmat Pahlmblad.

Citiţi şi:

O mare nebunie LGBT. Un cleric gay al Bisericii Episcopale a Scoției și-a îndemnat credincioșii să se roage pentru ca prințul George să fie homosexual

Toleranță? Manifestul sodomiților: «Toate legile care interzic activitatea homosexuală vor fi revocate… bisericile vor fi închise!»

yogaesoteric

28 mai 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More