Brazilia declară vaccinarea obligatorie. Bolsonaro: ‘Nu mă vaccinez’

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a lansat un atac în toată regula la adresa vaccinurilor anti-covid-19.
În contractul Pfizer se spune clar: «Nu suntem responsabili pentru efectele secundare». Dacă te transformi în crocodil este problema ta”, a spus șeful sud-american în cadrul unui discurs rostit la Porto-Seguro și citat de AFP.

Bolsonaro s-a referit la vaccinul elaborat de laboratoarele german: Pfizer, și american: BioNTech, care este deja administrat populației în numeroase ţări.
Dacă devii Superman, dacă unei femei începe să îi crească barbă sau dacă un bărbat începe să vorbească cu o voce efeminată, (laboratoarele) nu au nicio treabă cu asta”, a mai criticat Jair Bolsonaro.
În ciuda reticențelor președintelui, Curtea Supremă din Brazilia a stabilit că vaccinarea este obligatorie, dar nu „forțată”. Aceasta înseamnă că autoritățile nu vor putea face uz de forță pentru a obliga o persoană să se vaccineze, însă au dreptul să îi aplice o amendă sau să îi interzică frecventarea anumitor locuri publice.
Cum va fi sancționat Bolsonaro
Vaccinul, odată ce va fi certificat de (agenția de reglementare) Anvisa, va fi accesibil tuturor care doresc. Însă eu nu mă voi vaccina”, a insistat Jair Bolsonaro în discursul său.
Unii spun că dau un exemplu rău. Însă imbecililor, idioților care spun asta, eu le răspund că deja am avut virusul, am anticorpii, atunci de ce să mă vaccinez?” Într-adevăr, șeful statului a fost infectat cu noul coronavirus în iulie 2020 și s-a restabilit după douăzeci de zile, fără a înregistra simptome grave.
Rămâne de văzut cum va fi el pedepsit de autoritățile statului: cum este greu de presupus că i se va interzice să frecventeze locurile publice, este probabil că Bolsonaro riscă să fie amendat.
Brazilia a început de curând să producă vaccinul AstraZeneca, cu materiale importate din China, în cea mai mare fabrică de produse farmaceutice din America de Sud.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More