Ca un făcut

de Angela Anghel
 

Motto: „Dacă după aceste evenimente Bivolaru şi şcoala lui o să reziste mai mult de o lună, înseamnă că Bivolaru este mare.” – Afirmaţie făcută de un procuror din Parchetul General în martie 2004

 

Ca un făcut, în preajma lui 18 martie, tot în an electoral, politicienii şi presa îşi aduc iar aminte de MISA. Nu pentru a vorbi despre numeroasele abuzuri şi ilegalităţi comise de autorităţi în timpul şi după „Operaţiunea Christ” din martie 2004, ci pentru a crea noi diversiuni. Unii speră să mai câştige ceva voturi, alţii speră să îşi discrediteze adversarii, asociindu-i cu imaginea negativă pe care presa a construit-o până acum şcolii de yoga. Speranţa lor este deci să se poată folosi de yoghini ca masă de manevră. Numai că nu vor avea câştig de cauză nici acum, cum nu au avut nici în 2004.

„Almanahe” vrea să-i momească pe yoghini cu…mâncare

Ca un făcut, Cotidianul descoperă tocmai acum, un articol publicat pe site-ul yogaesoteric în noiembrie anul trecut (adică în urmă cu aproape şase luni). Sub titlul Reflecţii electorale în ton voios. Fumigena MISA, din nou la rampă publicam atunci scrisoarea adresată yoghinilor de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, în speranţa de a-şi atrage câteva voturi în plus.

După articolul din Cotidianul, întreaga presă s-a năpustit asupra subiectului, folosind prilejul pentru a-i desfiinţa pe Marian Vanghelie şi prin extensie, aripa Geoană din PSD. Ce-i drept, Vanghelie şi-a făcut-o şi de data aceasta cu mâna lui, nedezminţindu-şi porecla dobândită în 2006, când îi trimitea pe salariaţii unui minister să citească „almanahe”. Nu numai că limbajul în care este redactată scrisoarea din luna noiembrie stârneşte hohote de râs, dar Vanghelie face până la final gafă după gafă. Probabil fiind convins că stratagema cu micii şi berea, distribuite gratis locuitorilor Bucureştiului cu ocazia unor sărbători, are succes electoral, Marian Vanghelie îi jigneşte pe yoghini afirmând: „În organizaţia lui Gregorian Bivolaru se simte nevoia unei politici social-democrate, deoarece sunt foarte mulţi oameni amărâţi acolo, care ar putea fi ajutaţi cu ceva, cu un pachet de mâncare”. Această viziune nu e departe de cea a procurorilor, care scriau în rechizitoriul MISA o altă monstruozitate, aceea că Gregorian Bivolaru le convinge pe yoghine să facă amor cu el doar ademenindu-le cu… mâncare. Sursa acestor informaţii calomnioase este, după cum vedem, una şi aceeaşi. Realitatea este însă cu totul alta. În urma unui studiu statistic realizat în 2005 a rezultat că MISA este un grup de intelectuali, bine integraţi în mediul social şi profesional, alcătuit în proporţie de peste 85% din persoane cu studii superioare, o mare parte dintre ei având chiar doctorat.

Supărare mare la Gardianul

Ca un făcut, de mai bine de două săptămâni, Gardianul face eforturi disperate de a-i determina pe cei de Administraţia Fondului Cultural Naţional să încalce legea. Îşi continuă astfel politica discriminatorie. De data aceasta s-a dezlănţuit împotriva unei fundaţii artistice conduse de un yoghin. Aceasta a obţinut, în urma parcurgerii tuturor procedurilor legale, o finanţare de la Administraţia Fondului Cultural Naţional pentru organizarea unor spectacole de dans. Acest lucru i-a deranjat foarte tare pe cei de la Gardianul, de banii din finanţări având probabil dreptul să se atingă doar cei agreaţi şi recunoscuţi pe linie masonică. La instigările Gardianului, ministrul culturii a trimis un răspuns prin care solicită celor de la Administraţia Fondului Cultural Naţional să reevalueze proiectul. Această cerere ar însemna însă o încălcare a legii, care nu permite revenirea asupra deciziei odată ce aceasta a fost luată. De câteva zile, ziariştii de la Gardianul tună şi fulgeră împotriva angajaţilor de la Fondul Cultural Naţional, care refuză să execute comanda dată de sus, sau mai bine spus din umbră.

Masoneria a reacţionat cu disperare la lansarea unei cărţi care o demască

Ca un făcut, imediat după lansarea celor două volume din lucrarea „Noi semnale şi ordine francmasonice secrete ce sunt transmise prin mass-media”, Ziua publică un articol calomnios la adresa lui Gregorian Bivolaru şi a MISA. O reacţie la disperare, s-ar putea spune, care nu i-a permis autoarei să îşi documenteze temeinic articolul. Simplul fapt că tocmai Ziua, un ziar care s-a dovedit în repetate rânduri o porta-voce a masoneriei, mai mult decât un mijloc de informare a publicului, scoate pe tapet o asemenea gogomănie de articol, imediat după publicarea de către editura Shambala a volumelor în cauză, arată că masoneria s-a simţit vizată şi a fost evident deranjată de adevărurile afirmate în această carte.

Adrian Năstase se simte cu musca pe căciulă

Ca un făcut, Gândul publică cel mai aberant articol pe care l-am putut citi vreodată în campania mediatică anti-MISA. Atâtea prostii pe centimetru pătrat nu au publicat nici Ziua sau Gardianul în zilele lor cele mai rele. Articolul, ca de altfel multe din ultima vreme, face reclamă gratuită unor forumuri anti-MISA. Faptul că acolo oricine poate să îşi expună cele mai neverosimile şi mai absurde invenţii, nu îi împiedică totuşi pe jurnalişti să publice elucubraţiile respective. De data aceasta s-a sărit cu mult calul, vorbindu-se de acte de magie neagră îndreptate împotriva lui Adrian Năstase, care ar fi făcut ca acesta să piardă alegerile din 2004 şi să o apuce pe o pantă descendentă după aceea. Enormităţile debitate de te-miri-cine sunt atât de mari, încât nici nu ar fi trebuit să fie luate în considerare de nişte ziarişti cu discernământ şi bun simţ. Toţi cei care participă la cursurile MISA ştiu că scenele la care face referire articolul nu au avut niciodată loc, iar magia neagră nu a făcut, nu face şi nu va face niciodată parte din practicile MISA. Ea face parte, în schimb, din ritualurile masonice. Dincolo de aceasta, articolul se poate cu uşurinţă înscrie în încercările atacatorilor MISA de a asocia spiralele şi acţiunile spirituale MISA cu aspecte reprobabile ce ar justifica interzicerea lor.

În plus, articolul pare a fi un ecou al afirmaţiilor lui Adrian Năstase, cum că MISA l-a făcut să piardă alegerile în 2004. Probabil îi este mai uşor să dea vina pe yoghini, pozând în victimă, decât să recunoască faptul că propriul comportament, abuzurile în funcţie, implicarea în afaceri dubioase i-au determinat pe români să nu voteze cu el în 2004. Realizând însă această corelaţie între eşecul său şi MISA, ne indică singur faptul că, pe undeva, se simte vinovat pentru Operaţiunea Christ, pe care a comandat-o în martie 2004 împotriva yoghinilor. Până la urmă, Stenogramele PSD, ca şi declaraţiile autorităţilor PSD-iste din 2004 pentru a scoate MISA în afara legii, confirmă întru totul faptul că Adrian Năstase s-a aflat în spatele acţiunii din 2004.

Visuri, doar visuri

Unul din lucrurile care îi deranjează foarte tare pe atacatorii MISA este faptul că aceasta face parte din Federaţia Internaţională de Yoga (FIY), iar Gregorian Bivolaru este membru al Consiliului Mondial Yoga (World Yoga Council), forul conducător al Federaţiei. În ultima vreme pe forumul FIY au apărut tot mai multe mesaje anonime şi calomnioase la adresa MISA, trimise din România. Mihai Stoian, conducătorul şcolii NATHA din Danemarca, a scris recent o replică la adresa acestor acţiuni dubioase. Acesta semnalează un fapt surprinzător, care indică totodată şi imensa răutate şi prostie de care dau dovadă atacatorii MISA. „Într-unul din mesaje”, scrie el, „se doreşte încă de la început să se creeze falsa impresie că un expert şi totodată o mare personalitate, ce se bucură de renume în domeniul sistemului yoga ia atitudine împotriva şcolii MISA din România. Această persoană, ce este prezentată ca enunţând în 2008 concluzii în ceea ce priveşte MISA, a decedat în realitate în data de 7 ianuarie 2006. Această personalitate căreia i se atribuie în mod fals un aşa-zis mesaj ce a fost formulat împotriva MISA a fost un eminent profesor austriac şi călător montan. El a făcut şi obiectul unui film celebru «Şapte ani în Tibet», care l-a avut în rolul Dr. Heinrich I. Harrer pe faimosul actor american Brad Pitt. Sperăm că este evident pentru oricine că acest om nu a venit din lumea de dincolo, pentru a scrie mesaje vădit calomnioase la adresa şcolii MISA.”

Pe lângă aceste atacuri mârşave de pe forumul Federaţiei Internaţionale de Yoga, atacatorii MISA îşi exprimă în presa românească visurile atunci când sugerează că: „în ţară, noii lideri ai mişcării aşteaptă cu înfrigurare un raport al Federaţiei Internaţionale de Yoga, care va stabili dacă MISA va continua sau nu să fie membră a acestei organizaţii”. Şi această afirmaţie este un fals grosolan. Reprezentanţii FIY s-au convins de mult cum stau lucrurile în realitate şi care este valoarea spirituală a şcolii de Yoga MISA din România, aşa că atacatorii noştrii pot să viseze cât doresc. Alături de ei vor visa fără îndoială şi politicienii, că yoghinii MISA vor ajunge într-o zi o masă de manevră pentru ei, aşa cum este restul populaţiei. Şi pentru ei, acesta va rămâne un vis neîmplinit. Şi apoi se vor trezi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

MISA şi campania electorală. Adrian Năstase declară că în 2004 a pierdut alegerile din cauza MISA
Simţindu-se în pericol, Francmasoneria din România atacă din nou MISA
Mihai Stoian – REPLY to the International Yoga Federation Forum
Domnia arbitrarului în România ar trebui să ne dea de gândit – un editorial de Gregorian Bivolaru

yogaesoteric
18 martie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More