Campania de vaccinare pe glob – trei maniere de abordare

A. Metoda executorie (nord-coreeano-chinezească)

Tot ce e bine e permis, iar tot ce e permis e obligatoriu. Partidul știe mai bine, partidul nu greșește niciodată. Dragi tovarăși, vă rugăm să vă încolonați cu mânecile suflecate și să treceți pe la dispensarul din sat. Pac, pac! Gata! Hai, mișcați-vă! Mai repede acolo în spate! Ridicați-vă certificatul și rația de orez de la ghișeul numărul doi, la parter. Următorul!

Rezultat: Nu există proteste, nu există obiecții. Toată lumea zâmbește la camera de luat vederi. Rata de vaccinare este de 150% sau cât are chef partidul să raporteze. Fericire și sănătate maximă.

B. Maniera scientistă (macronist-trudoist-arafatistă, faucistă și anti-imperialistă)

Noi ne luăm după știință, pentru că știința are mereu dreptate. Iar ce zice știința numai noi știm cu adevărat. Noi, autoritățile, nu medicii! (mai ales nu rebelii ăia care nu vor să se vaccineze!). Noi vă vrem binele, iar voi sunteți obligați să vă supuneți. Da, știm că nu e legal, nu e constituțional, dar cui îi pasă? Sănătatea e mai importantă ca orice, atât de importantă încât dacă nu vă vaccinați de N ori vă lăsăm să crăpați. Ori de foame, ori de boală.

Și pașapoarte! Și sancțiuni. Și tăieri de salarii. Drepturile sunt condiționate. Cei ce nu vor să fie sănătoși după rețeta de la Pfizer, nu merită să fie liberi. Ce dacă penalizăm 20-50% din populație? Știința trebuie să triumfe, chiar cu ajutorul poliției!

Rezultat: Populație divizată – o parte o urăște pe cealaltă. O parte se teme de virus, cealaltă de vaccin (rata de vaccinare nici nu mai contează – pe la unii e 30%, la alții 80%). Doar influencerii și mass-media prosperă – au mereu subiecte de scandal și au pe cine să înjure.

C. Maniera persuasiv-politicoasă (floridiană)

Statul oferă și recomandă vaccinarea, dar nu este nimeni obligat. Legile interzic actele medicale forțate. Decizia personală este respectată. Nu este nimeni amenințat cu pierderea jobului. Nu este nimeni ridiculizat dacă alege altfel. Mesajele autorităților sunt politicoase și calde. Măștile sunt recomandate, dar nu obligatorii. (Lockdown? Ce e aia?) Rezultat: rată de vaccinare ridicată, pace socială (cel puțin până la viitoarele alegeri).

Citiți și:
Savatie Baștovoi: „Vaccinarea forțată este ca și violul – teoretic seamănă cu dragostea, dar în fapt este un act penal”
Vaccinare cu un plasture 3D în loc de seringă

 

yogaesoteric
28 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More