Vaccinare cu un plasture 3D în loc de seringă

Oameni de știință de la Universitățile Stanford și Carolina din Statele Unite au creat un plasture special pentru administrarea de vaccinuri. Atunci când este aplicat pe piele, plasturele va elibera vaccinul, fără să fie dureros, au declarat cercetătorii.

Ștefan Dascălu, cercetător român la Oxford, explică cum se face imprimarea acestui tip de plasture: „În loc ca vaccinul să fie administrat intramuscular, el se administrează subcutanat. Practic se specifică materialul respectiv și structura materialului și aparatul realizează structura tridimensională a obiectului în sine. În cazul acesta, acele microace destinate pentru vaccinare.”

FOX17 News spune într-un material că „este un plasture flexibil la fel de mic ca vârful degetului. Un bandaj de înaltă tehnologie care nu este conceput pentru a opri sângerarea, ci este un mod de a lupta împotriva coronavirusului”.

Louis D. Falo, profesor universitar din SUA, arată că plasturele „este format din sute de microace care au dimensiunea unui fir de păr uman. Noi folosim această nouă tehnologie în tentativa de a transmite vaccinul în interiorul organismului uman cât mai repede posibil”.

Răspunsul imun rezultat din acest plasture este de 50 ori mai mare decât cel clasic, spune Ștefan Dascălu. Pentru punerea la punct a acestei modalități de administrare a unui vaccin va mai fi însă nevoie de câțiva ani.

Această locație predispune organismul nostru la un răspuns imunitar mult mai bun. Pentru că în zona aceea, imediat după substraturile pielii, avem celule imunitare care pot răspunde mult mai bine. Dacă noi reușim să ne folosim de aceste celule pentru a declanșa un răspuns imunitar mult mai bun, atunci cu siguranță există și posibilitatea ca vaccinurile să fie mult mai eficiente”, a transmis telefonic pentru Aleph News, Ștefan Dascălu.

Citiți și:
Vaccinul împotriva covid-19 poate cauza boli neurologice
Aspecte urgente importante referitoare la TIPURI DE PROFILAXIE a bolilor corelate cu unele exemple practice… (I)
600 de tulpini virale pentru un vaccin de control al gândurilor sunt deja testate pe oameni, fiind răspândite prin aer, alimente şi apă

 

yogaesoteric
24 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More