Canada colaborează cu WEF pentru a dezlănțui ID-uri digitale – Urmează SUA?

Forumul Economic Mondial (WEF) promovează activ ID-urile (documentele de identificare) digitale. Known Traveler Digital Identity (KTDIIdentitatea Digitală a Turistului Cunoscut) este o inițiativă WEF care, potrivit site-ului său web, „reunește un consorțiu global de persoane, guverne, autorități și industria de turism pentru a spori securitatea în călătoriile în lume”.

După cum probabil vă puteți da seama după numele inițiativei, ID-urile digitale sunt o componentă de bază a dorinței WEF de a „îmbunătăți securitatea”. Canada este cel mai important membru al KTDI. Acum, Canada, care se presupune că este o țară interesată de promovarea drepturilor omului, dorește să introducă un „Program de identitate digitală” federal.

Potrivit unui raport recent lansat de guvernul canadian, cei responsabili vor „să faciliteze interacțiunea canadienilor cu guvernul Canadei”. Pentru ca aceasta să se petreacă, totuși, sunt necesare „sisteme moderne, integrate și un accent neclintit pe nevoile și experiența cetățenilor”. Într-un limbaj uman simplu: aceasta va necesita introducerea ID-urilor digitale. Elitele din Davos, ne imaginăm, sunt entuziasmate de evoluțiile din Canada.

Anul trecut, într-o carte albă destul de revelatoare, WEF a evidențiat numeroasele moduri în care ID-urile digitale vor accelera viitorul nostru tehnologic. Autorii citează utilizarea de către China a ID-urilor digitale și a tehnologiilor biometrice; acestea, insistă ei, au „transformat obiceiurile consumatorilor și au adus beneficii tangibile” cetățenilor chinezi. Faptul că WEF folosește China ca un exemplu strălucitor al motivului pentru care ID-urile digitale funcționează ar fi cazul să îngrijoreze pe oricine prețuiește ideea de libertate.

Ar fi necesar ca cetățenii americani să fie îngrijorați din moment ce Canada – vecinul Statelor Unite – este pregătită să lanseze ID-uri digitale? Răspunsul este da. Dacă se poate petrece într-una dintre cele mai dezvoltate țări din lume, se poate petrece și în Statele Unite. De fapt, unii democrați susțin activ ID-urile digitale.

De ce democrații promovează identificarea digitală? Bill Foster (Camera Reprezentanților, Democrat – Illinois) a introdus pentru prima dată „Improving Digital Identity Act” (Legea pentru îmbunătățirea identității digitale) în 2020, dar ideea sa nu a luat niciodată avânt. Foster a decis să reintroducă măsura.

După cum a remarcat autoarea Natalie Aims, proiectul de lege „ar înființa, de asemenea, un grup de lucru pentru identitatea digitală și va stabili un program de finanțare la Departamentul de Securitate Internă pentru a sprijini crearea de sisteme interoperabile de acreditare a identității, pentru verificarea identității digitale la nivel de stat și local.”

Da, DHS, același departament executiv federal care încerca să introducă Consiliul de guvernare a dezinformării la începutul acestui an.

Foster nu este singurul democrat care promovează identificarea digitală. El este doar unul dintre mulți alții. Ceea ce ridică întrebarea, de ce un număr de politicieni de stânga sunt atât de interesați de aceste legitimații problematice? Pe scurt, vor să abordeze frauda de identitate, o problemă în creștere în Statele Unite. În 2021, aproape 42 de milioane de americani au fost victime ale fraudei de identitate. Zeci de miliarde de dolari au fost pierdute din cauza fraudatorilor oportuniști.

Acum, doar un prost ar argumenta că frauda de identitate nu este o problemă în Statele Unite. Este! Ceva este necesar să fie făcut. Cu toate acestea, este bine să ne asigurăm că așa-zisul leac nu este mai rău decât boala.

Vedeți, ID-urile digitale sunt strâns asociate cu sistemele de credit social. Când cineva citește cuvintele „sistem de credit social”, se gândește automat la China comunistă, unde 1,4 miliarde de oameni sunt monitorizați și evaluați în mod constant. Celor care nu se încadrează în scorul minim necesar, le este interzis să rezerve bilete de avion sau să își înscrie copiii la anumite școli. Ei devin prizonieri, incapabili să se mute în altă parte și incapabili să le ofere copiilor lor o viață mai bună. Nimic benefic nu vine dintr-un sistem de credit social. Oamenii sunt forțați să trăiască într-o stare perpetuă de frică, verificându-și în mod constant scorul pentru a vedea dacă sunt considerați „buni” sau „răi” de către cei responsabili.

În timp ce autoritățile canadiene creează infrastructura necesară implementării unei rețele de identificare digitală, unii sunt îngrijorați de faptul că un sistem de credit social similar cu cel din China este chiar după colț. Preocupările lor sunt justificate. ID-urile digitale reprezintă calea către sistemele de credit social. Dacă sistemele de credit social sunt felul principal, ID-urile digitale sunt antreul. Fără ele, un sistem de creditare nu ar fi posibil.

Dintr-o perspectivă globalistă, așa cum a spus autorul Tim Hinchcliffe, schemele de identitate digitală sunt o necesitate. Deși nu va fi niciodată un moment potrivit pentru a introduce ID-urile digitale (cel puțin pentru noi, cetățenii), acestea par a fi de neevitat. Ele vin. Ele vor juca un rol central în această lume – și în următoarea.

În Metavers – următoarea generație a internetului unde oamenii vor „locui” în necunoscutul creat de inteligența artificială – identitățile digitale vor juca un rol principal. Știți cine altcineva va juca un rol principal? WEF. Elitele din Davos par foarte dornice să guverneze și lumea virtuală captivantă, această manifestare 3D a internetului. Metaversul include utilizarea căștilor de realitate virtuală și de realitate augmentată. Iar dacă WEF își va atinge scopul, va include și utilizarea identităților digitale.

Citiți și:
Bine ați venit în „Dystopia”! – Supravegherea prin certificate de vaccinare, ID-uri digitale și date biometrice a devenit realitate
Totalitarismul ID-urilor digitale, sau cum ne va fi controlată viața – Alegem libertate sau sclavie? NU dictaturii biometrico-medicale! (I)

 

yogaesoteric
24 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More