Totalitarismul ID-urilor digitale, sau cum ne va fi controlată viața – Alegem libertate sau sclavie? NU dictaturii biometrico-medicale! (I)

Într-o analiză explozivă, dr. Joseph Mercola prezintă dezvăluirile a doi jurnaliști de investigații despre modul cum implementarea la nivel global a ID-urilor digitale / a pașapoartelor digitale de vaccinare pregătește calea către o ordine totalitară bazată pe supraveghere fără precedent. Potrivit datelor prezentate, se urmărește, de fapt, implementarea în Occident a unor sisteme de identificare digitală similare celor de credit social din India sau China.

Fără doar și poate, mai devreme sau mai târziu – iar timpul se scurge rapid –, toată lumea va fi nevoită să aleagă între libertate și sclavie. Nu mai există cale de mijloc. (…) Copiii și nepoții noștri nu vor ști niciodată cum este să fii liber dacă lăsăm să se petreacă toate acestea!” – avertizează dr. Joseph Mercola, a cărui analiză o prezentăm în traducere mai jos:

Rezumat

Baza de date Aadhaar din India conține identificările digitale a peste un miliard de locuitori, ceea ce o face cel mai mare sistem biometric de identificare digitală construit vreodată. Sisteme similare se urmărește acum a fi implementate în Occident, startul fiind dat cu pașapoartele digitale de vaccinare.

Aadhaar este un sistem de credit social de facto. Deși vândut publicului drept o cheie de acces la serviciile guvernamentale, acest sistem urmărește și locația geografică, detalii legate de angajare și obiceiurile de cumpărare ale utilizatorilor. Defecțiuni ale sistemului au dus la un număr nespus de mare de decese în rândul celor mai săraci, deoarece li s-au refuzat rațiile alimentare.

Dictatura în devenire de astăzi se bazează în mare măsură pe medicina folosită ca armă și pe controlul informațiilor. Pașapoartele de vaccinare constituie o intrare în sistemul ID-urilor digitale, care permit celor care dețin sistemul să controleze practic toate aspectele vieții noastre, obținând, în același timp, profit din vânzarea datelor noastre biometrice.

O figură principală în acest tip de dictatură medicală este Bill Gates, care exercită o influență dominantă asupra Big Tech și în ceea ce privește politica globală de sănătate, politica privind agricultura și politica alimentară (incluzând biopirateria și alimentele false), modificarea vremii și alte tehnologii climatice, dar și chestiuni precum supravegherea, educația și mass-media.

Eforturile SUA în direcția implementării pașaportului de vaccinare se bazează pe un parteneriat public-privat numit Vaccine Credential Initiative (VCI). Un think tank în domeniul militar și al informațiilor, numit MITRE, specializat în supraveghere secretă și colectare de date despre cetățeni, are un rol central în acest parteneriat.

Deși mass-media continuă să trateze disprețuitor avertismentele potrivit cărora pașapoartele de vaccinare fac parte dintr-o structură de supraveghere care este foarte posibil să devină o parte permanentă a vieții noastre, nimic nu sugerează că nu se va petrece aceasta.

În „The Jimmy Dore Show” (video-ul de mai sus), Dore evidențiază aceste aspecte și îl intervievează pe Max Blumenthal cu privire la articolul său, „Public Health or Private Wealth? How Digital Vaccine Passports Pave Way for Unprecedented Surveillance Capitalism” („Sănătate publică sau avere privată? Modul cum pașapoartele digitale de vaccinare pregătesc calea către un capitalism bazat pe supraveghere fără precedent”), scris în colaborare cu jurnalistul de investigații Jeremy Loffredo.

Articolul trece în revistă unele dintre consecințele tragice la care ne putem aștepta dacă se va reuși implementarea la nivel global a pașapoartelor digitale de vaccinare. Loffredo și Blumenthal se referă la India, unde a fost implementat deja un sistem de identificare digitală.

Baza de date, numită Aadhaar, conține identificările digitale a peste un miliard de locuitori, ceea ce o face cel mai mare sistem de identificare digitală biometrică construit vreodată.

Sistemul din India evidențiază pericolul reprezentat de ID-urile digitale

Deși nu este descris oficial așa, sistemul este un „sistem de credit social de facto”, spun autorii. Este prezentat publicului ca o cheie de acces la serviciile guvernamentale, dar urmărește, în același timp, și locația geografică, detaliile despre angajare și obiceiurile de cumpărare ale utilizatorilor.

Indienii nu au de ales decât să se supună acestei supravegheri invazive pentru a avea acces la servicii guvernamentale și programe de asistență, cum ar fi rațiile alimentare. După cum ne putem aștepta de la o astfel de bază de date uriașă, există erori, iar în India, astfel de erori s-au dovedit fatale, după cum explică Loffredo și Blumenthal:

Moartea de foame a Etwariyei Devi, o văduvă de 67 de ani din statul rural indian Jharkhand, ar fi trecut neobservată dacă nu s-ar fi încadrat într-o tendință răspândită.

Precum cele 1,3 miliarde dintre conaționalii ei indieni, Devi fusese obligată să se înscrie într-un sistem biometric ID de identificare digitală numit Aadhaar pentru a avea acces la serviciile publice, inclusiv pentru a-i fi alocate lunar cele 25 kg de orez.

Atunci când a eșuat înregistrarea amprentei ei în sistemul marcat de erori, lui Devi nu i s-a dat rația de mâncare. Pe parcursul următoarelor trei luni din 2017, i s-a refuzat rația în mod repetat până când a murit de foame, singură în casa ei.

O altă femeie, Premani Kumar, de 64 de ani, tot din Jharkhand, a avut parte de aceeași moarte ca și Devi, murind de foame și epuizare în același an după ce sistemul Aadhaar a transferat plățile pentru pensie unei alte persoane fără permisiunea ei, tăindu-i, în același timp, rația lunară.

De o soartă la fel de crudă a avut parte Santoshi Kumari, o fetiță de 11 ani, tot din Jharkhand, care a murit cerșind orez după ce cardul pentru rații al familiei ei a fost anulat, deoarece nu era conectat la identitatea lor digitală în Aadhaar.

Aceste trei cazuri sfâșietoare au făcut parte dintr-un val de decese în India rurală în 2017, care au fost un rezultat direct al sistemului de identificare digitală Aadhaar.”

Medicina ca armă

După cum au menționat autorii, „titanii capitalismului global” se folosesc acum de pandemia de covid-19 pentru a implementa în lumea occidentală acest tip de sisteme de identificare digitală similare celor de credit social:

Pentru cei care tânjesc după încetarea totală a restricțiilor legate de pandemie, programele de atestare care le certifică vaccinarea împotriva covid-19 au fost promovate ca fiind cheia pentru redeschiderea economiei și recăpătarea libertății personale. Dar implementarea pașapoartelor de «imunizare» accelerează, de asemenea, crearea unei infrastructuri globale de identități digitale.”

Planul este pe cât de diabolic, pe atât de inteligent. Deși, în istorie, ascensiunea dictaturilor a implicat utilizarea forțelor armate pentru disciplinarea unui public nesupus, dictatura în devenire de astăzi se bazează în mare măsură pe folosirea medicinei ca armă și pe controlul informațiilor.

Dacă v-ați rezervat timp să vă familiarizați cu conceptul de tehnocrație, care se bazează pe o componentă transumanistă accentuată, veți înțelege că evenimentele capătă sens și era, în fond, un fapt complet previzibil. Prin conectarea chestiunii îngrijirii sănătății la aparatul de supraveghere digitală, ajungem la construirea unei platforme foarte solide pentru exercitarea unui control automatizat în masă.

De asemenea, exploatarea fricii funcționează bine în acest scenariu, având în vedere că majoritatea oamenilor vor să rămână în viață și nu vor ca cei dragi lor să moară. Prin urmare, ei se lasă prinși în minciuni de genul „este necesar să blocăm întreaga lume și să stăm închiși în case luni de zile, altfel murim cu toții”.

Bill Gates transformă sănătatea publică în avere privată

O figură principală în acest tip de dictatură medicală este Bill Gates, care exercită acum o influență dominantă nu doar asupra Big Tech, ci și în ceea ce privește politica globală de sănătate, agricultura și politica alimentară (incluzând biopiraterie și alimente false), modificări ale vremii și alte tehnologii climatice, supravegherea, educația și mass-media. După cum au arătat Loffredo și Michele Greenstein într-un articol din 8 iulie 2020, în GrayZone:

În spatele abundenței de relații publice în care e implicat Gates se află o istorie îngrijorătoare care ar fi cazul să ne trezească întrebarea dacă planurile fundației sale de a rezolva pandemia vor aduce foloase publicului global în aceeași măsură în care (fundația, n. tr.) își extinde și consolidează puterea asupra instituțiilor internaționale.

Fundația Gates a privatizat deja efectiv organismul internațional însărcinat cu crearea de politici de sănătate, schimbându-l într-un vehicul pentru dominația corporatistă.

A facilitat introducerea de produse toxice (care au avut efecte grave, n. tr.) asupra oamenilor din Sudul Global și chiar i-a folosit pe săracii lumii drept cobai pentru experimente cu medicamente. Influența Fundației Gates asupra politicilor de sănătate publică depinde practic de crearea situației ca reglementările privind siguranța și alte funcții guvernamentale să fie suficient de slabe pentru a putea fi ocolite…

Dovezi întemeiate sugerează că Fundația Gates funcționează ca un cal troian pentru corporațiile occidentale, care, desigur, nu au alt scop decât profituri cât mai mari.”

Într-adevăr, Gates donează miliarde companiilor private și a investit masiv în produsele și afacerile pentru care a donat bani și pe care le promovează ca soluții la problemele omenirii, fie că este vorba de foamete, boli, virusuri pandemice sau schimbări climatice.

După cum sugerează The GrayZone, imperiul global sanitar al lui Gates se referă mai mult la construirea unui imperiu pentru el însuși și pentru prietenii săi tehnocrați decât la promovarea sănătății publice. Nu este surprinzător că Gates l-a numit „erou” pe creatorul sistemului Aadhaar și multe dintre inițiativele lui Gates au drept scop crearea unui sistem similar în Occident.

Este vorba despre control și profit

După cum explică Blumenthal în videoclip, aceste sisteme de identificare biometrică au ca scop să permită companiilor private să tragă profit din datele noastre personale. Desigur, ei fac deja aceasta de ani de zile, sifonând datele personale online și apoi vânzându-le oricui este dispus să plătească, fie aceștia escroci sau companii de renume.

Însă un sistem biometric de identificare le va permite să vândă și să profite din amprentele noastre digitale, din scanarea irisului și feței și din toate datele legate de noi, de la date medicale și de angajare până la servicii sociale și financiare.

Așadar, pentru a rezuma, sistemul de pașapoarte de vaccinare/ID-uri digitale le va permite celor care controlează sistemul să obțină profit din însăși identitatea noastră, înrobindu-ne, în același timp, acestui sistem. Este pur și simplu un sistem de sclavie modernizat.

Citiți a doua parte a articolului

Analiză de Dr. Joseph Mercola.

Citiți și:
Psihoza covid-19: Cum poți înnebuni o planetă întreagă
Bine ați venit în „Dystopia”! – Supravegherea prin certificate de vaccinare, ID-uri digitale și date biometrice a devenit realitate

 

yogaesoteric
18 aprilie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More