Când biserica o ia razna de tot: Maica Domnului și Pruncul cu mască anti-covid

Un arhiepiscop australian a postat pe Twitter o imagine cu Maica Domnului cu Pruncul, amândoi purtând măști de protecție anti-covid pe chipuri. 

„Notre Dame de covid… prie pour nous”, a scris ca text însoțitor, în franceză, arhiepiscopul Mark Coleridge de Brisbane. Adică „Maica Domnului a covid-ului… roagă-te pentru noi!”

Postarea ierarhului a provocat o adevărată furtună pe rețeaua de socializare, cu critici venite în special din partea utilizatorilor catolici. Departe de a considera imaginea ca dătătoare de speranță sau frumoasă, mulți au fost oripilați de ceea ce au considerat un sacrilegiu la adresa Maicii Domnului și a lui Hristos.

„Mascarea imaginii lor este o desacralizare”, a scris cineva.

„Reparație pentru Domnul Nostru și Maica Lui pentru această blasfemie care urmărește să promoveze agenda pentru o Nouă Ordine Mondială fără Dumnezeu.” 

„Scuipatul lui Hristos a vindecat literalmente orbul”, a comentat un alt utilizator al rețelei.

„Stăpâna Veșnică a Cerurilor nu răspândește niciun virus”, a afirmat părintele Frederick Gruber. „Maria este Vindecătoarea Răului. Surâsul său aduce vindecare. Nu este cazul să fie acoperit.”
„Regina Eternă a Cerurilor nu este susceptibilă de niciun virus”, a continuat părintele Gruber. „Victoria lui Hristos Înviat asupra morții este manifestă în ea. Ascunzi adevărul.”

„Nu poți tu să fabrici titulaturi pentru Maica Domnului”, a scris o altă utilizatoare, corectându-l pe arhiepiscop. „Ea singură își asumă titluri la fiecare apariție.”
„Ea nu s-a manifestat. O insultă grosolan faptul că vorbești în numele ei”, a continuat femeia. „Ai nevoie să te spovedești și să te convertești, Excelență!”

„Este ceva absolut bolnav să acoperi chipurile Maicii Domnului și ale Fiului lui Dumnezeu”, a scris o altă utilizatoare pe Twitter. „Cei mai mari dușmani ai Bisericii Catolice sunt acum propriii săi preoți și episcopi.”

„Corectează-mă dacă greșesc, dar pot fi afectați Maria și Domnul nostru de coronavirus dacă nu s-au născut cu păcatul originar?”, a întrebat altcineva. „Dacă nu, nu este această ilustrație cât se poate de nepotrivită și nu neagă ea dogma Bisericii?”

„Aceasta insinuează că Domnul nostru și Maica Sa Binecuvântată pot provoca răul sau li se poate face rău”, a scris altcineva. „Eretic”, a adăugat ea.

Însă la fiecare câteva minute, un utilizator a revenit cu insistență, într-o formă sau alta: „Șterge această imagine, te rog!”

Citiți și:

‘Au sosit marțienii?’ Scena Naşterii Domnului de la Vatican arată ca o grămadă de șuruburi cu simboluri ascunse  

Președinta Tribunalului Timiș, Adriana Stoicescu: «Bisericile goale vin să ne amintească de golul din noi»

Grădina Maicii Domnului este o denumire dată României de însăși Fecioara Maria, conform tradiției ortodoxe

yogaesoteric

21 decembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More