Când marile companii și guvernele lucrează împreună, ele sunt mâna stângă și mâna dreaptă a aceluiași trup și asistăm la concentrarea puterii

 

Cum controlăm această putere când e folosită împotriva populației?

Avertismentul lui Edward Snowden

Avertizorul de integritate Edward Snowden a atras atenţia împotriva „puterii implacabile” create de tehnologie atunci când giganții economiei digitale lucrează în concert cu guvernele.

„Atunci când marile companii și guvernele lucrează împreună, ele sunt mâna stângă și mâna dreaptă a aceluiași trup și asistăm la concentrarea puterii”, a declarat americanul prin videoconferință în deschiderea Web Summit, mare reuniune europeană a startup-urilor și a noilor tehnologii care s-a desfășurat la Lisabona.

„Dacă se creează o putere implacabilă, cum să facem să controlăm această putere atunci când este folosită împotriva populației?”, a declarat Edward Snowden, în fața antreprenorilor și investitorilor din sectorul tehnologic.

Guvernul american a cerut recent giganților tehnologiei să caute o „soluție tehnică” pentru a garanta că forțele de ordine pot avea acces la date criptate în caz de crime grave.

Fost angajat al serviciilor americane de informații, Edward Snowden a publicat recent o carte în care povestește motivele care l-au făcut să transmită în 2013 zeci de mii de documente secrete mai multor mijloace media și să dezvăluie existența unui sistem de supraveghere mondială a comunicațiilor și a internetului.

Deși recunoaște că opinia publică începe să devină conștientă de abuzurile pe care le denunță și că se fac eforturi în special în Europa pentru a apăra dreptul la viață privată al internauților, el a estimat totuși că „nu protecția datelor creează probleme, ci colectarea datelor” și încrederea oarbă pe care internauții sunt chemaţi să o acorde intermediarilor tehnologici.

Inculpat în SUA pentru spionaj și furt de secrete de stat și cu pașaportul anulat într-un moment în care se afla în tranzit prin Moscova, Edward Snowden locuiește în Rusia din 2013. El a cerut protecție unui număr de peste 20 de țări, printre care Franța și Germania.

Citiţi şi:

Sfaturi unice de la Edward Snowden despre cum să fiți în siguranță pe internet

Planeta este împânzită de o reţea de sateliţi. Internet global – control total. SpaceX a lansat 60 de sateliţi concomitent

yogaesoteric

2 aprilie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More