Castrarea poate prelungi durata de viață a bărbaților cu 60% (!!!), arată un studiu

Berbecii care au fost castrați ar putea trăi cu până la 60% mai mult decât cei necastrați, prin întârzierea îmbătrânirii ADN-ului, potrivit unui studiu.

Este binecunoscut faptul că femeile și oile tind să trăiască mai mult decât bărbații și, respectiv, berbecii – iar noile descoperiri pun în lumină rolul hormonilor masculini în acest fenomen. Și este chiar posibil ca îndepărtarea testiculelor să ofere aceleași beneficii și pentru bărbați, au sugerat cercetătorii de la Universitatea din Otago, potrivit Daily Mail.

Berbecii castrați trăiesc în medie mult mai mult decât cei necastrați.”

Studiul a fost realizat de epigeneticianul Victoria Sugrue (este greu spre imposibil să ne imaginăm că un bărbat ar putea conduce o cercetare despre avantajele castrării, n.b.) de la Universitatea din Otago, Noua Zeelandă, și colegii săi.

Atât fermierii, cât și oamenii de știință știu de ceva timp că berbecii castrați trăiesc în medie mult mai mult decât cei necastrați. Cu toate acestea, este prima dată când cineva a analizat ADN-ul pentru a vedea dacă și acesta îmbătrânește mai lent”, a explicat Sugrue.

Pentru a compara modul în care ADN-ul îmbătrânește la diferite oi, echipa a creat un așa-numit ceas epigenetic pentru animal, care servește ca măsură a îmbătrânirii biologice pe baza prezenței unor etichete chimice cunoscute sub numele de grupe metil.

După ce au analizat un număr mare de animale pentru a-și calibra ceasul, echipa a putut să compare modul în care îmbătrânesc masculii castrați și cei intacți.

Am dezvoltat o modalitate de măsurare a vârstei biologice la o gamă largă de mamifere. Am analizat peste 200 de specii până acum și am descoperit puncte comune surprinzătoare în ceea ce privește modul în care animalele îmbătrânesc. Dar studiul cu oile a fost unic prin faptul că a izolat în mod specific efectele hormonilor masculi asupra îmbătrânirii”, a transmis autorul lucrării și inventatorul ceasului epigenetic, Steve Horvath de la Universitatea din California.

„Situsurile cele mai afectate de castrare sunt corelate cu receptorii hormonilor masculini la oameni”

Potrivit conducătorului studiului și epigeneticianului Tim Hore de la Universitatea din Otago, descoperirile ar putea deschide calea către noi cercetări ale mecanismelor care se află la baza îmbătrânirii accelerate a bărbaților.

Am descoperit că masculii și femelele au modele foarte diferite de îmbătrânire a ADN-ului la oi – și că, în ciuda faptului că sunt masculi, castrații aveau caracteristici foarte feminine în anumite situsuri ADN”, a explicat medicul Tim Hore.

Interesant este că acele situsuri cele mai afectate de castrare se leagă, de asemenea, de receptorii hormonilor masculini la oameni, într-o rată mult mai mare decât ne-am aștepta să fie aleator. Acest fapt oferă o legătură clară între castrare, hormonii masculini și diferențele de îmbătrânire a ADN-ului specifice sexului”, a adăugat Tim Hore.

Majoritatea cercetătorilor folosesc sângele pentru măsurarea vârstei biologice și am făcut aceasta și în cazul oilor. Cu toate acestea, nu în sânge, ci în piele am găsit efecte de îmbătrânire specifice sexului în ADN-ul oilor”, a mai spus dr. Hore.

Studiul poate fi consultat în întregime în jurnalul eLife.

Propunem cercetătorilor ca următorul lor studiu să fie câți bărbați vor accepta să fie castrați pentru a avea o viață mai lungă cu 60%.

Citiți și:
O substanță nocivă cu efect de feminizare este prezentă în organism la 86% dintre adolescenții examinați. Care este originea substanței?
Câteva dintre secretele călugărilor budiști pentru longevitate

yogaesoteric
18 noiembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More