Cât va încasa Pfizer de pe urma vaccinului împotriva covid-19

 

O roabă de bani este puțin spus: grupul farmaceutic american a prognozat că în acest an va înregistra vânzări de aproximativ 15 miliarde USD de pe urma vaccinului împotriva covid-19, pe care l-a dezvoltat în parteneriat cu firma germană BioNTech și totodată și-a ridicat estimările de profit. Concret, Pfizer Inc. se aşteaptă să realizeze în 2021 venituri cuprinse între 59,4 şi 61,4 miliarde dolari.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost unul din primele care a fost aprobat pentru utilizarea în regim de urgenţă în Statele Unite şi alte câteva ţări, iar analiştii se aşteptau ca producătorul să îşi majoreze vânzările cu câteva miliarde de dolari, notează Reuters. În trimestrul patru al anului trecut, vaccinul a adus vânzări în valoare de 154 de milioane de dolari, „sub estimările care mizau pe 462 milioane”, au comentat experții firmei de brokeraj Mizuho.

Pfizer a mai anunţat că pe ansamblul anului 2021 se aşteaptă să realizeze un câştig ajustat pe acţiune cuprins între 3,10 şi 3,20 dolari, în creştere faţă de intervalul preconizat anterior, cuprins între 3 şi 3,10 dolari.

Până acum, Comisia Europeană a comandat un număr de 600 de milioane de doze din vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, adică un număr suficient pentru a vaccina două treimi din populaţia blocului comunitar pe baza unui regim de două doze.

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au declarat că au distribuit până în prezent aproximativ 75 de milioane de doze de vaccinuri Pfizer și Moderna, fiind administrate peste 63 de milioane de doze. Aproximativ jumătate dintre aceste doze erau vaccinul Pfizer, conform datelor CDC. SUA au comandat în total 200 de milioane de doze de vaccinuri Pfizer.

Citiţi şi:

Cel puțin 811 de decese şi 15.785 de reacții adverse în SUA, după vaccinurile Pfizer și Moderna

Ironic, şi cei mai informați inși din România, lucrătorii SRI, refuză în proporție de 60% ‘superbul’ vaxin

Bogații vor deveni putrezi de bogați, săracii și mai săraci… 

yogaesoteric
22februarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More