Câți refugiați trebuie să primească România, potrivit planului de relocare anunțat de Comisia Europeană

Comisia Europeană a anunțat pe 13 iunie că România trebuie să mai primească 3546 de refugiați, potrivit planului comun de relocare aprobat de Blocul comunitar și care are un caracter de obligație legală, potrivit unui raport prezentat pe site-ul instituției europene, informează Mediafax.

Raportul Comisiei Europene arată că România a primit, până la 9 iunie 2017, 45 de imigranți din Italia și 589 de imigranți din Grecia.

Potrivit cotelor obligatorii de imigranți stabilite în septembrie 2015 pentru fiecare stat membru, România trebuie să integreze în total 4180 de refugiați (1608 din Italia și 2572 din Grecia).

Tot pe 13 iunie, Comisia Europeană a anunțat declanșarea procedurii de infringement împotriva a trei state membre, Cehia, Polonia și Ungaria, care nu au respectat deciziile UE privind redistribuirea solicitanților de azil între țările membre.

Planul de relocare a 160.000 de refugiați a fost adoptat în septembrie 2015 în pofida faptului că Ungaria, Cehia, Slovacia și România au votat împotriva lui. Polonia a votat atunci în favoarea cotelor obligatorii, dar ulterior noul guvern de la Varșovia a decis să nu le accepte. Statele membre ale UE s-au angajat ulterior să preia alți 22.000 de refugiați din state vecine Siriei, respectiv Turcia, Iordania și Liban.


Citiți și:

Premierul polonez: Varșovia nu va ceda în fața nebuniei elitelor de la Bruxelles în problema migranților 

Cehia refuză din nou cotele obligatorii 
Sinuciderea «celei mai generoase naţiuni de pe Pământ»
 

 

yogaesoteric
25 iulie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More