Un al Treilea Război Mondial se va extinde și în spațiu. Sateliții de supraveghere și comunicații sunt primii vizați de către atacuri!

Experții militari spun că, în eventualitatea unei confruntări militare, conflictul s-ar extinde inevitabil și în spațiu, fiind expuși la atacuri sateliții americani folosiți pentru comunicații și pentru colectarea de informații. Cele trei superputeri militare care ar putea fi, într-o zi, protagoniste ale unui „război al stelelor” sunt SUA, Rusia și China.

Vice-amiralul american Charles A. Richard a afirmat de curând că, deși astăzi nu asistăm la un război în spațiu, nu s-ar putea spune nici că ne aflăm într-o desăvârșită stare de pace, completând că ar trebui ca SUA și aliații săi să fie pregătiți și pentru o confruntare care s-ar extinde dincolo de limitele atmosferei terestre.

Într-un eventual conflict, China sau Rusia și-ar putea utiliza tehnologiile militare pentru a împiedica funcționarea sateliților americani de supraveghere și comunicații. Acești sateliți sunt utilizați pentru detectarea rachetelor de croazieră sau furnizarea de informații navelor de luptă. Una dintre cele mai mari amenințări ce ar putea veni din partea statelor cu programe spațiale avansate, cum ar fi China și Rusia, sau chiar din partea țărilor cu programe spațiale de mică anvergură, este potențialul de a bloca activitatea sateliților utilizați pentru localizare, mai exact cei din cadrul Sistemului de poziționare globală (GPS).

SUA dispune, în momentul de față, de capacități ofensive și defensive superioare oricărei alte puteri globale.


Citiţi şi:

SUA-Rusia: Dar dacă războiul rece nu a încetat niciodată?

Consiliul pentru Relații Externe: În 2017 SUA ar putea începe un război cu Rusia şi Coreea de Nord

Rusia folosește deja tehnologie extraterestră și a utilizat-o în războiul din Siria?

 

 

yogaesoteric
25 iulie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More