Cazul Michael Flynn și planul obscur de a-l ataca pe Trump

 

Recent au apărut public o serie de documente explozive în legătură cu fostul consilier de securitate națională Michael Flynn, documente care ne arată un plan înfiorător în care oficiali de vârf ai FBI nu doar că au încercat să-l prindă pe fostul consilier de la Casa Albă, dar și că au încercat să facă aceasta într-o manieră atât de flagrant neconstituțională și fabricată.Michael Flynn

Noile documente făcute publice subminează atât legitimitatea, cât și motivațiile acestor investigații făcute sub conducerea fostului director FBI James Comey.

Pentru cei care au văzut de mult timp un efort concertat în cadrul Departamentului de Justiție de a ținti administrația Trump, fragmentele documentelor apărute reprezintă o dovadă de o valoare inestimabilă asupra conspiraţiei puse la cale de „deep state”.

Documentele FBI pot fi accesate AICI.

Una dintre note reflectă discuțiile din cadrul FBI la scurt timp după alegerile din 2016, despre cum să-i întindă o capcană lui Flynn într-un interviu referitor la conversațiile lui cu ambasadorul rus Sergey Kislyak. Potrivit Fox News, nota a fost scrisă de fostul șef de contrainformații al FBI, Bill Priestap, după o întâlnire cu Comey și directorul adjunct, Andrew McCabe.

Nota menţionează: „Care este scopul nostru? Adevăr și recunoaștere sau să-l facem să mintă, pentru a putea să-l dăm în judecată sau să-l concediem?”.
Posibil ca aceasta să fi fost o întrebare cinstită cu privire la motivația din spatele urmăririi lui Flynn, o decizie pe care mai târziu Comey și-a asumat-o public atunci când a spus unei audiențe că a decis că putea „scăpa” trimițând „niște oameni” la Casa Albă pentru a-i înscena ceva lui Flynn ca să-i facă un dosar.

Noile documente explorează, de asemenea, modul în care Departamentul de Justiție l-ar fi putut determina pe Flynn să admită că a încălcat Logan Act, o lege care datează din anul 1799 și care incriminează un cetățean care intervine în disputele dintre Statele Unite și guvernele străine. Această lege nu a fost folosită niciodată pentru condamnarea unui cetățean și este privită în general ca fiind în mod flagrant neconstituțională.

În rolul său de consilier de securitate națională pentru președintele ales, nu a fost nimic ilegal în întâlnirea dintre Flynn și Kislyak. Să folosești această lege abuzivă în cazul acesta este complet absurd, deși alte figuri, precum fostul Procuror General Sally Yates, au ridicat această problemă. Cu toate acestea, FBI a forţat încadrarea în această lege abuzivă pentru a-l viza pe generalul locotenent în rezervă al armatei.

Un alt document recent publicat este un e-mail al fostei avocate FBI Lisa Page adresat agentului special FBI Peter Strzok, cel care a condus investigația împotriva lui Flynn. În respectivul e-mail, Page sugerează că Flynn ar putea fi atras în capcană făcând o referire pasageră la o lege federală care incriminează mințirea anchetatorilor federali. Page îi sugerează lui Strzok că „ar fi simplu să strecori asta întâmplător”. Prin urmare, ideea nu era să protejeze securitatea națională sau să afle informații critice. Era vorba despre a-i înscena ceva lui Flynn pentru a-l acuza, într-o versiune legal a unei vânători de trofee.

De asemenea, ridică semne de întrebare faptul că Departamentul de Justiție a făcut publice aceste dovezi abia recent. Când Flynn a fost presat să pledeze vinovat pentru singura acuzație că a mințit anchetatorii, el nu știa de existența unor astfel de probe și că anchetatorii federali care l-au intervievat au raportat superiorilor că nu cred că Flynn i-a mințit intenționat când a negat discutarea sancțiunilor împotriva Rusiei cu Kislyak. Procurorul special Robert Mueller și echipa sa au denaturat toate acestea și au decis să înainteze o acuzație dubioasă. L-au ruinat financiar pe Flynn, ca mai apoi să-l amenințe că îl vor acuza pe fiul său.Sergey Kislyak


Flynn nu a negat niciodată conversația cu ambasadorul rus, știind că FBI avea un transcript al acesteia. Într-adevăr, președintele Trump a exprimat public dorința de a reformula relațiile cu Rusia și de a renegocia astfel de zone tensionate. Dar Flynn tot a pledat vinovat la singura acuzație de a fi mințit anchetatorii federali. Aceste informații suplimentare amplifică îndoielile cu privire la acest caz.

Este important de reținut că diverși oficiali FBI au mințit și au acționat în mod ilegal sau lipsit de etică profesională, dar toți au scăpat fără a fi acuzați. McCabe a avut un rol de supraveghere în anchetarea lui Flynn. S-a descoperit mai târziu de către Departamentul de Justiție că a mințit în repetate rânduri anchetatorii. Cu toate că în cazul lui erau aduse acuzații penale, McCabe a fost concediat, dar niciodată acuzat. Strzok a fost și el concediat pentru comportament lipsit de etică profesională.

Comey a scurs în mod intenționat documente FBI, inclusiv informații potențial clasificate, dar nu a fost pus sub acuzare niciodată. Un alt agent FBI, responsabil cu mandatele secrete utilizate pentru ancheta cu Rusia, a falsificat dovezi pentru continuarea anchetei. Încă nu este pus sub acuzare. Discrepanţa între instrumentarea acestor cazuri şi tratamentul aplicat lui Flynn este iritantă și grotescă.

Flynn a fost un instrument util pentru toţi și pentru orice, mai puțin pentru Justiție. Robert Mueller a ignorat punctul de vedere al anchetatorilor și l-a constrâns pe Flynn să pledeze vinovat pentru o infracțiune pe care nu a comis-o, pentru a putea obține mărturii împotriva lui Trump și a asociaților săi, pe care Flynn nu le avea.

Mass-media a acoperit cazul Flynn pentru a prezenta teoria falsă a unei înţelegeri secrete cu Rusia și pentru a instiga americanii, promovând ideea că Mueller a descoperit o conspirație infracțională.

Justiția cere achitarea lui Flynn. Dar oricare ar fi fost „scopul” înscenării ce i-a fost făcută lui Flynn, justiţia nu a fost unul dintre ele.

Citiţi şi:

O «societate secretă» care a acționat împotriva lui Trump şi la care au aderat şefi ai serviciilor secrete a fost dezvăluită…

Noi adevăruri senzaționale ies la iveală pe arena internațională a luptei înflăcărate dintre forțele binelui și cele ale răului

 

yogaesoteric
17 iunie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More