Ce este necesar să știți despre cura cu ouă de prepeliță


 

Deseori, datorită priorităților cotidiene nu putem să respectăm orele de masă. Totodată, nu avem timp să alegem un regim alimentar sănătos. Mai mult, zilnic trebuie să ne luptăm cu stresul şi cu oboseala, duşmanii noştri dovediţi. Nutriționiștii europeni susțin că o hrană completă din punct de vedere nutritiv, bogată în vitamine, în săruri minerale şi în aminoacizii esenţiali vieţii, ne-ar ajuta să fim în formă întreaga zi.

Toate aceste substanțe esențiale vieții se regăsesc în compoziția micuțului ou de prepeliță, deși acest aliment este consumat destul de rar de români.

Nutrițional, oul de prepeliță este superior celui de găină

În comparație cu oul de găină, cel de prepeliţă are o compoziţie mult mai complexă în principii active: oul de prepeliță conţine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,8 ori mai mult fier, are de 6 ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2. Deși are dimensiuni modeste, oul de prepeliţă conţine și un complex de alte vitamine esențiale vieții sănătoase: A, D3 și E, alături de minerale importante pentru sănătatea organismului uman: calciul, zincul, potasiul şi sulful.

Ce beneficii aduce organismului oul de prepeliţă

Oul de prepeliță este benefic bolnavilor cronici
O cură cu ouă de prepeliță este benefică bolnavilor cronici. Tratamentul cu aceste tonice naturale ajută inima bolnavilor cronici să funcţioneze normal. De exemplu, în cazul sclerozei coronariene, specialiştii recomandă o cură cu 240 de ouă.

Previne degenerescența maculară

Datorită conţinutului generos de carotenoide, luteină şi zeaxantină, substanţe care sunt absorbite uşor de organism, ouăle de prepeliţă previn degenerescenţa maculară. Totodată, consumând un ou pe zi, substanţele antioxidante prezente în micuțul ou de prepeliță reduc riscul de cataractă.

După perioade de stres şi de epuizare, revigorează organismul

Studiile efectuate în mai multe țări asiatice au dovedit că, după eforturi susţinute, cura cu aceste ouă îmbunătăţeşte funcţionarea organelor slăbite şi tonifică întregul organism. În acest caz este indicată, de asemenea, o cură cu 240 de ouă.

Un tratament revigorant după o intervenţie chirurgicală
O cură cu 120 de ouă de prepeliță este eficientă şi în cazul bolnavilor care au suferit o intervenţie chirurgicală sau au făcut un tratament chimioterapic.

Oul de prepeliță stimulează memoria

La toate categoriile de vârstă, şi îndeosebi la vârstnici, oul stimulează memoria şi protejează celulele nervoase. Și în acest caz, cura cu 120 de ouă este de mare ajutor.

Reglează aciditatea gastrică
O cură cu 120 de ouă de prepeliţă îmbunătăţeşte digestia şi reglează aciditatea gastrică. În schimb, pentru bolnavii de ulcer, specialiştii recomandă o cură cu 240 de ouă.

De ajutor viitoarelor mame

Tratamentul cu 120 de ouă de prepeliță vine și în ajutorul viitoarelor mame, deoarece le ajută să nască mai uşor. În același timp, după naştere, mămicile pot să alăpteze un interval mai mare de timp.

Și bolnavii hepatici trebuie să urmeze o cură

Terapia cu astfel de ouă (o cură cu 120 de ouă) dă rezultate foarte bune şi în cazul celor care suferă de dischinezie biliară şi de boli de ficat.

Oul de prepeliță vindecă plămânii
Pentru o vindecare sigură, susţin specialiştii, bolnavii de plămâni este necesar să apeleze la ajutorul oului de prepeliță, deoarece ţesuturile plămânilor au nevoie să fie îmbogăţite cu siliciu. În acest caz, există o alternativă la îndemâna bolnavilor: pulberea de coji de ouă proaspete de prepeliţă. O lingură din această pulbere şi sucul de la trei lămâi mari se amestecă şi se păstrează la frigider timp de trei zile. După aceea, se bea câte o linguriţă din acest tonic de două ori pe zi. Tratamentul trebuie continuat timp de 6 luni.

Eficiența oului de prepeliță într-o varietate de boli

Numeroase studii au scos la iveală că o cură cu ouă de prepeliţă (120 de ouă) este indicată în multe alte boli înafara celor menționate mai sus: afecţiuni circulatorii, gută, diabet, boli nervoase, astm bronşic, rinită alergică, erupţii cutanate, tuse, sinuzită, eczeme, amigdalită, osteoporoză, spasmofilie, guşă, hipertensiune arterială și impotenţă sexuală.

Scheme de tratament cu ouă de prepeliță

Există mai multe scheme de tratament cu ouă de prepeliță, care se consumă proaspete și crude dimineața. Specialiştii recomandă mai multe cicluri de cure de 60, 90, 120 şi respectiv de 240 de ouă.
Când este gătit, oul de prepeliţă pierde din valoarea nutritivă şi îndeosebi din cea terapeutică.

Cure pentru copii

La copii, consumul de ouă este recomandat pentru echilibrul fizic şi psihic şi pentru îmbunătăţirea coeficientului de inteligenţă. De asemenea, o cură de 120 de ouă ameliorează metabolismul şi stimulează creşterea.

Cura cu 60 de ouă pentru un interval de 30 de zile este recomandată adulţilor şi copiilor cu vârsta de 3 ani (zilnic, câte două ouă).

Cura de 60 de ouă pentru un interval de 20 de zile

Acest tratament este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 7 ani și, în acest caz, specialiștii recomandă 3 ouă pe zi.

Cura de 90 de ouă pentru un interval de 30 de zile este benefică pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani (câte 3 ouă pe zi).

Cură pentru adolescenți și adulți

Cura de 120 ouă pentru un interval de 26 de zile se recomandă adulţilor şi adolescenţilor cu vârste între 16 și 18 ani.

Cură doar pentru adulți

Cura de 240 de ouă în 50 de zile se administrează doar adulţilor.
În primele două zile se iau câte trei ouă pe zi, în ziua a 3-a se consumă patru ouă; din ziua a cincea până în ziua a 48-a, se administrează câte cinci ouă. În a 49-a zi se iau trei ouă, în a 50-a zi, două ouă.

Cura pentru vârstnici

Pentru această categorie de vârstă, cura cu 240 de ouă combate procesul degenerativ, ajută memoria şi fortifică organismul.

Cură şi pentru supraponderali

Terapia vine şi în ajutorul persoanelor supraponderale, care au probleme cu imunitatea şi cu nivelul crescut al zahărului din sânge.

Precauție

O condiție esențială pentru persoanele care vor să urmeze o cură cu ouă de prepeliță este aceea de a evita alcoolul.

Alternativă benefică pentru consumul oului de prepeliță

„Persoanele care nu suportă să consume ouăle de prepeliţă crude, este bine să le amestece cu puţină miere, cu suc de fructe sau cu ceai”, precizează nutriționiștii japonezi.

„Efectele miraculoase produse de oul de prepeliţă în organism se datorează proteinelor de calitate superioară din ou, aminoacizilor esențiali, dar și glucidelor speciale nepericuloase în diabet și în alte boli în care aceste substanțe sunt interzise. La fel de valoroase pentru sănătatea noastră sunt şi enzimele anticolesterol, care curăţă vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele foarte fine, la nivel cerebral. Din aceste motive, oul de prepeliţă este un ou dietetic”, susține Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutriție, în studiul „Pledoarii pentru sănătatea de fiecare zi”.

Citiți și:

Cele mai bune alimente regenerante şi anti-îmbătrânire (II)

Un medicament perfect natural de excepţie – Sfecla roşie
Menţinerea sau redobândirea stării de sănătate prin combaterea colesterolului nefast (I)

 

yogaesoteric
28 octombrie 2018

 


Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More