Jupiter și Venus modifică, la fiecare 405.000 de ani, orbita Pământului. Fenomenul este legat de declanșarea unor evenimente climatice majore

 

Oamenii de știință au confirmat o ipoteză dezbătută de foarte mult timp, și anume cea conform căreia orbita Pământului este deformată de atracția gravitațională a lui Jupiter și Venus într-un ciclu care se repetă în mod regulat la fiecare 405.000 de ani.

De zeci de ani, cercetătorii au studiat acest fenomen, un exemplu fiind cel al ciclului Milankovitch. Ciclurile lui Milankovitch descriu efectele globale ale schimbărilor mișcării Pământului asupra climatului terestru de-a lungul a mii de ani. Numele fenomenului a fost ales în onoarea geofizicianul și astronomului sârb Milutin Milanković. În anii 1920, el a emis ipoteza că variațiile în înclinarea axială și precesiunea orbitei Pământului au avut ca rezultat o variație ciclică a radiației solare care ajunge pe Pământ și că această forță orbitală a influențat puternic modelele climatice de pe Pământ.

În cadrul studiului actual, geologii au analizat rocile extrase de la mare adâncime din Petrified Forest National Park, Arizona, SUA. Aceștia au căutat semne care să indice vârsta rocilor și schimbările pe care câmpul magnetic al Terrei le-a avut. Apoi, au comparat aceste roci cu sedimentele din bazinul Newark, un fost lac preistoric. Astfel, au observat că există un ciclu regulat, de 405.000 de ani, al modificării orbitei Pământului în jurul Soarelui. Cercetătorii spun că există și alte cicluri orbitale mai scurte, dar acestea se modifică, în timp ce Ciclul Milankovitch rămâne la fel, de aceea a fost mai ușor de identificat.

Prin confirmarea faptului că aceste modificări ciclice ce se repetă o dată la 405.000 de ani se manifestă de dinaintea epocii dinozaurilor, constatările au implicații în nenumărate domenii de cercetare, afectând potențial modul în care interpretăm fosilele și urmărim evoluția formelor de viață terestre. De asemenea, este necesar să stabilim și modul în care Jupiter și Venus, aflate la o mare distanță, influențează climatul Pământului și cum trece planeta noastră prin aceste schimbări de încălzire și răcire pe perioade lungi de timp.


Citiți și:

Câmpul magnetic al Pământului se modifică, astfel încât polii s-ar putea inversa
O descoperire uluitoare! Pământul este înconjurat de un eficient scut invizibil

Neb-Heru (Nibiru) – în căutarea celei de-a zecea planete care a început deja să influenţeze planeta Pământ

 

yogaesoteric
28 octombrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More