Ce nu ți-a spus nimeni despre nuci! Cum se activează acestea înainte de a fi consumate

 

Nucile e bine să fie prezente cât mai des în dieta de zi cu zi, deoarece consumul lor aduce enorm de multe beneficii pentru sănătatea noastră. Acestea conţin o mulţime de minerale utile şi vitamine care ne ajută să fim sănătoşi şi activi. De asemenea, ne oferă o cantitate semnificativă de antioxidanţi ce ajută la prevenirea bolilor neurodegenerative precum şi la prevenirea îmbătrânirii precoce.

De asemenea, nucile sunt cunoscute ca fiind o sursă bogată de proteine, vitamine din complexul B, vitamina A, dar şi de lecitină şi omega-3. Acizii graşi polinesaturați care se găsesc în nuci ajută la reducerea colesterolul „rău” şi a trigliceridelor. Astfel, prin consumul de nuci, oferim organismului o serie de beneficii fără niciun fel de efort. Este bine de știut faptul că nucile pot preveni boala Alzheimer. Cei predispuşi la această boală pot întârzia simptomele şi instalarea acesteia prin consumul zilnic de nuci.

Nucile sunt şi o sursă naturală de calciu şi astfel ajută la menţinerea oaselor sănătoase. Femeile care sunt la menopauză sunt predispuse la osteoporoză din cauza modificărilor hormonale. Persoanelor în vârstă, și în special femeilor, le este recomandat să consume nuci, deoarece le oferă calciu de calitate. Dar fără a abuza deoarece au multe calorii.

Un pumn de nuci pe zi sunt suficiente. De preferinţă se pot consuma ca o gustare între mesele principale. Datorită conţinutului lor ridicat de fibre, se instalează foarte rapid senzaţia de saţietate astfel încât pot fi de mare ajutor şi atunci când sunteţi la dietă.

Indiferent de cum vă decideţi să consumaţi nuci, pe post de gustare sau de lapte vegetal, important este să le activaţi înainte de a le consuma. Activarea nucilor se face prin hidratarea lor. Consumând nucile hidratate ajutăm inclusiv digestia. Nucile se hidratează minimum 8 ore. Cel mai uşor este să le lăsăm la hidratat seara pentru a le putea consuma dimineaţa. Este foarte important să clătim nucile hidratate deoarece apa în care au stat la hidratat poate conţine toxine.

Citiți și:

Aproape totul despre nuci

Fructe de iarnă: nucile

 

yogaesoteric
6 decembrie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More