Cea mai în vogă muzică te menține într-o stare egotică inconștientă

 

de Joe Martino

Mulți dintre noi nu ne dăm seama, dar cea mai mare parte a muzicii pop nu ne influențează într-un mod benefic conștiința. Și a fost concepută în acest fel pentru un anumit motiv. Sunt pasionat de acest subiect, pentru că scopul meu este să trezesc conștiința ființelor umane pentru a putea să prosperăm. Această idee constituie un aspect important al acestei situații.

Imaginați-vă că sunteți la un concert de chitară clasică ascultând un artist care este maestru în arta sa, cu inima și sufletul picurându-i în fiecare notă, simțind și vibrând în ritmul muzicii pe care o interpretează. Rezonați cu această muzică și o simțiți din plin în inima voastră.

Imaginați-vă acum că vă aflați la un concert de muzică pop. Artistul are o înregistrare digitală sau un CD cu melodia și se face că ține ritmul în fundal și își mișcă buzele în mod sincron cu versurile în timp ce vă „cântă”. Toată lumea se uită la el într-o stare de adulație hipnotică, fiind fascinată.

Care este diferența dintre cele două scenarii? În al doilea caz, o mulțime de milioane de oameni este atrasă în periplul artistului din oraș în oraș și totuși, în fața ochilor lor se află un talent muzical foarte mic și foarte puțină pasiune, în timp ce celălalt artist poate sau nu să atragă astfel de mulțimi, însă experiența pe care o oferă este una împlinitoare, de durată.

De ce în majoritatea muzicii pop de astăzi s-a încetat să se mai recurgă la instrumente mânuite de om? Sigur, sintetizatoarele și instrumentele electronice redau ritmul, dar emoția sufletului unui om care interpretează un întreg cântec a dispărut aproape cu totul, nu-i așa?

Desigur că nu se petrece astfel în toate genurile de muzică, dar gândiți-vă la ceea ce este în primul rând popular astăzi, la mega vedete precum Rihanna, Beyonce, Lady Gaga, Drake, Kanye, Selena Gomez, Justin Bieber etc. Este vorba de ritmuri fără conținut.

Totuși, nu este vorba numai de instrumentele folosite, conținutul liric și pasiunea generală a multor artiști par să fie edulcorate, simple acte de „a face să fie făcut”, dar fără eforturi pentru calitate, care să ducă la o conexiune și o emoție autentică. De ce?
Este simplu. În multe cazuri, acești indivizi odinioară pasionați se transformă în produse care promovează anumite culturi, ego și inconștiență. Aceasta este agenda.

Și se operează în această direcție direct din cabina de inginerie a sunetului, cu subliminale.

Obiectivul este să-i împingă pe oameni într-o stare egotică și să-i mențină acolo. Pentru cei care promovează această agendă, cu cât mai puțin ne putem aminti cum să trăim din inimă, cu atât mai bine. De aceea o mare parte din muzică se îndreaptă în direcția în care vedem că merge astăzi, și de aceea acest gen de muzică nu ne mai face să trăim emoții profunde ci, în schimb, face ca voci atrăgătoare să rămână blocate în capul nostru, cântând aceeași melodie iar și iar.

Primul meu contact cu această ciudată stare de fapt

Când aveam vreo 14 ani, am început să asist la ceea ce a fost una dintre cele mai virale preluări culturale, dacă nu cea mai mare din toate timpurile. Eram în liceu și, brusc, toată lumea a început să asculte aceeași muzică, să se îmbrace exact la fel, să vorbească exact la fel, să se străduiască să obțină exact aceleași lucruri și să trateze oamenii în același fel. Hainele lăbărțate au devenit stilul vestimentar predominant și iarba a devenit de domeniul trecutului. Este încă una dintre cele mai evidente schimbări pe care le-am văzut vreodată.

Când am început să ascult o mare parte din muzica în vogă la acea vreme, ce era transmisă la radio, am simțit ceva ciudat. Nu le puteam explica celorlalți destul de bine ce simțeam, dar cert este că nu m-am putut opri să-mi exprim opinia. Era ceva… care amorțește și îi făcea pe oamenii să facă unele lucruri bizare. Așa cum am menționat mai sus, într-un interval de timp foarte foarte scurt, în care s-a produs ascensiunea genului rap popular și a stilului hip-hop (a nu fi confundat cu olʼrap-ul si hip-hop-ul obișnuit și genurile underground), totul a început să se schimbe pentru multe generații, într-o imensă măsură. Era ca un virus turbat care a lovit mintea tinerilor de 12 – 30 de ani și care a preluat totul în ceea ce îi privea.

Mă uitam cum prietenii și majoritatea colegilor mei din ultimul an de școală primară și din liceu, aparent peste noapte, au devenit subjugați de preluarea culturală a industriei rapului și hip-hop-ului în creștere. Limbajul a devenit vulgar și cuvintele au preluat toate sensurile noi. Nimeni nu mai respecta autoritatea sau profesorii. Fiecare încerca să fie cel mai mare golan posibil. Băieții purtau 5-7 straturi de tricouri sub o lălâie cămașă obișnuită de școală. În picioarele tuturor erau încălțări marca Timberland. Oamenii pocneau dinți falși aurii de plastic în gură. Această metamorfoză nu a fost suferită doar de oamenii de o anumită rasă sau de alta, sau de cei de un anumit gen, erau prinși toți dintr-un interval de vârstă destul de larg.

Cum s-a putut petrece așa ceva într-un mod atât de violent, de rapid și de contagios? Și să dureze peste un deceniu? Există o mare agendă în spatele acestui fapt și am vrut întotdeauna să dovedesc aceasta. Ani de zile, am căutat oameni din industria muzicii care să poată să îmi confirme suspiciunile. O mare parte din această muzică conținea subliminale care în primul rând le spală oamenilor creierul, determinându-i să facă lucruri care le schimbă comportamentul și îi blochează într-o stare de conștiință egotică. În cele din urmă, am început să găsesc acei oameni din industria muzicală care puteau confirma aceste aspecte, iar poveștile pe care le-am auzit sunt uluitoare.

Adevărul a devenit mai clar

Apoi am întâlnit-o pe Dulce Ruby. Ea este ghid internațional de meditație și artist. A fost cândva un model de succes, care a ajuns inocent în cercuri de elită, în jurul multora dintre aceste mari staruri pop și a oamenilor din industrie. A văzut multe și a fost de acord să vină și să vorbească despre aceasta pe podcastul „Collective Evolution”.

Am vorbit despre agenda pe care industria muzicală o promovează, de unde vine și cum se face. Am vorbit despre ritualuri și despre cum au loc acestea, precum și despre ceea ce înseamnă cu adevărat „să-ți vinzi sufletul”.

Note cheie podcast

• Această manipulare prin intermediul muzicii nu se petrece doar într-un singur gen de muzică, ci are loc în multe
• Multe dintre staruri nu prea și-au dat seama cu ce au fost de acord
• Ce arată un ritual din industria muzicală și, mai important, cum se simte
• Cel mai bine este să eliminați din viața voastră această muzică decât să vă expuneți în continuare influențelor ei
• Motivul mai profund pentru care se petrece astfel și ce putem obține în mod conștient din aceasta

Înregistrarea dialogului este disponibilă aici.


Citiți și:

Inginerie socială – lupta împotriva ascensiunii la un nivel mai înalt a conștiinței umane 
Muzica divin inspirată, binefăcătoare este un nesecat izvor de sănătate şi bucurie 
O faimoasă cântăreaţă americană a spus NU controlului mental din industria muzicală 

 

yogaesoteric
17 ianuarie 2019

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More