Cel mai grav efect al crizei provocate de covid-19: foametea! Unde a atacat acest flagel cel mai mult

Criza din întreaga lume provocată de covid-19 a avut un efect foarte grav, pe care, poate, unii l-au neglijat: foametea!

În 2020 s-a înregistrat o înrăutățire severă a foametei la nivel internațional, au anunțat Națiunile Unite – în mare parte și din cauza efectelor generate de pandemia de covid-19. Securitatea alimentară a milioane de oameni, mulți dintre aceștia fiind copii, este în pericol.

Din nefericire, pandemia continuă să expună slăbiciunile sistemelor noastre alimentare, care amenință viețile și traiul unor oameni din lumea întreagă”, scriu conducătorii celor cinci agenții ale Națiunilor Unite în Preambulul raportului din acest an.

Declinul este ireversibil

Nivelul foametei începuse să crească deja la jumătatea decadei 2010-2020. Spulberând speranțele unui declin reversibil, în mod îngrijorător, în 2020 foametea a crescut atât în termeni absoluți, cât și proporționali, depășind creșterea populației: se estimează că aproximativ 9,9% din populația generală a fost subnutrită anul trecut, în creștere față de 8,4% în 2019.

Malnutriția a continuat sub toate formele sale, copiii plătind prețul cel mai scump: se estimează că în 2020 peste 149 de milioane de copii cu vârste sub cinci ani au fost subdezvoltați sau prea scunzi pentru vârsta lor; peste 45 de milioane cu masă musculară redusă sau prea slabi pentru înălțimea lor; și aproape 39 de milioane supraponderali.

Un număr total de trei miliarde de adulți și copii nu au avut acces la un regim alimentar sănătos, în cea mai mare parte din cauza costurilor excesive.

Foametea a lovit şi Coreea de Nord

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a recunoscut că ţara sa se confruntă cu o „situaţie alimentară sub tensiune”, au raportat media oficiale.

Coreea de Nord, a cărei economie este afectată de mai multe sancţiuni internaţionale impuse ca răspuns la programele sale militare interzise, suferă de mult timp de o gravă penurie alimentară. Anul trecut, situaţia generată de coronavirus, taifunurile şi inundaţiile au dat o lovitură puternică economiei sale.

În cadrul unei reuniuni plenare a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor (partidul unic), Kim Jong Un a afirmat că situaţia economică s-a îmbunătăţit, înregistrându-se o creştere a producţiei industriale de 2% comparativ cu anul precedent.

Citiți și:
Farsa și agenda diabolică a unui ”blocaj universal”
Reinterpretarea plină de tâlcuri nebănuite a unei viziuni profetice

yogaesoteric
24 septembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More