Centrul Științific rus de Virusologie și Biotehnologie: «Extractul apos din ciuperca de mesteacăn inhibă dezvoltarea virusului SARS-CoV-2»

 

Specialiștii Centrului Științific de Stat de Virusologie și Biotehnologie „Vektor” au ajuns la concluzia că extractul apos din ciuperca de mesteacăn (ciaga) inhibă dezvoltarea virusului SARS-CoV-2, relatează cotidianul Izvestia, citând un articol al publicației filialei din Siberia a Academiei de Științe a Rusiei, Nauka iz pervîh ruk.

„Extractele au prezentat o puternică acțiune de inhibare a acțiunii noului coronavirus și grație efectului accentuat de protecție și a toxicității reduse a ciupercii se poate vorbi despre posibilitatea creării, pe baza lor, a unor medicamente antivirale.

După obținerea rezultatelor, a fost depusă o cerere pentru invenția « Inhibitorului de replicare a coronavirusului SARS-CoV-2 pe baza extractului apos din ciuperca Inonotus Obliquus»”, explică autorii articolului.

Oamenii de știință sunt de părere că acțiunea terapeutică a acestei ciuperci își găsește explicația în gama largă de componente active din punct de vedere biologic, ce se formează la interacțiunea dintre mesteacăn și ciupercă.

Substanțele descoperite au, potrivit experților, efect antitumoral, citostatic, antiblastic.

Dezvoltatorii au verificat acțiunea preparatului pe propria lor piele, când s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit relatărilor lor, simptomele infecției au dispărut în decurs de o săptămână.

În solicitarea de brevet, cercetătorii au prezentat câteva metode de preparare a unor extracte apoase concentrate de ciaga. Se precizează că, pe zi, se pot consuma 150-200 ml din acest concentrat.

Citiți și:

Virgiliu Gheorghe: Vitamina C sau despre cum să tratăm coronavirus Covid-19

Un medic chinez susține că a găsit tratamentul pentru bătrânii bolnavi de coronavirus. În câteva zile s-au vindecat

 

yogaesoteric
14 decembrie 2020


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More