Alte boli dețin supremația mondială a morbidității, nu excesiv mediatizatul covid-19 al propagandei globaliste!

O epidemie este în curs: alertați consiliile de securitate!

O pandemie teribilă face ravagii în lumea de azi și, deoarece mass-media principală nu ne spune despre aceasta, cu cifre de moarte zilnice, mă grăbesc să corectez această nedreptate:

O moarte la fiecare 6 secunde! 14.400 morți pe zi! 5 milioane de decese pe an!

Alte boli ar face titlurile zilnice înfricoșătoare pentru numere mai mici de atât! Desigur, nu mă gândesc la nimic specific propagandei „pandemia covid-19” pentru a spune aceasta.

Astăzi, sunt peste 460 de milioane de oameni atinși în lume de această epidemie tăcută, în fiecare an din ce în ce mai mulți devin victime. În Franța, peste 400 de cazuri noi sunt diagnosticate în fiecare zi. La persoanele peste 65 de ani, una din patru persoane este bolnavă!

La început este o boală invizibilă, fără tuse, fără dificultăți de respirație, fără febră, fără oboseală sau pierderea gustului sau a mirosului. Una din două persoane nici nu știu că o au! Fiți atenți, această boală poate să vă macine, chiar dacă credeți că sunteți bine, mâncați sănătos și greutatea dumneavoastră este în limite normale.

Această boală este adesea asociată cu obezitatea sau cu obiceiurile alimentare proaste. Evident, obezitatea și obiceiurile alimentare proaste vor adăuga alte boli, alte complicații, ceea ce nu este bine. Dar, în această pandemie particulară, un studiu american a arătat că persoanele care sunt suple sau cu greutate „normală” aveau de două ori mai multe șanse să moară. De ce? Tocmai deoarece cred că sunt în stare bună de sănătate, merg nepăsători mai departe și boala are timp să evolueze mai mult înainte de a suna alarma, și atunci este prea târziu.

Această boală are multe complicații vitale potențiale, cardiace, vasculare (în special accidente cerebrovasculare), renale. De 2 până la de 6 ori mai mare risc de infarct miocardic. 2,6% din cauzele de orbire din lume. Durata de viață este, în medie, scurtată cu 15 ani.

Un aspect comun cu pandemia (cea de covid), care a ascuns importanța tuturor celorlalte boli umane care sunt mult mai mortale,* este că avem despre această boală epidemică idei care nu au nimic în comun cu realitatea, cu adevărul.

Astfel, unul dintre actorii majori ai acestei vechi boli este adesea banalizat, când nu este complet ignorat. Este un flagel insidios ale cărui răspândire și pericol sunt subestimate. Timp de 40 de ani, cercetătorii au urmărit 6.800 de oameni fără niciunul dintre factorii de risc pentru această boală. Aproape 900 de persoane au dezvoltat cu toate acestea această boală teribilă. Care a fost punctul lor comun? Stresul. Divorț, dificultăți profesionale, prea multe solicitări externe, moartea unei persoane dragi, temeri…

Da, stres psihologic. Acest stres afectează întregul trup, în special prin trei sisteme foarte importante, interconectate și controlând toate reacțiile fiziologice:
1. Sistemul nervos;
2. Sistemul endocrin (hormoni);
3. Sistem imunitar.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care au fost stresate aveau o „șansă” cu 45% mai mare de a dezvolta boala, în comparație cu persoanele care nu erau stresate sau care învățau să facă față la stres.

De fapt, traumele psihologice, dintre care stresul posttraumatic este cea mai severă formă, iar emoțiile nefaste, cum ar fi frica, frustrarea, mânia sunt considerate a fi printre principalele cauze ale acestei epidemii, ca şi a multor altora.

Eu opresc misterul aici. Este vorba despre diabet! 

În acest caz, stresul a epuizat pancreasul, celulele care produc insulină, hormonul reglator al zahărului din sânge.

* După cum se poate observa pe site-ul OMS, lista celor 10 boli umane cele mai mortale include doar 3 boli transmisibile (infecțioase). Printre celelalte 7, găsim boli cardiovasculare la numărul 1 (aproape 10 milioane de decese în 2016), accidente vasculare cerebrale la numărul 2 (aproape 6 milioane de decese în 2016), patologii pulmonare cronice la numărul 3, cum ar fi boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC).

Diabetul este a șaptea poziție.
• Numărul persoanelor cu diabet zaharat a crescut de la 108 milioane, în 1980, la 422 milioane în 2014.
• Prevalența globală a diabetului la adulții peste 18 ani a crescut de la 4,7%, în 1980, la 8,5% în 2014.
• Între 2000 și 2016, mortalitatea prematură prin diabet a crescut cu 5%.
• Prevalența diabetului a crescut mai rapid în țările cu venituri mici și medii decât în țările cu venituri mari.
• Diabetul este o cauză majoră a orbirii, insuficienței renale, atacurilor de cord, accidentelor vasculare cerebrale și amputației membrelor inferioare.
• Se estimează că 1,6 milioane de decese au fost cauzate direct de diabet în 2016, în timp ce 2,2 milioane de decese au fost atribuite hiperglicemiei în 2012.
• Aproape jumătate din toate decesele cauzate de hiperglicemie apar înainte de vârsta de 70 de ani. OMS estimează că diabetul a fost a șaptea cauză principală de deces în 2016.

Imaginează-ți, dacă în fiecare zi prezentatorii de știri ar începe spunându-ne: „Diabet: încă 14.400 de morți astăzi!” În fiecare zi, fără întrerupere. De asemenea, ar putea face acest anunț pentru boli cardiovasculare (atac de cord sau accident vascular cerebral), cancer (unu din șase decese din lume), insuficiențe respiratorii cronice…

Ce au făcut pentru Covid-19, anunțând numărul de decese în fiecare zi, numărul de cazuri noi, nu am văzut niciodată asta în întreaga mea carieră medicală. Nicio zi fără a vorbi despre Covid-19! Ca și cum tot ce conta era asta. Toate decesele au fost raportate acolo, păstrând Covid-19 ca singura cauză de deces. Timp de șase luni, totul s-a oprit să vorbească doar despre această boală infecțioasă, să ia în considerare doar această cauză a morții. Și se pare că se continuă.

Tu ce crezi? Ia un moment de repaus ca să te gândești la asta.

Multe persoane au murit, probabil, sau mor din cauza coronavirusului, dar, în realitate, au murit, mor de diabet sau o complicație fatală a diabetului, cardiovasculară, renală sau respiratorie. Sunt morți de accident vascular cerebral. Sunt morți din cauza unei alte infecții. Sunt morți din cauza BPOC.

Nimeni nu își poate imagina că aceste boli atât de mortale până în ianuarie 2020 au devenit brusc benigne, parcă prin magie. Nu fac o judecată cinică sau ironică aici. Am înțeles că o boală nouă, contagioasă în plus, monopolizează toată atenția oamenilor, cel puțin la început.

Dar nu putem să uităm că ființele umane au murit întotdeauna din multe cauze variate, mult mai groaznice decât acest Covid-19! Acest fapt, încă la șase luni de la debutul crizei, când numărul de spitalizări și decese cauzate de SARS-CoV-2 a scăzut considerabil, este inacceptabil.

Pentru a reveni la diabet, în acest studiu pe scară largă din SUA am văzut că stresul, toxic și periculos, a fost adesea adevăratul declanșator al bolii. El este, de asemenea, foarte contagios! Rata de reproducere (R) este mult mai mare decât cea a Covid. Acesta ucide prin toate aceste boli (atacuri de cord, diabet, cancere etc.) care, indiferent dacă există Covid sau nu, continuă și vor continua să monopolizeze topul graficului mortalității umane.

În plus, imaginați-vă excesul de stres generat astăzi de măsurile impuse împotriva Covid-19, în special:
• Teama de a pierde un loc de muncă sau disperarea de a-l pierde;
• Teama de a pleca de acasă;
• Frică de îmbrățișarea celor dragi;
• Frica de a fi luat din brațele celor dragi;
• Teama de a merge la spital;
• Respirația îngreunată de folosirea continuă a măștilor, chiar și atunci când mergeți cu bicicleta în unele locuri, cu toate efectele dăunătoare ale subrespiraţiei cronice, dintre care cel mai grav va fi agravarea acidității sângelui și a hipoxemiei;
• Psiho-trauma copiilor forțându-i să respecte distanțarea socială și să-şi lase deoparte tovarășii;
• Psiho-trauma părinților care își văd copiii tratați astfel;
• Teama de a călători;
• Obstrucționarea relațiilor sociale.

Știați că o calitate slabă a relațiilor sociale este în sine un factor de creştere a mortalităţii, după cum acest studiu, publicat pe 27 iulie 2010, descrie foarte clar: Relații sociale și risc de mortalitate: o revizuire meta-analitică.

Ar fi bine dacă toți medicii ar privi acum prețul imens și disproporționat asupra sănătății al măsurilor anti-Covid:
1. Izolarea (carantină inversă, impusă subiecților sănătoși și care nu sunt bolnavi);
2. Purtarea continuă a măștilor care obturează căile respiratorii;
3. Distanțarea socială și chiar izolarea în bule, cu interzicerea contactului și a gesturilor sociale…

Mai ales că mulți medici spun că există un tratament simplu și ieftin împotriva Covid-19 – pentru persoanele care se îmbolnăvesc, tratamentul este necesar să fie administrat cât mai curând posibil, la primele simptome – și anume hidroxiclorochină în combinație cu azitromicină, zinc, sub prescripție medicală, cu reducerea drastică a încărcăturii virale, scurtarea perioadei contagioase și protecția congenerilor.

Ar fi bine ca pneumologii să se ridice pentru a semnala gravitatea și morbiditatea BPOC, endocrinologii pentru diabetici, cardiologii pentru pacienții cu afecţiuni coronare, nefrologii pentru pacienții lor dializați, neurologii pentru pacienții lor copleșiți de accidente vasculare cerebrale… și să se asigure că îngrijirea bolii Covid-19, pe cât de reală și importantă este, nu pune în pericol lupta împotriva acestor vechi boli teribile, mai răspândite și mai mortale.

De asemenea, ar fi bine dacă autoritățile noastre ar fi la fel de dure împotriva celor care răspândesc frica și stresul cu privire la acest virus, aşa cum sunt faţă de cei care nu poartă masca în mod corespunzător! Astăzi nu pot pretinde să fie ignorată greutatea teribilă a acestor flageluri în ceea ce priveşte mortalitatea umană: anxietatea și stresul post-traumatic (PTSD).

Haideți să învățăm oamenii cum să scape de tot acest stres. Există multe mijloace fiabile și eficiente:
– Cum să-ți transformi viața cu terapii scurte, de Cécile Wyler Roulet;
– Resurse pentru vindecare, de Pascal Ide;
– Protejându-vă de stres, inflamații cronice și boli cronice, grație nervului vag, abordând respiraţia controlată, de Jean-Marie Defossez.

Despre asta ar fi necesar să vorbească știrile TV, precum și medicii. Ar salva vieți.

Dr. Pascal SACRÉ

Citiţi şi:

Adevărata amenințare Covid-19

Un virus mortal amenință lumea: nu Covid-19, ci Totalitarismul

Doar treizeci de minute de meditaţie yoghină pe zi – iată un antidepresiv rapid şi eficient

yogaesoteric

14 decembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More