China dezvoltă arme sonice portabile, pentru controlul mulțimilorDupă doi ani de cercetări, aceste dispozitive, pe benzină, vor fi produse în masă
China a creat prima armă sonică portabilă din lume, pentru a înăbuși revoltele, conform Academiei Chineze de Științe.

Instrumentul, în formă de pușcă, care a fost creat în colaborare cu armata și forțele de ordine, este conceput pentru a dispersa mulțimile folosind undele focalizate, cu sunet de frecvență joasă, a declarat Institutul Tehnic de Fizică și Chimie al Academiei.

Printre efectele biologice ale acestui dispozitiv se numără disconfortul extrem cu vibrații în timpan, globii oculari, stomac, ficat și creier, au specificat oamenii de știință.

Studiile din anii ’40 au descoperit că energia sonoră de joasă frecvență ar putea, în funcție de intensitate și expunere, să provoace amețeli, dureri de cap, vărsături, spasme intestinale, defecări involuntare, leziuni ale organelor și atacuri de cord.

Armele sonice sunt de regulă voluminoase și este nevoie să fie montate pe mașini. Până la prototipul chinezesc, care nu are părți mobile, acestea aveau nevoie de alimentarea cu electricitate a unei bobine magnetice pentru a fi generată astfel energia. Aceasta însemna că aveau nevoie de o sursă mare și stabilă de electricitate.

Profesorul Xie Xiujuan, conducătorul proiectului, a spus că dispozitivul recurge acum la un vas în formă de tub care conține un gaz inert. Când tubul este încălzit, particulele de gaz vibrează și astfel se emite un sunet profund și uniform.

Prototipul a trecut de testele de teren și terțe părți iar echipa de proiect a finalizat evaluarea efectelor dispozitivului asupra trupului uman, a transmis Academia.

Pe 4 septembrie, un grup de oameni de știință și ingineri din partea Ministerului Științei și Tehnologiei s-au reunit la Beijing şi au aprobat proiectul pentru producția în masă a dispozitivelor sonice elaborate de echipa coordonată de Xie.

Comitetul a sugerat ca rezultatele proiectului să fie transformate în echipamente practice cât mai curând posibil, a spus Academia.

Într-o fotografie de pe site-ul institutului, dispozitivul poate fi văzut pe o masă din sala de ședință, în timp ce experții deliberau. Arată asemănător cu o pușcă, are un încărcător, trăgaci și țeavă.

Xie a refuzat sa dezvăluie detalii despre frecvența dispozitivului sau zona sa efectivă de acoperire. De asemenea, a refuzat să discute despre utilizările acestei arme, neavând acordul autorităților superioare.

Guvernul chinez a lansat programul de arme sonice în 2017, iar finalitatea acestuia este puțin probabil sa fie relaționată cu lunile de proteste anti-guvern, din Hong Kong.

Până în prezent, nu sunt dovezi cum că soldații chinezi sau ofițerii de ordine să fi folosit astfel de echipamente.Citiţi şi:


Dezvăluiri despre armele cu energie dirijată folosite pentru controlul maselor de către aşa-zişii «Iluminaţi» (I)

Uitați de scurgerea de date de la Facebook! China colectează date direct din creierul lucrătorilor, la scară industrială

Polițiștii chinezi îi spionează pe cetățeni cu ajutorul unor ochelari cu funcție de recunoaștere facială

yogaesoteric
24 octombrie 2019


Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More