China se implică în conflictul din Ucraina: Sare în apărarea Rusiei și amenință America!

China, care până în martie 2015 s-a păstrat rezervată față de războiul din Ucraina, și-a anunțat sprijinul față de Rusia și a avertizat Statele Unite că nu-și vor mai putea menține mult timp hegemonia mondială.

„Țările occidentale ar trebui să țină cont mai mult de preocupările legitime de securitate ale Rusiei, în ceea ce privește situația explozivă din Ucraina”, a declarat un înalt diplomat chinez.

Qu Xing, ambasadorul Chinei în Belgia, a declarat că actuala criză ucraineană a apărut ca urmare a „jocului” (metaforă asemănătoare utilizată de strategul american Zbigniew Brzezinski, care vorbește despre un „mare eșichier”) dintre Rusia și Occident, care nu s-a diminuat, în ciuda prăbușirii Uniunii Sovietice.

Arătând că ingerința exterioară a diverselor puteri a inflamat situația din Ucraina, Xing a afirmat că Moscova se simte în mod firesc amenințată câtă vreme țările occidentale nu se angajează într-un demers mai constructiv.

Diplomatul chinez a cerut puterilor occidentale să „abandoneze mentalitatea win-lose” și să ia „preocupările reale de securitate ale Rusiei în serios”, scrie Reuters citând agenția de stat Xinhua.

În trecut, China s-a ferit să ia partea vreuneia din tabere și le-a cerut tuturor să se așeze la masa tratativelor pentru a ajunge la o soluție pașnică.

Ambasadorul chinez, al cărui birou este la Bruxelles, același oraș unde este și sediul NATO, a avertizat Statele Unite că strategia lor ar putea fi sortită eșecului: „Statele Unite nu vor să-și vadă prezența slăbită în nicio parte a lumii, dar adevărul este că resursele lor sunt limitate, și le va fi din ce în ce mai dificil să-și mențină influența în afacerile lor externe.”

Xing a adăugat că implicarea Washingtonului în Ucraina ar putea „să îl distragă de la interesele sale externe reale”.

Sursa: evz.ro

Citiţi şi:
Război economic: China şi Rusia se aliază împotriva dolarului
Adevărul despre Rusia și situația actuală din Ucraina – o nouă încercare masonică de a declanșa un conflict mondial
Confruntarea titanilor: propagandă, manipulare, omenirea în pragul unui «război total»

yogaesoteric
6 august 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More