China va implementa sistemul de credite sociale până în 2020

 

1,4 miliarde de cetăţeni vor fi evaluaţi în funcţie de comportamentul lor, în timp real. Fiecare va primi sau va pierde puncte, în funcţie de o serie de criterii.

Oricine poate avansa în clasament, dacă participă la serviciile comunitare sau dacă va cumpăra produse chinezeşti. Cei care ajung la statutul de „cetăţeni de top” primesc tratament VIP în aeroport, credite cu anumite discounturi şi alte beneficii.

Pe de altă parte, frauda, evaziunea fiscală, plata cu întârziere a facturilor sau fumatul în zonele nepermise pot duce la scăderea statutului social. Cei cu cele mai puţine credite sociale vor avea acces mai greu la locuri de muncă bune sau la internet de mare viteză, ba chiar le-ar putea fi interzis să îşi înscrie copiii în şcolile bune.

China are o rețea de 600 milioane de camere de supraveghere amplasate în oraşele mari, conectate la programe de recunoaştere facială şi baze de date. Acest sistem va fi folosit la dezvoltarea sistemului de credite sociale.

Urmărirea în timp real este combinată cu rapoartele guvernamentale individuale ale fiecărui cetăţean privind istoricul medical, financiar şi educaţional.


Citiți și:

Big Brother este total în China: Sute de milioane de camere de supraveghere prevăzute cu recunoaștere facială!

«Leninismul digital» – China va folosi inteligența artificială pentru eficientizarea economiei de tip comunist

 

yogaesoteric
8 aprilie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More