Christine Lagarde (BCE): Schimbările climatice au un impact clar, în special asupra inflației

Banca Centrală Europeană este necesar să țină cont de schimbările climatice când ia decizii deoarece au un impact clar, în special asupra inflației, a afirmat președinta BCE, Christine Lagarde, într-un interviu acordat publicației Madame Figaro, transmite Agerpres.

În condițiile în care se produc în lume din ce în ce mai multe dezastre climatice, secetă și foamete, vor exista repercusiuni asupra prețurilor, asupra primelor de asigurare și asupra sectorului financiar. Este necesar să ținem cont de ele”, a declarat Lagarde.

Șefa BCE a adăugat că își poate imagina că va avea loc rapid o armonizare și o înăsprire a standardelor diferite de mediu și de guvernanță.

În urmă cu un an, BCE și-a prezentat așteptările cu privire la riscurile climatice, însă, până acum, băncile le-au adaptat cu încetineală și instituția de la Frankfurt a făcut în mod repetat apeluri către acestea să urgenteze ritmul.

BCE face presiuni asupra companiilor și băncilor să înțeleagă și să gestioneze amenințările climatice și posibilitatea ca firmele poluatoare să fie eliminate de pe piață.

Banca Centrală Europeană a înființat un centru de expertiză dedicat schimbărilor climatice, care va consilia BCE cum să încorporeze aspectele ce țin de mediu în politica monetară și supervizarea bancară. Aproximativ 12 persoane vor lucra în noul centru, care va colabora cu echipele existente în interiorul BCE.

Am decis să înființăm un nou centru dedicat schimbărilor climatice pentru a aduce laolaltă mai eficient diferitele tipuri de expertiză cu privire la climă care există în cadrul băncii. Schimbările climatice afectează toate domeniile politicii noastre”, a afirmat președinta BCE, Christine Lagarde.

Citiți și:
«Schimbările Climatice» – o Minciună Globală: Taxarea Globală, Reducerea Populației și Noua Ordine Mondială (I)
COP26 – Elita globalistă pentru schimbări climatice
Steven Mosher, om de știință: «Schimbările climatice sunt cea mai mare fraudă științifică săvârșită vreodată asupra familiei omului»

 

yogaesoteric
21 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More