Polonia – Ministrul Familiei propune ca centrele comerciale să nu funcționeze duminica: Această zi ar fi necesar să fie pentru familie, pentru rugăciune

Ministrul polonez al Familiei, Marlena Malag, a declarat că duminica „e timpul pentru familie, pentru rugăciune, nu pentru shopping“, făcând referire la faptul că magazinele nu au voie să vândă în această zi a săptămânii.

Marlena Malag

Guvernul Poloniei va organiza o masă rotundă cu reprezentanți ai industriei comerțului pentru a le solicita acestora să respecte „pe deplin interdicția comercială de duminică“.

Marlena Malag a mai spus că „duminica este cea mai importantă zi a săptămânii. Această zi ar fi necesar să fie petrecută cu familia. Este timpul ca familia să se roage, nu să petreacă timpul în magazin. Am vrea să vorbim despre asta la masa rotundă“.

Ministrul a precizat că s-a întâlnit cu președintele Secretariatului Național al Sindicatului Comerțului, Băncilor și Asigurărilor NSZZ Solidarnosc, Alfred Bujara și a discutat pe această temă, informează Business Insider.

Am convenit să ne așezăm la masă și să discutăm aplicat despre acest aspect. Pe de o parte, partea socială, iar pe de altă parte, am dori să invităm reprezentanți ai industriei și să discutăm despre ideea de a închide magazinele duminica. În vest, magazinele sunt închise și duminica“, a explicat ea.

Interzicerea comerțului duminica, în Polonia, a fost introdusă în 2018 de guvernul conservator condus de Partidul Lege și Justiție (PiS), ca răspuns la o inițiativă lansată de sindicatul Solidaritatea și susținută de biserica catolică.

Cu toate acestea, restricțiile conțin o serie de excepții, pe care unele lanțuri de magazine urmăresc să le exploateze. La începutul acestui an, guvernul a eliminat o astfel de excepție care permitea magazinelor să rămână deschise dacă ofereau servicii poștale.

De asemenea, au fost comercianți care și-au ținut magazinele deschise folosind case de marcat cu autoservire, cu un singur angajat oficial „aranjând doar mărfurile pe rafturi“.

În ultimele săptămâni, Biedronka, unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din Polonia, a găsit o modalitate nouă de a ocoli restricțiile: a transformat unele zone din magazine în biblioteci sau în centre medicale. În cele din urmă, potrivit sindicatului Solidaritatea, compania a renunțat la idee.

Citiți și:
Președintele SUA, Donald Trump, discurs fulminant despre Dumnezeu și familie
Premieră în Franța. Peste jumătate din populația țării și-a pierdut credința în Dumnezeu. Psiholog: „Rezultatul nu este cazul să ne mire”
Studiu: cum se dezvoltă creierul copiilor crescuţi cu multă dragoste, care așa cum știm este o energie ce provine de la Dumnezeu

 

yogaesoteric
21 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More