CIA luaţi de papagali. Spionii americani au dat unui rus dubios 100 de mii USD pentru informaţii false împotriva lui Trump

 

Dacă până acum scandalurile scoteau la iveală doar corupţia halucinantă a establishmentului american, se pare că, mai nou, istoria începe să aducă în prim plan prostia incredibilă a serviciilor secrete americane.
Washingtonul este scăldat în scandaluri cu privire la maşinaţiunile serviciilor şi establishmentului politic împotriva lui Trump.

Una dintre știrile bombă de la Washington este despre cum super-specializaţii spioni americani au livrat anul trecut o valiză cu 100.000 de dolari în numerar unui agent rus, în schimbul unor informaţii compromiţătoare despre preşedintele Donald Trump, conform unui articol apărut în New York Times la 9 februarie.

New York Times, implicat masiv în campania anti-Trump de după alegerile din noiembrie 2017, a întors de această dată foaia, citând oficiali americani şi europeni din comunitatea serviciilor.

În septembrie 2017, rusul a primit banii contribuabililor americani într-o cameră de hotel din Berlin ca primă tranşă pentru suma de 1 milion USD stabilită drept onorariu. În schimbul acesteia, rusul se oferea să aducă informaţii compromiţătoare la adresa candidatului Donald Trump, precum şi (!?) o colecţie de programe pentru spionaj cibernetic furate de la NSA şi CIA în 2016.

Motivul pentru care CIA, agenţie specializată în spionajul extern s-ar implica în acțiuni dubioase împotriva unui (viitor) preşedinte american este destul de evident. În timpul mandatelor lui Obama, SUA a devenit o republică bananieră, pe fondul legilor anti-terorism şi a programelor masive de spionaj introduse pe vremea lui George Bush.

CIA în special a ajuns să fie băgată până la gât în lupta politică la vârf în Washington după ce John Brennan, fostul său director, apropiat al lui Barack Obama şi cunoscut pentru convingerile sale comuniste, s-a implicat cu tot cu agenţia pe care o conducea de partea democrată în timpul alegerilor.

Mai nebulos este scopul pentru care CIA ar dori să cumpere înapoi instrumente de spionaj cibernetic furate de ruşi. În general, odată ce programele folosite pentru spionaj cibernetic ajung să fie cunoscute de adversari, devin nefolositoare. Și în plus de ce ai cumpăra ceva ce ai deja.

Trump a postat pe Twitter povestea publicată de New York Times.
„Conform @nytimes, un rus a vândut secrete fabricate despre Trump către SUA. Preţul pe care l-a cerut a fost de 1 milion”, a scris preşedintele. „Sper ca publicul să vadă acum şi să înţeleagă ce se petrece aici. Totul începe acum să iasă la lumină. – Să asanăm mlaștina!”

Trump a revenit ulterior cu un mesaj în care l-a citat pe preşedintele organizaţiei Judicial Watch care explicase la Fox News cum Trump a fost victimă a operaţiunii de spionaj organizată de administraţia Obama împotriva tuturor regulilor democraţiei.

CIA a refuzat cererea New York Times de a comenta, iar NSA a replicat că „toţi angajaţii [săi] au o obligaţie pe toată durata vieţii de a proteja informaţiile secrete”.

CIA a lucrat prin intermediul unui om de afaceri american, pentru a putea nega totul în cazul în care povestea ar fi ajuns în presă, conform New York Times.
În acelaşi timp, NSA a mers până într-acolo încât a trimis mesaje codate către rus folosind contul său oficial Twitter.

Oficiali anonimi au spus că ruşii i-au arătat omului de afaceri american un clip de 15 secunde care arăta un bărbat neidentificat într-o cameră, vorbind cu două femei.
Vizionarea clipului a avut loc la Ambasada Rusiei la Berlin. Aparent, clipul a fost suficient pentru ofiţerii CIA.

Agentul rus contactat de CIA era cunoscut pentru implicările sale în spălarea de bani şi avea o firmă-paravan falimentară, care fabrica standuri de vândut cârnaţi pe stradă, în Marea Britanie.

Cu toate acestea, sursele New York Times susţin că CIA a plătit agentul rus în primul rând pentru a obţine programele furate de la NSA şi CIA, deşi explicaţia nu are nicio noimă.
După ce a devenit evident că rusul nu putea livra materialele, CIA a tăiat relaţia, pentru a nu fi prinşi în această activitate, oricum ilegală.

După cum era de aşteptat, purtătorul de cuvânt al CIA, Dean Boyd, a negat ulterior povestea. „Povestea fictivă că CIA a scos din țară 100.000 USD este evident falsă”, a declarat Boyd pentru Reuters.

Raportul despre pretinsa înţelegere a CIA cu ruşii este unul dintre numeroasele scandaluri care au lovit serviciile americane, cu privire la abuzul de putere şi supravegherea lui Donald Trump de către administraţia Obama şi serviciile secrete americane.

Un memoriu exploziv declasificat de Trump în luna martie arată că oficialii de rang înalt ai FBI şi ai Departamentului de Justiţie au folosit un dosar anti-Trump motivat politic, conţinând informaţii false, ca motiv pentru o cerere făcută unui tribunal specializat în emiterea de mandate de ascultare (tribunal FISA) – pentru a obţine un mandat de supraveghere a unui asociat al lui Trump – pe nume Carter Page.Carter Page

Dosarul fusese plătit de Hillary Clinton şi de Comitetul Naţional Democrat în timpul cursei prezidenţiale, şi conţinea informaţii false – iar aparent acest aspect era cunoscut de FBI dar nu a fost comunicat tribunalului FISA.

Fusion GPS, compania care trebuia să livreze datele, a luat bani şi din partea Rusiei, în timp ce documentul a fost compilat de un ex-spion britanic, care primea majoritatea informaţiilor sale din surse afiliate Kremlinului.
Mandatul de spionaj rezultat în urma întregii falsificări a dat FBI-ului dreptul de a-l supraveghea pe Trump şi întreaga sa campanie, bazat pe regula de trei contacte a NSA.

Această regulă permite supravegherea comunicaţiilor fiecărei persoane care a contactat ţinta dosarului şi, în plus, comunicările tuturor celor care au contactat persoane care au contactat ţinta – mergând înapoi cinci ani.

Către sfârşitul campaniei prezidenţiale americane şi pe parcursul anului 2017 a devenit evident pentru majoritatea observatorilor oneşti că în SUA are loc o luptă surdă între o parte din servicii, democraţi şi republicani şi presa mainstream pe de-o parte – şi Donald Trump şi o parte a serviciilor americane pe de altă parte.
În ultimele luni pare că acest război începe să fie câştigat de Donald Trump şi suporterii săi naţionalişti din rândul serviciilor şi Armatei americane.


Citiți și:

O importantă știre bombă: Un ordin executiv al lui Trump vizează cu mult curaj Guvernul din umbră…

Noi dezvăluiri referitoare la Statul Paralel: Trump este amenințat cu insolență, în direct, de un analist al CNN, fost ofițer FBI 
Se anunţă un adevărat cutremur în SUA. Acuzaţii fără precedent ale lui Donald Trump la adresa FBI: «Este o ruşine»

 

yogaesoteric
23 iunie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More