CIA și Pentagonul, în spatele a „peste 800 de filme importante și peste 1.000 de titluri TV”

Potrivit unui document obținut în baza Freedom of Information Act, CIA și Pentagonul au „lucrat neobosit în culisele a peste 800 de filme importante și peste 1.000 de titluri TV”.

Acesta este un număr destul de mare. Cercetătorii, savanții și scriitorii de diferite orientări știau că guvernul american a pătruns de ani de zile în industria cinematografică[1], dar anchetatorii au fost complet șocați să realizeze că era vorba de mult mai mult decât credeau anterior.

Filme precum Transformers, James Bond, Hulk (2003), Top Gun, Act of Valor, Zero Dark Thirty, și emisiuni TV precum Hawaii Five-O, America’s Got Talent, Oprah, Jay Leno, Cupcake Wars, documentarele de la PBS, History Channel și chiar BBC, toate au fost influențate de CIA și Pentagon. Luați aminte la cele de mai jos:

National Security Cinema dezvăluie, de asemenea, modul în care zeci de filme și emisiuni TV au fost susținute și influențate de CIA, inclusiv aventura lui James Bond Thunderball, thriller-ul lui Tom Clancy Patriot Games și filme mai recente, printre care Meet the Parents și Salt

Atunci când un scenarist sau un producător abordează Pentagonul și cere acces la mijloace militare pentru a contribui la realizarea filmului său, este necesar să prezinte scenariul la birourile de legătură pentru divertisment pentru verificare. În cele din urmă, cel care are ultimul cuvânt de spus este Phil Strub, șeful de legătură cu Hollywoodul al Departamentului Apărării (DOD)….

Dacă există personaje, acțiuni sau dialoguri cu care DOD nu este de acord, atunci realizatorul filmului este necesar să facă modificări pentru a se conforma cerințelor armatei. Dacă aceștia refuză, atunci Pentagonul își împachetează jucăriile și pleacă acasă. Pentru a obține o cooperare deplină, producătorii este necesar să semneze contracte – Acorduri de asistență pentru producție – care îi obligă să folosească o versiune a scenariului aprobată de armată…

Pe platoul de filmare de la baza Edwards Air Force, în timpul filmărilor pentru Iron Man, a avut loc o confruntare furioasă între Strub și regizorul Jon Favreau.”

De ce se folosesc Pentagonul și CIA de filme pentru a influența masele? Simplu: „Această idee de a folosi cinematografia pentru a arunca vina pentru probleme pe agenți necinstiți izolați sau pe mere stricate, evitând astfel orice noțiune de responsabilitate sistemică, instituțională sau penală, este desprinsă direct din manualul de joc al CIA/DOD.”

Cine sunt victimele în aproape toate aceste filme? Cine sunt teroriștii? Palestinienii și arabii. De fapt, filme precum Iron Man fac parte dintr-un concept evreiesc cunoscut sub numele de golem. În folclorul evreiesc, un golem este un monstru frankensteinian adus la viață pentru a lovi toți dușmanii percepuți ai poporului evreu. Noua Enciclopedie Evreiască declară că acest personaj poate fi:

cel căruia i se poate da viață artificială cu ajutorul magiei sau cu ajutorul unui nume divin… Conceptul de golem ca ființă umană creată artificial prin mijloace supranaturale a fost acceptat pe scară largă în timpul Evului Mediu.

Potrivit legendei, cel mai faimos Golem a fost creat în secolul al XVI-lea de Judah Low din Praga, unul dintre marii rabini. Scopul expres al acestor automate vii era de a-i proteja pe evrei de pericole amenințătoare… Folclorul evreiesc are numeroase povești cu Golem, iar mai multe lucrări literare moderne au fost scrise pe această temă.”[2].

Profesorul evreu Alon Raab ne spune că „Golemul nu a eșuat niciodată în a veni în ajutorul poporului său atunci când pericolul îl pândea, luptând cu oricine, de la Yasser Arafat la invadatorii spațiali.”[3]

Învățatul talmudic din secolul al XI-lea, Rashi, a explicat că „Golemul a fost creat prin combinarea literelor numelui lui Dumnezeu, așa cum este dezvăluit în Sefer Yetzira [Cartea Creației], un text cabalistic fundamental scris între secolele al treilea și al șaselea e.n.”[4]

Această temă a golemului care face ravagii asupra tuturor dușmanilor l-a încurajat pe Frank Miller și pe alți scriitori de benzi desenate să provoace tot ceea ce percep ca fiind o amenințare la adresa poporului evreu.

Jurnalistul Geoff Boucher scrie: „S-a făcut mult caz de politica lui Miller în urma filmului «300». Filmul de luptă delirant de violent și stilizat se bazează pe o bătălie spartană din anul 480 î.Hr. și, deși Miller a scris și desenat povestea pentru benzile desenate Dark Horse în urmă cu un deceniu, sub formă de film a fost primit de mulți ca o parodie grotescă a vechilor persani și o piesă fetiș pentru un război împotriva islamului. Miller își bate joc de aceste noțiuni. «Cred că este ridicol să punem deoparte anumite grupuri și să spunem că nu putem risca să le jignim strămoșii. Vă rog.»”[5].

Miller vede islamul ca pe o amenințare la adresa Occidentului, amenințare care nu este condiționată de provocarea evreilor, și crede că folosirea abilităților sale grafice pentru a face bășcălie de islam este potrivită. Sigur, dar ce s-ar petrece dacă oamenii ar trata iudaismul și Talmudul în același mod? S-ar simți Miller atât de cavaler atunci?

Nu cred; ar exista un strigăt puternic de acuzare de antisemitism. Poate Miller să explice acest fenomen? Dacă nu este de acord cu învățăturile talmudice, atunci de ce nu dedică o cantitate egală de timp ridiculizării ideologiei talmudice? În fapt, opera lui Miller, ca și cea a lui Stan Lee, Bob Kane, Joe Shuster și alții, este în esență talmudică.

Dedicarea lui Miller de a distruge tot ceea ce vede ca o amenințare la adresa viziunii sale esențial talmudice asupra lumii este dezvăluită în întreaga sa operă, în special în romanul său grafic Sin City, pe care l-a adus pe marele ecran în 2005 în colaborare cu Robert Rodriguez (regizorul filmelor El Mariachi și Desperado) și Quentin Tarantino.

Atât cartea, cât și filmul sunt încărcate de nuditate, pornografie și violență grafică omniprezentă. Miller însuși vorbește despre „o ciocnire a civilizației” și despre cum „supereroii ar fi necesar să fie în prim-plan”. El crede chiar că scriitorii evrei de benzi desenate ca el ar fi indicat să își folosească mediul ca pe „cel mai mare megafon” și afirmă în mod flagrant: „Am venit să provoc”[6].

Ceea ce Miller spune aici în mod implicit este că benzile desenate sunt arme care pot fi folosite pentru a ataca ordinea morală. Iar Miller se folosește de benzile desenate de foarte mult timp. Miller a lansat un apel către confrații și colegii săi scriitori, spunând „Haideți să reînviem tradiția noastră și să ne întoarcem la treabă.”[7].

Ei bine, Miller a făcut exact aceasta în ultima vreme. El a scos o carte de benzi desenate intitulată Dark Night: The Master Race. Se pare că nu a putut să-și extirpe din cap ideea de „rasă superioară”, o temă care a fost un punct central în învățăturile talmudice timp de secole.

Miller își descrie noua sa carte de benzi desenate, Holy Terror: Batman!, ca fiind „o piesă de propagandă.”[8] Pentru Miller, logica aici pare a fi simplă: ideile revoluționare duc la romane grafice; romanele grafice duc la filme; filmele duc la propagandă; iar propaganda duce invariabil la slăbirea ordinii morale și sociale. După cum spune mai târziu Eli Roth, filmele sale vor să „distrugă o întreagă generație”[9].

Și dacă o întreagă generație nu vrea să fie „distrusă”? Ei bine, se vor trezi că este necesar să înfrunte oameni ca Roth și chiar Miller.

Referințe:

– [1] Tricia Jenkins, The CIA in Hollywood: How the Agency Shapes Film and Television (Austin: University of Texas, 2016); David L. Robb, Operation Hollywood: How the Pentagon Shapes and Censors the Movies (New York: Prometheus Books, 2004); Nick Schou, Spooked: How the CIA Manipulates the Media and Hoodwinks Hollywood (New York: Hot Books, 2016).

– [2] David Bridger, The New Jewish Encyclopedia (Springfield, NJ: Behrman House, 1976), 170.

– [3] Alon Raab, Ben Gurion’s Golem and Jewish Lesbians, Samantha Baskind și Ranen Omer-Sherman, ed., Jewish Graphic Novel: Critical Approaches (Piscataway, NJ: Rutgers University Press, 2008_, 215).

– [4] Ibidem, 216.

– [5] Geoff Boucher, Revenge of the Dark Knight, LA Times, 29 aprilie 2007.

– [6] Peter Sanderson, Frank Miller Speaks, Publishers Weekly, 28 februarie 2006.

– [7] Ibidem.

– [8] Harry Mount, Sfânta Propagandă! Batman îl atacă pe Osama bin Laden, Daily Telegraph, 15 februarie 2006.

– [9] Stuart Dredge, Netflix series Hemlock Grove: “People want their horror horrific”, says Eli Roth, Guardian, 10 aprilie 2017.

Citiți și:
Când Pentagonul şi CIA îşi bagă coada la Hollywood…
Hollywood: fabrica de vise este de fapt o afacere evreiască

 

yogaesoteric
19 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More