Cinci «otrăvuri albe» pe care le consumi zilnic. Iată motivele pentru care este necesar să renunți la ele

 

5 alimente pe care majoritatea oamenilor le consumă în fiecare zi pot fi foarte periculoase şi dăunătoare pentru sănătate. Pentru a preveni anumite îmbolnăviri, cel mai indicat este să le eviţi complet.

Cele 5 otrăvuri albe:

– Orezul alb;
– Sarea rafinată;
– Laptele de vacă pasteurizat;
– Zahărul rafinat;
– Faina albă.

Am denumit aceste alimente „otrăvuri albe” pentru că ele conţin foarte puţine substanţe nutritive, proteine şi vitamine, şi în schimb, prezintă un potenţial dăunător. Un consum zilnic al acestor 5 produse creşte îngrijorător de mult riscul de hipertensiune arterială, diabet şi alte boli comune. De exemplu, s-a dovedit că persoanele care consumă orez alb de 5 ori pe săptămână prezintă un risc cu până la 17% mai crescut de a se îmbolnăvi de diabet.

Haideţi să aflăm exact ce anume le face să fie atât de periculoase pentru consumul uman.

Laptele de vacă pasteurizat

Singurul avantaj al procesului de pasteurizare este că prelungeşte perioada de valabilitate a laptelui.

Marele dezavantaj este acela că prin procesul de pasteurizare se elimină şi toate enzimele benefice, vitamina A, vitamina C, vitamina B6 şi vitamina B12. Prin pasteurizare sunt omorâte şi bacteriile benefice prezente în laptele crud, dintre care cele mai importante sunt Lactobacillus acidophilus. Mai mult, elimină aproximativ 20% din iodul existent în mod natural în laptele crud, ceea ce, printre altele, te poate predispune la probleme de constipaţie.

În plus, laptele obţinut în ferme intensive este plin de hormoni şi antibiotice cu care sunt injectate animalele.

Orezul rafinat

Ştiaţi că rafinarea orezului alb include o etapă de procesare prin care se îndepărtează stratul exterior şi germenii boabelor de orez? Ei bine, da, şi ceea ce mai rămâne apoi este endosperma, care constă în principal din amidon. Este la fel de important de ştiut că orezul alb poate creşte în mod semnificativ nivelul glicemiei serice, un factor de risc important pentru diabetul zaharat.

Faina albă rafinată

Ştiaţi că făina albă este alcătuită aproape în întregime din amidon pur? Făina albă conţine doar o cantitate mică din substanţele nutritive conţinute de boabele neprocesate.

Putem menţiona şi că tratamentele chimice suplimentare la care este supus grâul din care se obţine faina albă contaminează produsul finit cu alloxan, o substanţă utilizată pentru a induce în mod deliberat boli diabetice în populaţiile de şoareci de laborator. În plus, acest compus generează cantităţi uriaşe de radicali liberi la nivelul celulelor beta pancreatice, care ajung să fie distruse.

Zahărul rafinat

Zahărul alb este departe de a fi un aliment real, ci mai degrabă o substanţă chimică non-alimentară. Această substanţă chimică este mai întâi extrasă din surse vegetale precum trestia de zahăr sau sfecla de zahăr, dar din sucul colectat se elimină prin procesul de rafinare absolut toate proteinele, fibrele alimentare şi 90% din nutrienţii sănătoşi şi utili trupului.

Iată cum se desfăşoară procesul de extracţie: pentru a îndepărta lichidul din siropul de zahăr se adaugă lapte de var, care generează o reacţie alcalină ce elimină din conţinut aproape toate vitaminele. Apoi se adaugă dioxid de carbon pentru accelerarea etapei de prelucrare cu var, după care lichidul dulce trece prin tuburi care elimină toate impurităţile. Mai urmează încă un tratament, de data aceasta cu sulfat de calciu, după care zahărul este albit cu acid sulfuric! Iată de ce nu putem considera zahărul alb un aliment! Nu are proteine, vitamine, minerale, nu are enzime, nici microelemente, nici fibre, nici grăsimi, aşa că nu aduce niciun beneficiu nutritiv. Furnizează energie şi atât.

Sarea rafinată

De cele mai multe ori folosim sarea nepotrivită. Sarea rafinată este în esenţă clorură de sodiu şi nimic mai mult. Poate creşte riscul de boli cardiovasculare, dar şi de multe alte boli şi afecţiuni.

La sarea de masă este adăugat iod, însă extrem de puţine persoane, care locuiesc în anumite zone geografice precise, au de fapt nevoie de suplimentarea acestui mineral. Restul oamenilor sunt afectaţi de acest surplus de iod pe care îl aduc în organism odată cu sarea de masă.

Consumul acestui tip de sare te predispune la hipertensiune arterială şi probleme asociate acestei maladii.

După cum se poate uşor observa, aceste 5 produse îşi merită din plin eticheta de „otrăvuri albe”. Sfatul nostru este să le evitaţi complet, împreună cu toate tipurile de alimente procesate.

Citiţi şi:

Populația României – singura din lume care este obligată să înghită zilnic sare iodată. Dezvăluirile medicului Pavel Chirilă

Un drog legal: ZAHĂRUL 

yogaesoteric
18 mai 2020

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More