Cine au fost șefii Soros România. Oameni din PSD și ALDE în fundația celebrului miliardar

George Soros este ținta atacurilor celor din coaliția de guvernare, în frunte cu Liviu Dragnea. Numeroase persoane care au criticat puterea au primit titlul de „sorosisti”, dar ce a uitat coaliția este faptul că fundația „Soros România” chiar a existat și în acest timp a fost condusă de oameni care au făcut carieră politică în PSD sau ALDE, scrie România curată.

Șeful cancelariei lui Adrian Năstase, Alin Teodorescu, mai târziu parlamentar PSD, a prezidat fundația Soros de la înființare până în anul 1996. Tot Teodorescu a fost cel care a vrut sa aducă în România Universitatea Central Europeana (CEU), fondată de Soros, revenind cu acest proiect după 2016, când universitatea a devenit ținta atacurilor lui Viktor Orban.

Din 1998 și până în 2007, fundația „Soros România” a fost condusă de Renate Weber, europarlamentar ales de mai multe ori pe liste PNL, dar care în prezent este membră ALDE.

În timpul mandatului ei, mulți sociologi din generația mai veche sau mai tânără, din care unii colaboratori dovediți ai Securității, au devenit colaboratori ai PSD, urmând primei perioade când Fundația se sprijinise mai ales pe disidenți din perioada comunistă. Printre tinerii sociologi promovați atunci se numărau Mirel Palada, influent consilier al lui Victor Ponta, și Sebastian Lăzăroiu, strategul lui Traian Băsescu.


Citiți și:

Adevărata rețea Soros este și în PSD și PRU: miliardarul, plăți sau întâlniri secrete cu Ponta, Costoiu, Crețu, Palada, Drăghici, Necula și Petrea 
Pașoptiștii lui Soros preiau puterea în România
 

 

yogaesoteric
11 septembrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More