Cine sunt autorii cercurilor din lanuri? (II)

de Marvin Atudorei

Citiți prima parte a acestui articol.
 

Cercurile din lanuri, ca orice mister incomod, a fost înconjurat sistematic de mistificare. Vă prezentăm în continuare unul dintre cele mai celebre exemple despre modul în care mass-media britanică a urmărit să manipuleze opinia publică în legătură cu acest subiect. După ce, către sfârşitul anilor ’80, tot mai mulţi oameni se ocupaseră cu studiul fenomenului, iată că în septembrie 1991 au ieşit în public doi pensionari şugubeţi, Doug Bouwer şi Dave Chorley, care au afirmat că întreaga chestiune cu cercurile din lanuri ar fi fost numai ideea lor. Ei au prezentat un foto-catalog minuţios întocmit, în care era documentată aşa-zisa lor activitate, începând cu pictograme simple, apoi cu unele din ce în ce mai complexe. Doug Bouwer spunea: „Înainte de 1978 n-a fost, în definitiv, niciun cerc. Erau daune provocate de furtuni, care păreau a fi pictograme. Dar cercurile cu pereţii de spice verticali, aşa cum ar tăia cuţitul o prăjitură, acelea au fost ale noastre. În 1978 am început să le facem.“ Declaraţiile lor au fost foarte mediatizate şi au stârnit o imensă senzaţie. Se părea că întregul mister fusese lămurit: toate supoziţiile că cercurile din lanuri ar fi fost făcute de extratereştri sau alte lucruri de genul acesta au început să fie ridiculizate de către  „specialiştii” autorităţilor şi de către mass-media.

Opiniei publice – deja înfierbântate de această temă – a început să îi fie sistematic prezentată această versiune care conducea întregul subiect într-un plan de discuţie derizoriu. Au fost însă destul de mulţi cei care au considerat o asemenea explicaţie ca fiind mult prea facilă. Ca urmare, Doug şi Dave au fost puşi în situaţia de a-şi susţine afirmaţiile făcând o demonstraţie practică. Atunci când s-au pus pe treabă, sub obiectivul camerelor de filmat, diferenţa de complexitate între „operele” lor şi adevăratele pictograme din lanuri a provocat râsete. Nu numai că demonstraţiile lor erau rudimentare, dar sub tăvălugul din scânduri cu care au lucrat, majoritatea tulpinilor au fost rupte, iar peste tot au rămas evidente urme de paşi. În cazul pictogramelor autentice asemenea semne secundare nu apăreau niciodată. Ca urmare, credibilitatea celor doi pensionari a fost în mod decisiv compromisă. Ulterior, a venit și confirmarea zdrobitoare a faptului că promovarea lor în public nu a fost decât o înscenare: în anumite discuţii particulare ei chiar au recunoscut că au minţit. Cu toate acestea, este foarte semnificativ să constatăm că pentru autorităţi şi mass-media compromiterea lui Doug şi Dave nu a mai contat absolut deloc. Versiunea oficială care a rămas de atunci încoace este aceea că ar fi deja un fapt dovedit că cercurile din lanuri au o origine umană sau eventual una complet naturală.

Au mai existat de-a lungul timpului şi alţi oportunişti doritori să se afle în centrul atenţiei publice, care s-au hazardat să spună că realizarea unor asemenea reprezentări le aparţine. Aceasta s-a petrecut, de exemplu, şi în cazul unui alt fenomen foarte interesant, destul de asemănător cu diagramele din lanuri, dar care s-a produs de această dată chiar pe un pământ uscat şi foarte dur. Acest fenomen a apărut în luna august a anului 1990, fiind remarcat prima dată de către un pilot al Gărzii Naţionale a SUA, Bill Miller, în timp ce zbura cu un avion pe deasupra unei suprafeţe care a fost cândva fundul unui lac, în statul Oregon. Ceea ce a văzut şi fotografiat el este o reprezentare uriaşă, de un sfert de milă (cam de 400 metri) în diametru, a unei diagrame simbolice deosebit de complexe din tradiţia hindusă, numită Sri Yantra. Această imagine era realizată din linii având aproximativ 25 cm lăţime şi 7 cm adâncime, perfect trasate pe solul uscat şi extrem de dur. Şi în acest caz s-au găsit patru teribilişti care au pretins că sunt autorii reprezentării. Totuşi, piloţii care treceau zilnic pe deasupra acelei zone sălbatice şi nepopulate, au raportat că uriaşul desen a apărut practic într-o singură zi, iar ei nu au văzut pe nimeni lucrând acolo. Rugaţi totuşi să demonstreze cum au realizat această imagine deosebit de complexă într-un timp atât de scurt, cei patru au eşuat lamentabil. Videoclipul de mai jos vă oferă câteva imagini şi detalii despre acest subiect:

 

Cu siguranţă că aceşti mistificatori nu ar putea fi luaţi prea mult în seamă dacă nu ar fi menţinuţi ostentativ în atenţia opiniei publice prin decizia anumitor foruri sus-puse. Strategia acestor foruri este foarte simplă: atunci când un fenomen tinde să devină incomod pentru interesele lor prin atenţia pe care ajunge să o capete la nivelul maselor de oameni, ele fac tot posibilul să genereze o deturnare cât mai „eficientă” de la adevărata chestiune prin intermediul mass-media. În acest scop se confecţionează o alternativă falsă suficient de simplă încât să nu mai ridice nicio problemă, după care acea alternativă este învestită sistematic cu avizul „specialiştilor” aserviţi acestor foruri. Cei care se lasă astfel „gândiţi” vor înghiţi „găluşca”, iar puţinii care vor sesiza falsul şi manipularea, vor fi oficial catalogaţi ca adepţi fanatici ai „teoriei conspiraţiei”, fiind marginalizaţi.

Printre cei pe care versiunea oficială nu i-a convins există şi mulţi cercetători şi oameni de ştiinţă. Cu riscul de a fi discreditaţi, aceştia au avut curajul de a afirma că singura explicaţie care rămâne plauzibilă cu privire la pictogramele din lanuri este aceea că ele au fost realizate de către o civilizaţie foarte avansată, care deţine o tehnologie mult superioară celei umane. Şi că scopul urmărit de această civilizaţie prin desenarea enigmaticelor figuri este de fapt acela de a ne transmite ceva.

Astrofizicianul Nassim Haramein, de exemplu, a arătat pe baza unor studii aprofundate că numeroase figuri apărute în lanuri reprezintă cu mult mai mult decât nişte desene interesante cu tentă ezoterică. Studiile sale au evidenţiat cu claritate codificarea în cercurile din lanuri a unor informaţii esenţiale cu privire la structura fundamentală fractalică a spaţiului. Această observaţie este extrem de importantă pentru că ea indică faptul că cei care deţin o tehnologie fundamentată pe asemenea informaţii au toate şansele să poată atinge un potenţial uriaş de energie.

Cine sunt aşadar adevăraţii autori ai acestor pictograme şi ce doresc ei oare să ne transmită?

Un posibil răspuns la aceste întrebări a fost oferit acum câţiva ani în cadrul unui scurt film documentar intitulat The Mayan Prophecies and Crop Circles – an Extraordinary Connection. Acest mini-documentar, care a fost multi-premiat la „International UFO Congress EBE Awards” (ca „Best Documentary” şi ca „Best Historical Documentary and Peoples Choice Award”), nu aparţine unor oficialităţi animate de vreo dorinţă lăudabilă de a dezvălui adevărul, ci doar echipei unui jurnalist independent, Jaime Maussan, moderatorul unei emisiuni cu tematică OZN, ce este difuzată de o televiziune mexicană de aproape 20 de ani.

În acest film documentar este dezvăluit faptul tulburător că civilizaţia umană a fost contactată de către o civilizaţie extraterestră la data de 14 august 2001, prin intermediul unor cercuri în lanuri de cereale. Formaţiunile respective au apărut chiar „în curtea” unui mare observator astronomic militar din Anglia, cel de la Chilbolton. Să remarcăm încă de la început că zona respectivă – fiind o instalaţie guvernamentală – era securizată şi supravegheată în permanenţă prin satelit, prin camere video în infraroşu, precum şi de un număr considerabil de gardieni. În aceste condiţii ar fi fost imposibil ca eventualii „Doug şi Dave” să nu fi fost imediat depistaţi.

Aşadar, pe 14 august 2001 a apărut acolo o clară reprezentare a unui chip umanoid, realizat printr-o tehnică foarte neobişnuită pentru maniera generală de realizare a cercurilor din lanuri, şi anume printr-un set de puncte ce au diferite dimensiuni şi distanţe între ele, ca un fel de pixeli. Cinci zile mai târziu, pe data de 19 august 2001, a apărut o pictogramă şi mai şocantă: aceasta părea să răspundă mesajului în cod binar formulat în 1974 de către oamenii de ştiinţă Frank Drake şi Carl Sagan, mesaj transmis în spaţiu prin intermediul radiotelescopului de la Arecibo. Mesajul conţinea o prezentare sintetică a rasei umane şi era destinat să fie descoperit de către posibilele civilizaţii extraterestre aflate în afara sistemului nostru solar. Erau indicate date despre sistemul nostru numeric, despre atomii de bază ai vieţii terestre, despre structura ADN-ului uman, precum şi despre poziţia sistemului nostru solar, fiind precizată şi poziţia planetei noastre. Ei bine, imaginea formată în lanul din apropierea telescopului de la Chilbolton conţine reprezentări ce corespund întru totul celor din mesajul trimis de oameni în 1974!

De exemplu, autorii acestui răspuns indică prin informaţii marcate în cod binar faptul că au un ADN  cu o structură triplu elicoidală, că genomul lor are mai multe secvenţe ADN faţă de noi şi că ei trăiesc pe mai multe planete ale sistemului lor solar. Complexitatea acestui mesaj şi a modului în care el a apărut face practic imposibilă ipoteza că ar avea o origine umană. În plus, forma de răsucire a spicelor din aceste structuri nu ar fi putut fi realizată în vreun mod cunoscut omului, întrucât spicele erau pur şi simplu… împletite. Realizatorii filmului subliniază că semnificaţia pe care o are pentru noi acest mesaj este uriaşă. Şi totuşi, nimic din toate aceste informaţii extraordinare nu a fost difuzat la vreo emisiune de ştiri şi este foarte probabil că fără efortul jurnalistului independent Jaime Maussan ele ar fi rămas extrem de puţin cunoscute. 

 

Exact la un an după uimitorul eveniment de la Chilbolton,  pe data de 19 august 2002, tot în aceeaşi zonă (dar de data aceasta vizavi de o altă mare antenă de comunicaţii) a apărut un nou desen în lanurile de acolo, având dimensiuni enorme, aproximativ cât două terenuri de fotbal. Acesta prezenta imaginea unei fiinţe umanoide care ţinea în mână un fel de disc pe care erau realizate anumite inscripţii, de asemenea în cod binar. Informaţii scrise pe acest disc au fost decodificate şi par să reprezinte un mesaj de avertizare şi totodată de încurajare adresat umanităţii.

Aşa-numitul „Chip extraterestru” a iscat numeroase controverse asupra autenticităţii sale. Însă, în toţi aceşti ani, nimeni nu a putut demonstra că ar fi vorba de un fals şi nimeni nu a apărut public pentru a-l revendica. Complexitatea construirii sale, care simulează structura unui ecran de televiziune, efectul tridimensional al imaginii şi de asemenea dificultatea obţinerii codului binar în spirală în acelaşi mod în care informaţia este inscripţionată pe un compact-disc, arată, toate împreună, faptul că este exclus să avem de-a face cu un fals. Cu toate acestea, nici această pictogramă nu a fost prezentată la vreo emisiune de ştiri.

Observăm astfel cu uşurinţă că orice aspect care ar demonta explicaţiile naive de genul falsificatorilor anonimi, este sistematic îndepărtat de atenţia publicului. Deşi până la ora actuală niciun reprezentant al autorităţilor nu a oferit vreo explicaţie plauzibilă a modului în care au fost realizate pictogramele de la Chilbolton, poziţia oficială rămâne aceea că ele ar fi nişte farse făcute de oameni care doresc să creeze senzaţie.

Concluzia care transpare totuşi cu claritate din toate aceste observaţii este aceea că pictogramele autentice din lanuri sunt opera unor fiinţe extrem de inteligente, care nu aparţin acestei planete şi care dispun de o cunoaştere şi de o tehnologie mult superioară celei pe care o deţine umanitatea în prezent. Înţelegem totodată că aceste structuri imprimate în lanurile de cereale reprezintă de fapt anumite mesaje pe care membrii unor civilizaţii benefice foarte avansate ni le transmit. Faptul că autorităţile şi mass-media urmăresc să ne ascundă acest gen de concluzii nu face decât să arate că există anumite interese pentru care se doreşte ca adevărul în această privinţă să fie menţinut ascuns. Este aplicată exact aceeaşi strategie de a nega evidenţele prin intermediul unor argumente de-a dreptul puerile, la fel cum s-a procedat şi cu „explicaţiile” conform cărora marile construcţii megalitice de pe tot cuprinsul lumii au fost ridicate de oamenii primitivi, că piramidele de pe fundul oceanelor sunt doar forme atipice de relief, iar OZN-urile nu ar fi nimic altceva decât baloane meteorologice, iluzii optice sau alte fenomene cât se poate de naturale.

Este uşor de înţeles de ce autorităţile nu recunosc adevărul despre toate aceste lucruri: pentru că dacă ar face-o, ar apărea imediat un şir de întrebări care în mod evident ar fi extrem de incomode pentru păpuşarii din umbră care trag sforile umanităţii la ora actuală. Răspunsurile la aceste întrebări ar dezvălui adevărata balanţă a puterilor care influenţează omenirea, ar dezvălui faptul că cei care ne conduc cunosc mult mai mult decât vor să recunoască şi că deţin de mult timp anumite informaţii şi tehnologii care ar fi putut scoate de multă vreme omenirea din suferinţă şi ignoranţă. Aceste „elite” care conduc umanitatea în prezent doresc să ascundă faptul că OZN-urile sau cercurile din lanuri sunt indicii ale prezenţei unor civilizaţii benefice extrem de avansate din alte lumi şi că aceste civilizaţii nu ne sunt ostile, ci dimpotrivă, doresc să ne ajute. În loc de aceasta, ni se sugerează mereu la nivel colectiv – de exemplu prin industria filmelor de la Hollywood – că eventualele fiinţe extraterestre care ar putea exista  în afara sistemului nostru solar sunt aproape întotdeauna rău-intenţionate, malefice şi invadatoare. Observăm că ipoteza care nu ne este aproape deloc sugerată este tocmai cea pe care avem toate motivele să o recunoaştem ca fiind adevărată: suntem vegheaţi de fiinţe extraterestre mult mai avansate decât noi şi care nu numai că nu intervin cu forţa în viaţa noastră, ci aşteaptă cu răbdare ca noi să devenim conştienţi de prezenţa lor şi să ne deschidem faţă de ele. Iar pentru că această deschidere nu poate veni de la nivelul guvernamental, care din nefericire este supus unor interese ce nu sunt în consens cu libertatea reală şi cu evoluţia umanităţii, atunci sunt trimise semnale ce se adresează direct maselor de oameni. 

În acest sens, chiar dacă mesajele pictogramelor din lanuri care ne sunt adresate nu sunt înţelese neapărat într-un mod raţional, totuşi, prin efectul lor deosebit de coerent, echilibrant şi vindecător, ele pot avea pentru fiecare dintre noi un impact profund binefăcător la nivelul subconştientului. Aceasta este cu atât mai mult valabil cu cât ne deschidem intuitiv mai mult faţă de ele. Fiinţele umane cu un nivel mai special de trezire a conştiinţei au sesizat că fiecare asemenea pictogramă conţine încifrat în ea un anumit mesaj arhetipal armonic care este universal valabil. Decodarea intuitiv-telepatică de către oameni a respectivului mesaj transmis de către acea civilizaţie extraterestră benefică este posibilă deoarece, la nivel de conştiinţă, toate fiinţele sunt similare. Conştiinţa este substratul coerent universal care la nivel cosmic uneşte totul. Acesta este, de altfel, şi motivul pentru care toţi oamenii, indiferent de epocă, religie sau orice alte aspecte particulare au descris experienţa revelării propriei conştiinţe în moduri care sunt identice în esență şi care se referă la o trăire grandioasă a unei stări de conştiinţă cosmică. Deschizându-ne lăuntric, intuitiv, faţă de aceste mesaje ale cercurilor din lanuri realizăm cu încântare şi recunoştinţă că ele au fără îndoială scopul de a ne pregăti şi a ne ajuta să ne ridicăm nivelul de conştiinţă.


Această modalitate de deschidere psiho-mentală către receptarea telepatică a mesajului ascuns în pictogramele din lanuri reprezintă o veritabilă metodă de lucru pe care fiecare dintre noi o putem folosi. În acest scop putem utiliza fotografiile diferitelor reprezentări în acelaşi mod în care sunt folosite yantra-ele: fixăm cu privirea imaginea respectivă, într-o stare de relaxare şi linişte mentală. Urmărim să ne concentrăm să percepem intuitiv mesajul ce ne este transmis, fiind cât mai deschişi lăuntric, plini de curiozitate şi lăsând la o parte orice prejudecăţi. În funcţie de receptivitatea noastră, putem avea apoi surpriza de a constata că desenul asupra căruia ne focalizăm atenţia ne facilitează pătrunderea (translaţia) în alte dimensiuni ale conştiinţei, pe care poate nu le bănuiam. Putem ajunge astfel, cu timpul, să constatăm că realizând sistematic asemenea concentrări identificatoare, în noi apare o anumită stare de trezire euforică a conştiinţei, prin activarea unor arhetipuri ale acesteia. În cadrul şcolii noastre de yoga s-a început deja din vara lui 2013 operarea cu această metodă, la scara unui grup numeros de persoane, ceea ce face ca efectele resimţite să fie percepute într-un mod mult amplificat. 

Având în vedere natura mesajelor din lanuri care au apărut în ultimii ani, devine din ce în ce mai evident că se apropie unele evenimente majore care privesc direct omenirea. Conform informațiilor extrase de unele fiinţe umane cu un înalt nivel spiritual, care au reuşit să perceapă în mod telepatic mesajele conţinute în pictogramele din lanuri, aceste evenimente sunt indisolubil legate de noul ciclu în care umanitatea şi planeta Pământ au intrat după data de 21 decembrie 2012, evenimente care ne conduc către o etapă superioară de evoluţie a umanităţii, marcată de o profundă armonie şi înţelegere.  

Este semnificativ să constatăm că în ultimii ani în cercurile din lanurile de cereale au început să apară, într-un mod care îi pune pe gânduri pe cercetători, misterioase reprezentări specifice culturii Maya. Aceste figuri de dată recentă indică anumite evenimente cosmice actuale care – potrivit interpreţilor tradiţiei Maya – au fost deja profeţite cu mii de ani în urmă în cadrul faimosului calendar mayaş. Menţionăm că în conformitate cu acest calendar, umanitatea tocmai a încheiat pe 21 decembrie 2012 ciclul de 5.125 de ani legat de cel de-al cincilea „Soare”, iar în actuala perioadă urmează să se producă transformări planetare majore odată cu trecerea în noul ciclu cosmic. În consens cu aceste profeţii mayaşe care au fost reiterate de autorii misterioşi ai cercurilor din lanuri, putem înţelege că mesajele ce ne sunt oferite au rolul de a ne ajuta să ne trezim conştiinţa la nivel colectiv şi să ne manifestăm ferm opţiunea de a urma o cale a binelui, a evoluţiei şi a armoniei.

Este important aici să înţelegem un fapt elementar şi anume acela că alegerea ne aparţine în primul rând nouă, oamenilor. Aceste civilizaţii foarte avansate se află aici şi ne dau aceste semne pentru că vor să ne ajute, însă totodată ele ne respectă liberul arbitru şi nu pot acţiona în locul nostru. Noi suntem cei care trebuie să ne scuturăm, trezindu-ne din adormire, din ignoranţă şi să ne eliberăm de sclavia în care suntem menţinuţi. Iar atunci când la nivel colectiv va exista din partea noastră dorinţa şi deschiderea clară de a fi ajutaţi, cu siguranţă că prezenţa acestor inteligenţe superioare binefăcătoare ni se va putea revela sub forma unor fraţi cosmici mai mari, care ne-au asistat de foarte multă vreme cu răbdare, iubire şi înţelepciune.

Citiți și:

The Citizen Hearing on Disclosure: Un eveniment fără precedent care aduce subiectul extratereştrilor pe scena politică

Un senzaţional mesaj-referendum al unei civilizaţii extraterestre avansate ce se adresează tuturor oamenilor de pe planeta Pământ

yogaesoteric
20 ianuarie 2014

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More