Ciudăţenie a naturii: Plantă carnivoră extrem de rară care îşi prinde prada cu ajutorul unor frunze aflate… sub pământ

Philcoxia Minensis este o plantă carnivoră extrem de rară care se găseşte în savanele tropicale din Brazilia. Cu toate că planta are frunze care cresc deasupra solului, în mod ciudat, pentru a-şi captura prada, aceasta se foloseşte de nişte mici frunze lipicioase aflate sub pământ, extrem de aproape de rădăcină, cu ajutorul cărora planta prinde viermi.

„Această plantă este un exemplu excelent de cum natura se adaptează şi găseşte mereu o posibilitate de a supravieţui. Este capabilă să ne ofere mecanisme interesante pentru medii extreme, mult peste ceea ce mintea noastră ar putea gândi. Plantele au evoluat şi au dezvoltat aceste abilităţi pentru că în zona în care cresc nu se găsesc substanţe nutritive”, a declarat Rafael Oliveira, profesor de botanică la Universitatea de stat din Sao Paolo Campinas, pentru Physorg.com.

Prof. Oliveira se declară fascinat de această plantă şi pentru că frunzele sale subterane au fost lipsite în prima fază de o funcţie anume, mai ales că erau în imposibilitatea de a absorbi multă lumină, neavând o expunere directă la soare.

Citiţi şi
Din misterele naturii: animale care sunt jumătate femelă, jumătate mascul
O descoperire uimitoare a savanţilor. Plantele pot auzi prădătorii
Copacul Vieţii – un fenomen natural misterios

 

yogaesoteric
28 octombrie 2017

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More